Haku/ilmoittautuminen

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Paikka

Toistuvuus

Toistuvuus

Edellinen sivu

Aalto Executive DBA

Nouse huipulle

Aalto Executive Doctor of Business Administration (DBA) on kokeneille johtajille suunnattu kauppatieteellinen tohtorikoulutusohjelma.

Akkreditoinnit: AACBS, AMBA ja EQUIS

Osallistujilta odotetaan runsaasti johtamiskokemusta ja halua panostaa merkittävästi ammatillisten käytäntöjen kehittämiseen itseään kiinnostavilla aloilla. Ohjelma tarjoaa työnantajille ja opiskelijoille merkittäviä käytännön hyötyjä akateemisista vaatimuksista tinkimättä.

DBA-ohjelmasta valmistuneet työskentelevät yleensä johtajina tai asiantuntijoina yksityisellä tai julkisella sektorilla. DBA-ohjelmaan kuuluva tutkimus – väitöskirja, joka tarkastetaan julkisessa väitöstilaisuudessa – liittyy yleensä vahvasti liiketoimintaan ja johtamistyöhön. DBA-kandidaatit voivat esimerkiksi toteuttaa laajan tutkimushankkeen omalle työnantajalleen. Näin teoria ja käytäntö yhdistyvät ja ovat heti sovellettavissa organisaation kehittämiseen.

Tieteellisempiin tohtoriohjelmiin verrattuna DBA-opinnoissa ja väitöskirjassa korostuu teorioiden soveltaminen käytäntöön – täysin uuden teorian kehittäminen ja testaaminen ei ole välttämätöntä. Aalto Executive DBA -ohjelman pääaineet ovat strategia ja markkinointi, mutta kaikki johtamiseen liittyvät monialaiset tutkimusaiheet ovat tervetulleita.

Aalto Executive DBA -ohjelma suoritetaan kokonaisuudessaan englanniksi.

Lataa esite  Kysy lisätietoja

Aloitus

Milloin vain

Uutta, innovatiivista ja luovaa otetta liiketoiminnan ongelmanratkaisussa sekä organisaatiomuutoksia vauhdittavaa ajattelun johtamista

Tohtoritason ymmärrys kauppatieteellisen tutkimuksen viimeisimmistä teorioista ja metodeista

Osa-aikainen, joustava opintorakenne ja väitöskirjan vahva käytännönläheisyys

Ohjelman sisältö

Aalto Executive DBA -ohjelma suoritetaan kokonaan englanniksi. Koulutusohjelmasta valmistuminen edellyttää kymmenen räätälöidyn kurssin (yhteensä 60 opintopisteen) suorittamista:

 • Akateemisen lukemisen ja kirjoittamisen kurssi (esimerkki »)
 • Tieteelliset tutkimusmenetelmäkurssit (kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset menetelmät) (esimerkki »)
 • Verkkokurssit strategiasta, markkinoinnista tai muilta liiketaloustieteen ydinosaamisalueilta ohjaajan kanssa sovitulla tavalla (esimerkki »)

Tyypillinen verkkokurssi sisältää noin 30 tieteellistä artikkelia tai tutkimusraporttia tietystä aiheesta. Opinnot eivät yleensä sisällä perinteisiä luentoja. Opiskelijat voivat olla sähköisesti yhteydessä kurssin vastuuopettajaan kirjoittaessaan vastineitaan ja esseitään. Lisäksi opiskelijat keskustelevat opintoihin sisältyvästä tutkimuskirjallisuudesta ja saavat ohjaajalta henkilökohtaista palautetta puolen vuoden välein järjestettävissä tutkimusseminaareissa. Kursseilla ei siis järjestetä perinteistä tenttiä.

Hakuohjeet ja lukuvuosimaksu

Hakuvaatimukset

 • Hyväksytty maisterin tutkinto miltä tahansa alalta tai hyväksytty MBA tai Executive MBA -tutkinto
 • Vähintään viisi vuotta tutkinnon jälkeistä työelämäkokemusta ennen DBA-opintojen aloittamista, mukaan lukien johtotason työkokemusta
 • Täytetty hakulomake ja CV
 • Kaksi suosituskirjettä, joista ainakin toinen akateemiselta taholta
 • Mikäli hakijan äidinkieli ei ole englanti, todiste kielitaidosta
 • Tutkimussuunnitelma
 • Hakemusmaksu 1 500 € (+ alv)

Lukuvuosimaksu

Jokaiselta opiskeluvuodelta veloitetaan lukuvuosimaksu.

Jos hakija voi käyttää työnantajansa dataa tutkimuksensa materiaalina, lukuvuosimaksu on 29 000 euroa (+ alv).

Jos hakijalla ei ole käytettävissään dataa vaan Aalto EE / Aalto-yliopisto luovuttaa tämän käyttöön tutkimusmateriaalia, lukuvuosimaksu on 34 500 euroa (+ alv).

Ensimmäisen vuoden lukuvuosimaksu veloitetaan, kun hakija on vahvistanut saaneensa hyväksymiskirjeen.

Lukuvuosimaksu ei sisällä Euroopassa eikä Aasiassa järjestettävien Aalto Executive DBA -seminaarien matka- eikä majoituskuluja eikä mahdollisten kansainvälisten akateemisten konferenssien osallistumiskuluja.

Hakuprosessi

Hakumenettelyn vaiheet:

 1. Ýhteydenotto Aalto Executive DBA:n ohjelmajohtajaan hakukriteerien täyttymisen tarkistamista ja haastattelun sopimista varten
 2. Haastattelu ohjelman akateemisen johtajan kanssa, jolloin hakija saa myös tutkimussuunnitelman laatimisohjeet
 3. Hakemuksen laatiminen
 4. Tutkimussuunnitelman ja muiden hakupapereiden toimittaminen Aalto EE:lle
 5. Ilmoitus mahdollisesta hyväksynnästä ohjelmaan
 6. Opintojen aloittaminen

Hae ohjelmaan

Ole yhteydessä ohjelmajohtajaan hakeaksesi Aalto Executive DBA -ohjelmaan. Hakemuslomakkeen saat ohjelmajohtajalta ja voit ladata sen myös tältä sivulta.