Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Ohjelman ansiosta olen paitsi paremmin valmistautunut neuvotteluihin – olen myös rennompi.”

Rasel Khan
Globaali ostaja monikansallisessa yrityksessä

Globaalina ostajana monikansallisessa yrityksessä työskentelevä Rasel Khan kuvailee työtään monipuoliseksi ja kiinnostavaksi – ja intensiivisten neuvottelujen täyttämäksi.

”Niin sisäiset kuin ulkoiset neuvottelut ovat melkein jokapäiväinen osa työtäni”, Khan kertoo.

Khan osallistui Aalto EE:n Negotiation Skills -ohjelmaan (aiemmin nimellä World-Class Negotiator). Kaksipäiväinen ohjelma antaa valmiuksia vaativien, strategisten neuvottelujen käymiseen ja opettaa tehokkaan valmistautumisen saloja.

”Aloitin ohjelman hyvin avoimin mielin, ennen kaikkea innokkaana oppimaan uusia käytännön vinkkejä. Onneksi päätin lähteä mukaan. World-Class Negotiator -ohjelman ansiosta olen paitsi paremmin valmistautunut neuvotteluihin – olen myös rennompi”, Khan toteaa.

Aloitin ohjelman hyvin avoimin mielin, ennen kaikkea innokkaana oppimaan uusia käytännön vinkkejä. Onneksi päätin lähteä mukaan. Ohjelman ansiosta olen paitsi paremmin valmistautunut neuvotteluihin – olen myös rennompi”

”Sain ohjelmasta hyödyllisiä ideoita ja työkaluja – ja myös tietoa kulttuurisista näkökulmista globaaleissa neuvotteluissa. Vaikka ohjelma on varsin tiivis paketti, sen aikana sai myös lisänäkemystä neuvotteluista muissa yrityksissä. Opimme nimittäin paitsi vetäjältä, myös toisiltamme ryhmätöiden aikana”, hän lisää.

Khan kuvailee ohjelmaa intensiiviseksi ja palkitsevaksi kokemukseksi. Monet valmennuksessa saadut opit ovat hänen mukaansa osoittautuneet töissä oivallisiksi: esimerkiksi selkeiden implementointisuunnitelmien varmistaminen sopimusta lukkoon lyötäessä ja käytökseen liittyvien tekijöiden huomioiminen neuvotteluissa. Valmennuksen hyödyllisimmäksi anniksi Khan nimeää sopimustiekartan, eli Deal Road Mapin.

”Minulla oli varsin paljon neuvottelukokemusta ennen ohjelman alkua, mikä uskoakseni antoi vankan pohjan arvioida oppimaani. Deal Road Map on todella hyödyllinen: se auttaa valmistautumaan neuvotteluihin tehokkaasti. Olen soveltanut sen perusideoita päivittäisessä työssäni ja käytän sitä päätöksenteko- ja riskianalyysiohjelmien rinnalla valmistautuessani neuvotteluihin”, hän huomauttaa.

”Yksi ohjelmassa painotettu oppi jäi erityisesti mieleeni: neuvotteluissa ei ole kyse voittamisesta, vaan parhaan ratkaisun löytämisestä avoimin mielin – ennakko-oletukset kannattaa heittää romukoppaan. Neuvottelutilanteeseen ei kannata koskaan lähteä olettaen tietävänsä mitään neuvottelukumppanistaan tai heidän päämääristään. Vaikka ajatus ei ollut minulle sinänsä uusi, auttoivat valmennuksen aikana käytetyt eriomaiset esimerkit viemään opin käytäntöön”, hän pohtii.

Khanilla on paljon hyvää sanottavaa ohjelman vetäjästä, Gopal RajGurusta.

”Vetäjä oli todella ammattitaitoinen. Oli ilo oppia häneltä. RajGurun opetusmetodit olivat erinomaisia, hänen viestintänsä oli hyvin selkeää – ja hän pystyi vastaamaan kaikkein vaikeimpiinkin ryhmämme esittämiin kysymyksiin”, Khan muistelee.

RajGurun opetusmetodit olivat erinomaisia ja hänen viestintänsä oli hyvin selkeää.”

“Meitä myös videoitiin valmennuksen aikana, minkä koin hyvin hyödylliseksi. Videointi auttoi minua peilaamaan omaa käytöstäni neuvotteluharjoitusten aikana ja kiinnittämään vielä enemmän huomiota omaan viestintääni, esimerkiksi kehonkieleeni”, hän jatkaa.

Aalto EE:n henkilökunta ja käytännön järjestelyt saavat myös kehuja Khanilta.

”Ohjelma oli erinomaisesti rakennettu kokonaisuus. Aalto EE:n viestintä oli hyvin ajoitettua ja henkilökunta oli auttavaista”, hän mainitsee.

Khan sanoo ohjelman vastanneen hyvin hänen odotuksiinsa ja suosittelevansa sitä mielellään.

”Jos muiden ihmisten vakuuttaminen on osa työnkuvaasi, on tämä uskoakseni yksi parhaista valmennuksista, johon voisit osallistua. Ohjelma tekee sinusta paremman neuvottelijan, ja kasvattaa paitsi motivaatiotasi myös itsevarmuuttasi”, Khan korostaa.

”Oman kokemukseni perusteella suosittelen osallistumista lämpimästi. Lähettämällä työntekijöitä tähän ohjelmaan saa yritys kuin yritys taatusti erinomaisen tuoton sijoitukselleen”, hän kiteyttää.

Tutustu Negotiation Skills -koulutukseen