Sijoittamisen valmennusohjelmat finanssialan ammattilaisille

Sijoitus- ja varainhoidonpalveluita tarjoavien henkilöiden on tärkeää huolehtia, että heillä on ajantasainen tieto asiakkaan tuntemisen (KYC), rahanpesun estämisen (AML) sekä sijoitustuotteiden myyntiä ja markkinointia sääntelevän MiFID-direktiivin linjauksista. Sääntelyn vaatimien Sijoituspalvelu- ja sijoitusneuvojan tutkintojen (APV 1 ja APV2) avulla todennat osaamisesi näistä teemoista. Tarjoamme myös laajan valikoiman ajankohtaisia seminaareja ja verkkokursseja sijoittamisen ja varainhoidon asiantuntijoille.

Vaativammissa asiantuntijatehtävissä työskenteleville tarjoamme mahdollisuuden suorittaa rahanpesun estämisen sertifioinnin (CAMS) tai haastavan sijoitusanalyytikoille suunnatun CEFA – Certified European Financial Analyst -sertifikaatin. Näiden lisäksi valmennusohjelmiemme kautta on mahdollista erikoistua myös pääomasijoittamiseen tai vastuulliseen sijoittamiseen ja ESG-analyysiin. Osallistumalla vahvistat osaamistasi sijoittamisen ammattilaisena. Tutustu ja vertaile, mikä koulutusohjelmistamme sopisi parhaiten sinulle.

Kuuntele Finanssiaallon harjalla -minipodcasteja

Vertaile ohjelmia

Lataa sijoittamisen teeman esite ja vertaile ohjelmia.

Finance Investing

pdf

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Näytä lisää ()
Näytä lisää ()
Näytä lisää ()

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Asiakaskohtaisesti räätälöidyt osaamisen kehittämisen ratkaisut finanssialan ammattilaisille

 

Aalto EE:n valmennukset ovat vaikuttava keino uudistaa organisaatioita ja osaamista, varmistaa strategian toimeenpano ja rakentaa uutta kilpailuetua. Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä yritysasiakkaittemme kanssa vaikuttavia räätälöityjä valmennuksia, jossa kaikki osa-alueet – sisältö, valmentajat, oppimismenetelmät ja osallistujakokemus – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Verkkokurssit finanssialan yrityksille

Finanssialan organisaatiokohtaiset verkkokurssit mahdollistavat henkilöstön kouluttamisen joustavasti itseopiskeluna.

Lue lisää

Miten tukea jatkuvaa osaamisen kehittämistä työpaikalla?

Aalto EE:n tilaisuudessa puhuneen Veli-Matti Mattilan mukaan Elisassa ymmärrettiin varhain, että osaamista on kehitettävä jatkuvasti läpi organisaation, jotta yritys pysyy kilpailukykyisenä muuttuvassa maailmassa. Johanna Saarisen mukaan Vaisalassa jokaisen työntekijän täytyy kiinnostua tekoälystä. Aalto EE:n Tom Lindholm muistutti, että työntekijöiden ydintaidot muuttuvat nyt vauhdilla.

Lue artikkeli


Tutustu kouluttajiimme

Niku Määttänen

Niku Määttänen on makrotaloustieteen professori Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hänen tutkimusintressejään ovat muun muassa julkinen talous, asuntomarkkinat ja makrotaloustiede. Hänen opetusalueitaan ovat makrotaloustieteen numeeriset menetelmät taloustieteessä. Hänen akateemisia artikkeleitaan on julkaistu tunnetuissa lehdissä, kuten Journal of Economic Theory ja Review of Economic Dynamics.

Ennen siirtymistään Helsingin yliopistoon elokuussa 2020 hän toimi tutkimusjohtajana Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa. Hän on myös opettanut Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopistossa useita vuosia.

Niku Määttäsellä on kauppatieteiden tohtorin tutkinto Pompeu Fabran yliopistosta Barcelonasta, kauppatieteiden maisteri Pompeu Fabran yliopistosta ja diplomi-insinööri Helsingin yliopistosta Suomesta.

Antti Suhonen

Antti Suhonen työskentelee työelämäprofessorina (Professor of Practice) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen laitoksella.

Hän opettaa rahoituksen korko- ja velkakirjamarkkinoita käsittelevää kurssia “Fixed Income”, ja hänen tutkimusalueitaan ovat mm. vaihtoehtoiset sijoitukset, finanssi-instituutiot sekä korko- ja lainamarkkinat.

Lisäksi hän työskentelee konsulttina ja neuvonantajana finanssialalla keskittyen rahoitus- ja johdannaismarkkinoihin sekä vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Hän toimii myös finanssialan kouluttajana.

Aiemmin Suhonen on työskennellyt johtajana (Managing Director) Barclays Capital –investointipankissa Lontoossa, sekä muissa pankkialan asiantuntija- ja johtotehtävissä vuosina 1993-2013.

Antti Suhonen on suorittanut kauppatieteiden tohtorin ja kauppatieteiden maisterin tutkinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa.

Markku Kaustia

Markku Kaustia on rahoituksen Hannes Gebhard -professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hän on aiemmin työskennellyt Michiganin yliopistossa ja Whartonin kauppakorkeakoulussa, sekä opettanut myös Columbia yliopistossa New Yorkissa. Aallossa hän on toiminut rahoituksen laitoksen johtajana sekä rahoituksen maisteri- ja kandiohjelmien johtajana.

