Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Aalto MBA

Vaikuta tulevaisuuteesi

Aalto MBA on käänteentekevä liikkeenjohdon ohjelma asiantuntijoille ja johtajille, jotka haluavat laajentaa urakehitysmahdollisuuksiaan sekä kykyään kehittää ja johtaa liiketoimintaa innovatiivisella ja vastuullisella tavalla.

Tarvitsemme erilaisia näkökulmia tarkastellaksemme maailmanlaajuisia haasteita, sekä uudenlaista ajattelutapaa ja malleja niiden ratkaisemiseksi. Aalto MBA -ohjelmassa näkyy Aalto-yliopiston strategian ytimessä olevien kestävän kehityksen, radikaalin luovuuden ja yrittäjämäisen ajattelun vuoropuhelu vaikuttavuuden aikaansaamiseksi. Ohjelma kehittää henkilökohtaisia johtamistaitojasi, osaamistasi ja strategista ajatteluasi, sekä ohjaa etsimään kestäviä ratkaisuja ja toimimaan muutosagenttina omassa organisaatiossasi.

Ohjelmalla on yliopistomaailman kolme arvostetuinta kansainvälistä akkreditointia eli niin kutsuttu ”Triple Crown”: AACSB, AMBA ja EQUIS. Samaan yltää vain noin 1 % maailman kauppakorkeakouluista.

Aalto MBA -todistuksen myöntää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu.

Huomioithan, että Aalto MBA -ohjelma suoritetaan kokonaisuudessaan englanniksi.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen  Lataa esite

Aloitus

tammikuu 2025

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Vaikuta tulevaisuuteesi
Aalto MBA on suunniteltu kunnianhimoisille osaajille, jotka haluavat siirtyä urallaan eteenpäin. Korkeatasoiset kouluttajat ja sisällöt, osallistujien laaja kokemus ja elämänmittaiset verkostot edistävät myös osaltaan urakehitystäsi.

Räätälöi opintojasi
Aalto MBA -ohjelma tarjoaa sinulle uusia tietoja, taitoja, työkaluja ja näkökulmia. Voit räätälöidä opintosi valitsemalla yhdistelmän erilaisia kiinnostavia valinnaisia moduuleja tai keskittymällä rahoitukseen, yrittäjyyteen tai globaaliin liiketoimintaan.

Valmistu suunnitellusti
Ohjelman valmistumisaste on 98 %. Joustava ja hyvin suunniteltu ohjelman rakenne sekä ohjelmatiimimme tuki mahdollistavat sen, että voit työskennellä täysipainoisesti, keskittyä omiin oppimistavoitteisiisi ja valmistua ajallaan oman aikataulusi mukaisesti.

Hyödyt

Aalto MBA -ohjelma syventää ymmärrystäsi liiketoiminnan eri osa-alueista ja kehittää henkilökohtaisia johtamistaitojasi ja kykyjäsi.

Ota haltuun heti sovellettavia uusia taitoja ja viimeisintä tietoa oman ja organisaatiosi kehittymisen tueksi
Laajenna ymmärrystäsi liiketoiminnasta ja kehity monimuotoisessa globaalissa ympäristössä toimivaksi vastuulliseksi johtajaksi
Vahvista strategista ajatteluasi ja analyyttisiä taitojasi. Opi tunnistamaan keskeisimmät johtamiskonseptit ja -viitekehykset, joita voit soveltaa omassa organisaatiossasi
Syvennä kommunikaatio-, esiintymis- ja neuvottelutaitojasi
Luo elinikäisiä ja merkittäviä verkostoja, ystävyyssuhteita ja yhteyksiä
Kehitä innovatiivista, kokeilunhaluista ja yrittäjähenkistä ajattelutapaa
Inspiroi ja inspiroidu yhteisellä matkalla muiden kanssa
Voit luottaa investointiisi: MBA-ohjelmatiimin vahva tuki auttaa sinua valmistumaan tavoiteajassa

Kenelle?

Aalto MBA -ohjelma on suunnattu päämäärätietoisille ja kunnianhimoisille asiantuntijoille ja johtajille, jotka ovat valmiita panostamaan opintoihin ja haastamaan itsensä. Jotkut osallistujat ovat jo johtotehtävissä, mutta haluavat edelleen kehittää osaamistaan. Osa haluaa siirtyä eteenpäin urallaan, vaihtaa sen suuntaa tai ryhtyä esimerkiksi yrittäjiksi.

MBA-osallistujat edustavat eri kansallisuuksia, ja heidän koulutustaustansa vaihtelevat. Osallistujilla on keskimäärin 12 vuotta valmistumisen jälkeistä työkokemusta (tyypillisesti 6–20 vuotta).


