Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Aalto Executive DBA

Nouse huipulle

Aalto Executive Doctor of Business Administration (DBA) on kokeneille ammattilaisille suunnattu kauppatieteellinen tohtorikoulutusohjelma.

Akkreditoinnit: AACBS, AMBA ja EQUIS

Osallistujilta odotetaan runsaasti johtamiskokemusta ja halua panostaa merkittävästi ammatillisten käytäntöjen kehittämiseen itseään kiinnostavilla aloilla. Ohjelma tarjoaa työnantajille ja opiskelijoille merkittäviä käytännön hyötyjä akateemisista vaatimuksista tinkimättä.

DBA-ohjelmasta valmistuneet työskentelevät yleensä johtajina tai asiantuntijoina yksityisellä tai julkisella sektorilla. DBA-ohjelmaan kuuluva tutkimus – väitöskirja, joka tarkastetaan julkisessa väitöstilaisuudessa – liittyy yleensä vahvasti liiketoimintaan ja johtamistyöhön. DBA-kandidaatit voivat esimerkiksi toteuttaa laajan tutkimushankkeen omalle työnantajalleen. Näin teoria ja käytäntö yhdistyvät ja ovat heti sovellettavissa organisaation kehittämiseen.

Tieteellisempiin tohtoriohjelmiin verrattuna DBA-opinnoissa ja väitöskirjassa korostuu teorioiden soveltaminen käytäntöön – täysin uuden teorian kehittäminen ja testaaminen ei ole välttämätöntä. Aalto Executive DBA -ohjelman pääaineet ovat strategia ja markkinointi, mutta kaikki johtamiseen liittyvät monialaiset tutkimusaiheet ovat tervetulleita.

DBA-todistuksen myöntää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu.

Huomioithan, että DBA-ohjelma suoritetaan kokonaisuudessaan englanniksi.

Lataa englanninkielinen esite  Kysy lisätietoja

Aloitus

Joustava aloitus

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Uutta, innovatiivista ja luovaa otetta liiketoiminnan ongelmanratkaisussa sekä organisaatiomuutoksia vauhdittavaa ajattelun johtamista

Tohtoritason ymmärrys kauppatieteellisen tutkimuksen viimeisimmistä teorioista ja metodeista

Osa-aikainen, joustava opintorakenne ja väitöskirjan vahva käytännönläheisyys

Ohjelman sisältö

Aalto Executive DBA -ohjelma suoritetaan kokonaan englanniksi. Koulutusohjelmasta valmistuminen edellyttää henkilökohtaisesti räätälöidyn 40 ECTS-opintopisteen jatko-opintokokonaisuuden suorittamista. Kurssit koostuvat pakollisista tutkimusmenetelmäkursseista ja valinnaisista, väitöskirjan aihetta tukevista kursseista.

Tyypillinen kurssi sisältää noin 30 tieteellistä artikkelia tai tutkimusraporttia tietystä aiheesta. Opinnot eivät yleensä sisällä perinteisiä luentoja tai tenttiä. DBA-opiskelijat voivat olla sähköisesti yhteydessä kurssin vastuuopettajaan kirjoittaessaan vastineitaan ja esseitään, ja suoritus käydään lävitse vastuuopettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Aalto Executive DBA -väitöskirja

Jokainen Aalto Executive DBA -opiskelija kirjoittaa opintojensa osana DBA-väitöskirjan (200 ECTS-opintopistettä), joka on tiiviisti yhteydessä liike-elämään ja käytännön johtamistyöhön. DBA-väitöskirjassa yhdistyvät huippuluokan akateeminen asiantuntijuus ja itsenäinen ajattelu. Väitöskirjatyötä ohjaavat alansa terävintä kärkeä edustavat Aalto-yliopiston professorit.

Väitöskirja kirjoitetaan englanniksi, ja tyypillisesti se koostuu 3–4 tieteellisestä artikkelista tai konferenssiesitelmästä sekä tiivistelmästä. Väitöskirjat ovat yleensä 100–150-sivuisia. Valmista väitöskirjaa puolustetaan julkisessa väitöstilaisuudessa.

Ohjelman kesto

Intensiivisten johdon koulutusohjelmien tavoin Aalto Executive DBA -ohjelma on mahdollista suorittaa nopeutetusti kolmessa lukuvuodessa. Ohjelma on suoritettava viimeistään kuudessa lukuvuodessa.

Hakuvaatimukset ja kustannukset

Hakuvaatimukset

 • Hyväksytty maisterin tutkinto miltä tahansa alalta; tai hyväksytty MBA tai Executive MBA; tai soveltuva ulkomainen koulutus, joka antaa kyseisessä maassa kelpoisuuden tohtoriopintoihin
 • Vähintään kahdeksan vuotta johtotason työkokemusta
 • Täytetty hakulomake ja englanninkielinen CV
 • Kopio hakijan tutkintotodistuksesta, sisältäen opintosuoritusotteen
 • Kaksi suosituskirjettä, joista toinen akateemiselta taholta
 • Motivaatiokirje, joka sisältää alustavan kuvauksen tutkimusaiheesta
 • Maisteritason englannin kielen taidot
 • Henkilökohtainen haastattelu

Kustannukset

 • Jokaiselta opiskeluvuodelta veloitetaan 32 000 € (+ alv) vuosimaksu.
 • Ensimmäisen opiskeluvuoden maksu veloitetaan, kun hakija on vahvistanut saaneensa hyväksymiskirjeen.
 • Maksu ei sisällä mahdollisten seminaarien tai kansainvälisten akateemisten konferenssien osallistumis-, matka- ja majoituskuluja.

Haku ohjelmaan

Olethan yhteydessä ohjelmayhteyshenkilöihin hakeaksesi Aalto Executive DBA -ohjelmaan. Tarkat hakuohjeet ja hakulomakkeen saat ohjelmayhteyshenkilöiltä.

Hakuprosessin vaiheet:

 1. Yhteydenotto Aalto Executive DBA:n ohjelmayhteyshenkilöihin hakukriteerien täyttymisen tarkistamista ja haastattelun sopimista varten
 2. Hakudokumenttien (hakemuslomake, CV, todistukset opintosuoritusotteineen) toimitus ohjelmayhteyshenkilölle
 3. Haastattelu DBA-ohjelman akateemisen johtajan ja/tai ohjelmajohtajan kanssa, jolloin hakija saa myös ohjeet hakuprosessin loppuun saattamiseksi
 4. Hakemuksen viimeistely; motivaatio- ja suosituskirjeiden toimitus ohjelmayhteyshenkilölle
 5. Board of Studies arvioi hakemuksen ja tekee lopullisen hyväksymispäätöksen
 6. Aalto EE ilmoittaa mahdollisesta hyväksynnästä ohjelmaan