Asiakkaamme

Asiakkaamme

"DOM-koulutus oli kuin räätälöity tarpeisiini. Sain juuri sitä, mitä halusin: syvällisen ja kattavan näkemyksen tilaus-toimitusketjun johtamisesta ja verkostojen hallinnasta.”

Jukka Lammi
Operations Director ja johtoryhmän jäsen, Voyantic Oy

Voyantic Oy on vahvassa kasvussa oleva suomalainen teknologiayritys, joka kehittää ja myy mittaus- sekä testausratkaisuja RFID-teknologian kehittäjille ja hyödyntäjille ympäri maailmaa. Voyanticin Operations Director ja johtoryhmän jäsen Jukka Lammi on työskennellyt yrityksessä maaliskuusta 2020 lähtien.

”Operations Directorin roolissa vastaan kokonaisvaltaisesti niin tuotannostamme, tilaus-toimitusketjustamme kuin teknisestä tuesta”, Lammi taustoittaa.

”Aloitin uudessa työssäni 16.3.2020, eli samana päivänä, kun etätyösuositukset astuivat voimaan Suomessa. Aloittamisajankohta olisi voinut olla haasteellinen, mutta kaikeksi onneksi olin juuri aloittanut myös Diploma in Operations Management, eli DOM-koulutuksen”, hän muistelee.

”Ilman DOM-koulutusta olisin voinut jäädä hiukan orvoksi piruksi aloittaessani uuden työn samana päivänä, kun konttori hiljeni. Ohjelman harjoitukset ja Kaiku-tiimityöskentely tarjosivat kuitenkin luontevan syyn olla aktiivisesti yhteydessä muihin ihmisiin. Se oli todella hyödyllistä ja toimi minulla syvällisenä perehdytyksenä uuteen työhön”, hän pohtii.

Lammi kävi Kaiku-tiimissä pitkiä keskusteluja jokaisesta DOM-koulutuksessa käsitellystä aihepiiristä Voyanticin toimitusjohtajan kanssa. Talouteen liittyvissä teemoissa myös yrityksen talousjohtaja osallistui keskusteluihin. 

”Nämä keskustelut olivat minulle erittäin tehokkaita oppimistapahtumia”, hän korostaa.

DOM-koulutuksessa oli erinomaisia reaalimaailman esimerkkejä leanin soveltamisesta."

Lammilla on pitkä kokemus tuotantojohtajan ja teknologiajohtajan töistä aiemmista työpaikoistaan. Voyanticilla Lammin vastuulle tuli ensimmäistä kertaa suoraan myös tilaus-toimitusketju. Lammin suurimmat odotukset DOM-koulutuksessa kohdistuivatkin tilaus-toimitusketjun johtamiseen.

”Edellisissä töissäni olin hoitanut näitä asioita ylätasolla, mutta nyt ne tulivat konkreettisesti omalle pelikentälleni. DOM-koulutus oli kuin räätälöity tarpeisiini. Sain juuri sitä, mitä halusin: syvällisen ja kattavan näkemyksen tilaus-toimitusketjun johtamisesta ja verkostojen hallinnasta”, hän sanoo.

”Kaikki koulutuksen moduulit olivat antoisia ja tarjosivat hyödyllisiä näkökulmia uuteen työhöni. Erityismaininnan ansaitsee valinnaisena verkkokurssina tarjottu muutosjohtamisen moduuli. Se oli äärettömän mielenkiintoinen ja laadukas”, hän lisää.

Lammi kiittää myös koulutuksen tarjontaa leanin saralla. Lammilla on takataskussaan muun muassa Lean Six Sigma Black Belt -koulutus. Lisäksi hänen ylemmän ammattikorkeakoulututkintonsa opinnäytetyö oli käsitellyt lean-johtamisfilosofiaa.

DOM-koulutuksessa oli erinomaisia reaalimaailman esimerkkejä leanin soveltamisesta. Ne tarjosivat lean-konkarillekin mielenkiintoisia näkökulmia ja syvensivät ymmärrystäni leanin soveltamisesta käytännössä”, hän toteaa.

Ohjelman toteutus oli erittäin laadukasta ja myös etäopetukseen siirtyminen hyvin sujuvaa. Koulutus tarjoaa vankkaa kokonaisymmärrystä tuotannon johtamisesta ja tuotannon kilpailukyvyn tehostamisesta."

Lammi kertoo yllättyneensä positiivisesti Aalto EE:n kouluttajien ammattitaidosta.

”Odotusarvoni olivat korkealla, mutta kouluttajien taso yllätti minut silti. Kouluttajille on ehdottomasti annettava paras mahdollinen arvosana laadukkaasta opetuksesta”, hän painottaa.

Harjoitustöinä Lammi toteutti muun muassa arvovirtakuvauksen Voyanticin tilaus-toimitusketjusta, kuvasi yrityksen toimittajakentän visuaalisesti, syventyi yrityksen tuotekohtaiseen katelaskentaan ja edelleen kehitti tuotantostrategiaa.

”Harjoitustyöt antoivat minulle muun muassa vahvan näkemyksen siitä, kuinka arvo kasvaa ja data liikkuu tilaus-toimitusketjussamme, ja syvensivät ymmärrystäni talouspuolen prosesseistamme”, hän huomauttaa.

”Projektityö oli myös erittäin hyödyllinen. Kehitin siinä uuden, tehostetun prosessin Voyanticin tarkkuusmittareiden kalibrointia varten. Kasvavan laitekantamme uusi kalibrointiprosessi on tarkoitus ottaa lähiaikoina käyttöön osalla globaaleja asiakkaitamme”, hän jatkaa.

Lammi sanoo suosittelevansa Diploma in Operations Management -koulutusta mielellään muille.

”Koulutus tuki minua uuden roolini omaksumisessa ja antoi uusia eväitä kontribuoida johtoryhmätyöskentelyyn. Sain kattavan ymmärryksen tilaus-toimitusketjun johtamisesta, joka oli minulle uusi aluevaltaus. Ohjelman muut aihepiirit tarjosivat puolestaan erinomaista muistin virkistystä ja terävöittivät tutumpia teemoja”, hän kuvailee.

”Ohjelman toteutus oli erittäin laadukasta ja myös etäopetukseen siirtyminen hyvin sujuvaa. Olin todella tyytyväinen opetussisältöön ja suosittelen ehdottomasti osallistumista. Koulutus tarjoaa vankkaa kokonaisymmärrystä tuotannon johtamisesta ja tuotannon kilpailukyvyn tehostamisesta”, hän tähdentää.

Diploma in Operations Management -ohjelma