Aalto MBA 2021-2024 -ohjelmien osallistujaprofiili:

Koulutustausta

158

osallistujaa

37 vuotta

Keskimääräinen ikä

12 vuotta

työkokemusta keskimäärin

23

eri kansallisuutta

Sisältö ja aikataulu

Aalto MBA -ohjelman suorittaminen hyväksytysti edellyttää, että osallistuja suorittaa 90 opintopisteen (ECTS) edestä opintoja. Opintoihin sisältyy 12 pakollista moduulia, kolme projektia (Personal and Professional Development Process, Sustainability Process ja Business Project) sekä vähintään viisi valinnaista moduulia. Yksi moduuli on tavallisesti 4,5 ECTS-opintopistettä.

 

Aalto MBA on kaksivuotinen ohjelma, joka alkaa tammikuussa. Ohjelmassa on modulaarinen rakenne ja se etenee kuuden viikon opiskelusykleissä. Yleensä opintomoduulien lähiopetus järjestetään kerran kuukaudessa keskiviikosta lauantaihin: jaksot sisältävät kaksi iltaa (ke ja to) sekä kaksi kokonaista opiskelupäivää (pe ja la). Kuhunkin moduuliin sisältyy orientoiva ennakkotehtävä, 28 lähiopetustuntia sekä kirjallinen jälkitehtävä.

Ohjelman rakenne

Kolmen viikon mittainen itsenäinen opiskelujakso

Itsenäistä opiskelua, ennakkotehtävä

Neljän päivän lähijakso

Opiskelua yhdessä kouluttajan ja muiden osallistujien kanssa

Kolmen viikon mittainen itsenäinen opiskelujakso

Kirjallinen jälkitehtävä

Vuosi 1: Pakolliset moduulit

Ensimmäinen vuosi koostuu kaikille yhteisistä pakollisista opintojaksoista. Moduulit on suunniteltu antamaan osallistujille kokonaisvaltainen ymmärrys liiketoiminnan tärkeimmistä osa-alueista. Ne muodostavat johtamiskoulutuksen perustan ja luovat yhteyden johtamisen eri alojen välille.

 • Communications
 • Strategic Management
 • People Management
 • Financial Accounting and Analysis
 • Managerial Accounting and Control
 • Finance
 • Economics
 • Business Processes
 • Marketing
 • Data and AI in Business
 • Aalto Executive Summit
 • Capstone

Vuosi 2: Valinnaiset moduulit

Toisena vuonna opinnoissa keskitytään valinnaisiin opintojaksoihin sekä projektitöiden loppuun saattamiseen. Aalto MBA -ohjelma sisältää joukon ajankohtaisia ja kiinnostavia valinnaisia moduuleita. Valinnaiset opinnot antavat osallistujille mahdollisuuden hankkia ja syventää osaamista itselle kiinnostavimmista aihealueista. Mikäli osallistuja suorittaa vähintään kolme valinnaista moduulia Finance, Entrepreneurship tai Global Business -suuntautumisvaihtoehdosta, näkyy se todistuksessa erikoistumisalueena.

Suuntautumisvaihtoehto: Entrepreneurship

Entrepreneurship -suuntautumisvaihtoehto kehittää osallistujan tulevaisuuteen suuntautuvaa, kokeilevaa ja yrittäjähenkistä ajattelutapaa. Luovan ajattelun ja yrittäjähenkisyyden vahvistaminen sekä startup- että isommassa yrityskontekstissa on keskeisessä roolissa. Opintojaksot tarjoavat konkreettisia työkaluja, ajankohtaista tietoa ja inspiraatiota oman yrityksen perustamista suunnitteleville.

Suuntautumisvaihtoehto: Finance

Finance -suuntautumisvaihtoehto perehdyttää osallistujat taloudelliseen päätöksentekoon. Opintojaksot tarjoavat osallistujille syvällistä osaamista, uusinta tietoa, työkaluja ja parhaita käytäntöjä, jotka ovat välttämättömiä muutoksen hallinnassa ja strategian rakentamisessa jatkuvasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Rahoituksen teemoihin keskittyvät valinnaiset moduulit perehdyttävät osallistujat sijoitusportfolion keskeisiin käsitteisiin ja kysymyksiin. Osallistujat kehittävät moduulien aikana osaamistaan myös yritysrahoituksen, arvonmäärityksen ja M&A-prosessin alueilla.

Suuntautumisvaihtoehto: Global Business

Global Business -suuntautumisvaihtoehto tarjoaa mahdollisuuden opiskella valinnaisia moduuleja ympäri maailmaa. Osallistujat perehtyvät eri aihealueisiin, saavat kokemusta eri markkinoista ja rakentavat verkostoaan maailmanlaajuisesti osallistuessaan kumppaniyliopistoidemme MBA-ohjelmien opintojaksoille. Osallistujilla on myös oikeus suorittaa kaksi valinnaista lisämoduulia. Global Business -suuntautumisvaihtoehto on lisämaksullinen. Näiden valinnaisten moduulien matka- ja majoituskulut ulkomaille eivät myöskään sisälly hintaan.

Toisena opiskeluvuonna kokoonnumme lisäksi Aalto Executive Summit -tapahtumaan sekä koko ohjelman päättävään Capstone-moduuliin. Aalto Executive Summit kokoaa yhteen Aalto EMBA- ja MBA-osallistujia ja alumneja ympäri maailmaa. Summitin aikana perehdytään Aalto-yliopiston huippututkimukseen ja innovaatioihin, sekä verkostoidutaan yritysjohtajien ja muiden Summit-osallistujien kanssa.

Osallistu ainutlaatuisille opintomatkoille ja opiskelijavaihtoon

MBA-ohjelman osana voit osallistua myös opintomatkoille. Tyypillinen ulkomaille suuntautuva opintomatka kestää yleensä noin viisi päivää, joiden aikana osallistujille karttuu syvällistä ymmärrystä paikallisesta liiketoimintaympäristöstä. Innostavaa akateemista ohjausta antavat kansainvälisesti tunnetut kouluttajat esimerkiksi Harvardin ja Yalen yliopistoista. Opintomatka lasketaan yhdeksi valinnaiseksi moduuliksi. Opintomatkoihin on erillinen osallistumismaksu.  

Aalto MBA -ohjelman osallistujat voivat myös suorittaa valinnaisia opintojaksoja vaihto-opiskelijoina kansainvälisissä Aalto-yliopiston kumppaniyliopistoissa. Vaihto-ohjelman pituus voi vaihdella yhdestä opintojaksosta neljään kuukauteen. Vaihto-ohjelma räätälöidään yksilöllisesti. Vaihto-ohjelman matka- ja majoituskulut eivät sisälly ohjelman hintaan.

Prosessoi oppimaasi kokonaisvaltaisesti

Personal and Professional Development Process tukee oppimistasi ja henkilökohtaista kehittymistäsi koko MBA-opintojen ajan. Selkeä prosessi johdattaa sinut pohtimaan omia kehitystarpeitasi johtajana ja ihmisenä sekä tarjoaa näkökulmia, työkaluja ja oivalluksia, jotka tekevät henkilökohtaisesta kasvusta palkitsevan matkan.

Sustainability and Corporate Responsibility Process on integroitu olennaiseksi osaksi koko ohjelmaa. Aihetta käsitellään eri opintojaksoilla sekä oppimispäiväkirjan muodossa. Prosessi syventää osallistujien ymmärrystä vastuullisuudesta ja kestävästä liiketoiminnasta sekä siitä, miten nämä linkittyvät strategiaan, päätöksentekoon ja arvonluontiin.

Oivalluksista tekoihin MBA Business Project -ryhmätyössä

Ohjelman loppupuolella osallistujat toteuttavat lopputyönään MBA Business Project -hankkeen. Projekti tehdään ryhmätyönä ja osallistujat pääsevät soveltamaan oppimaansa todellisiin liiketoimintahaasteisiin. Projektien aiheet valikoituvat osallistujien mielenkiinnon kohteiden perusteella, ja ne perustuvat yleensä osallistujien edustamien organisaatioiden aitoihin liiketoimintahaasteisiin. Projektien aikana pääset hyödyntämään ohjelmassa omaksumiasi tietoja ja työkaluja, sekä kehittämään osaamistasi, strategista ajatteluasi, tiimityöskentelyä ja viestintää.

Osaksi alumniverkostoa

Valmistuessasi ohjelmasta pääset automaattisesti osaksi Aalto EE:n ja Aalto-yliopiston alumniverkostoa. Aalto EE ja Aalto-yliopisto tarjoavat alumneille monipuolisia palveluita sekä inspiroivia alumnitapahtumia. Aalto EE:lla on maailmanlaajuisesti yli 19 000 alumnia. Tarjoamme alumneillemme arvokkaan liike-elämän verkoston, jossa tavata muita kokeneita ammattilaisia, vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia, sekä luoda uusia suhteita globaalisti.


Visitor-ohjelma tai Global Leader polkuna MBA-opintoihin

Ennen Aalto MBA -opintojen virallista aloitusta voit suorittaa jopa neljä MBA-moduulia ns. vierailijana yhdessä nykyisten MBA-osallistujien kanssa.

Global Leader taas on kompakti ja joustava ohjelma, jonka avulla voit vahvistaa strategista osaamista ja kokonaisvaltaista ymmärrystä liiketoiminnan johtamisesta kansainvälisessä toimintaympäristössä. Global Leader -ohjelma tarjoaa useita hyötyjä niille, jotka suunnittelevat jatkavansa opintojaan Aalto MBA -ohjelmassa.

Kustannukset ja haku ohjelmaan

Haku ohjelmaan

Seuraava Aalto MBA -ohjelma käynnistyy tammikuussa 2025.

Hakemusten viimeinen jättöpäivä vuonna 2025 alkavaan ohjelmaan on 15.11.2024.

Hakuvaatimukset, hakuohjeet ja ennakkohakijan edut löytyvät ohjelman englanninkieliseltä sivulta.

Englanninkieliset sivut 

Ohjelman hinta

Stipendit