Kaustian osaamisaluetta ovat rahoitusmarkkinat, niiden toimijat ja instituutiot. Hänen tutkimustaan on julkaistu taloustieteen arvostetuimmissa tiedejulkaisuissa (esim. Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Management Science). Kaustia opettaa rahoitusta kandi-, maisteri-, MBA- ja tohtoriohjelmissa Aallossa ja muualla, sekä puhuu rahoitusalan seminaareissa. Hänet on palkittu mm. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun parhaana opettajana.

Kaustia toimi kahden vuoden ajan EU komission sijoitustuotteiden riskiluokitteluun liittyvässä asiantuntijaryhmässä sekä konsultoi eduskunnan talousvaliokuntaa EU:n vihreää sijoittamista koskevasta regulaatiosta. Viime vuosina Kaustian tutkimus ja opetus ovat suuntautuneet kestävään rahoituksen, erityisesti ilmaston muutokseen ja yritysten yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Elias Rantapuska

Elias Rantapuska toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen apulaisprofessorina ja laitoksen johtajana ja vierailee tällä hetkellä Rotterdamin Erasmus University Rotterdamissa, Rotterdamin johtamiskorkeakoulussa.

Hänen nykyiset akateemiset tutkimuskohteensa sisältävät aiheita, kuten tunteiden rooli, kokemukset, ja perhesuhteet sijoituspäätöksissä.

Hänellä on tohtorintutkinto kauppatieteistä Helsingin kauppakorkeakoulusta. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään Rantapuska on työskennellyt Nordean, J.P. Morganin ja McKinsey & Companyn palveluksessa. Aalto-yliopistoon 2010 tultuaan Rantapuska on työskennellyt vierailevana tutkijana ja professorina Bank of Finlandissa, BI Norwegian Business Schoolissa, HKUSTissa, NYU:ssa ja SSE:ssä.

Markku Maula

Markku Maula on pääomasijoitustoiminnan professori Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella.

Hänen tutkimuksensa keskittyy arvonluontiin liittyvin kysymyksiin yritysstrategiassa ja rahoituksessa ja erityisesti pääomasijoittamiseen, corporate venturing –toimintaan, kasvuyrittäjyyteen ja innovaatioihin.

Maula on vastaanottanut useita kansainvälisiä tutkimuspalkintoja ja julkaissut aktiivisesti alojensa arvostetuimmissa kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä mukaan lukien Academy of Management Journal, Entrepreneurship Theory & Practice, Journal of Business Venturing, Organization Science, Research Policy, Strategic Entrepreneurship Journal ja Strategic Management Journal.

Maula toimii Entrepreneurship Theory & Practice –lehdessä toimittajana ja on toimituskunnan jäsen Strategic Management Journal, Journal of Business Venturing, ja Venture Capital: An International Journal of Entrepreneurial Finance –lehdissä. Hän on toiminut Aalto Ventures Program – ohjelman perustajajohtajana ja palvellut useissa tieteellisissä komiteoissa ja organisaatioissa sekä neuvonantajana yrityksille ja julkisille organisaatioille Suomessa ja ulkomailla.

Hänet nimitettiin professoriksi vuonna 2004 ja vakinaistettiin vuonna 2009. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2001. Sitä ennen hän valmistui kauppatieteen maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta pääaineenaan rahoitus vuonna 2000 ja tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2000. Hän on ollut vierailevana tutkijana Scancorissa Stanfordin yliopistossa 2000 ja 2012 INSEADissa 2010 ja 2015. Ennen akateemista uraa hän hankki työkokemusta Nokiassa ja CapManissa.

David Derichs

David Derichs on vanhempi yliopistonlehtori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella.

Hän toimii tällä hetkellä vanhempana neuvonantajana alkuvaiheen startup-yrityksessä ja hyödyntää yli kahdeksan vuoden kansainvälistä strategiakonsultoinnin kokemustaan RB:llä (aiemmin Roland Berger Strategy Consultants).

Nykyisessä tehtävässään vanhempana yliopistonlehtorina Derichs keskittyy tutkimuksessaan suorituskyvyn mittaamiseen ja johtamiseen, rahoitustoiminnon digitalisointiin, kustannuslaskentaan, taloussuunnitteluun, elämänlaajuiseen oppimiseen sekä terveydenhuollon tuottavuuteen liittyviin aiheisiin. Hän opettaa talouden johtamista, suorituskyvyn hallintaa, kustannuslaskentaa, taloussuunnittelua, tietojärjestelmiä sekä taloushallinnon aiheita kaikilla yliopistokoulutuksen tasoilla (kandidaatti, maisteri, MBA, tohtori, elämänlaajuinen oppiminen). Viime aikoina hän on saanut kansainvälistä tunnustusta koulutusinnovaatioistaan ja saanut kolme palkintoa koulutuksen kehittämisestä, muun muassa Kauppalehden ja Liikemies-säätiön myöntämän Vuoden yrittäjyyden edistäjä -palkinnon.

RB:ssä strategiakonsulttina Derichs työskenteli sijoittajien tukemisen, uudelleenjärjestelyjen ja strategisen uudelleenkohdentamisen parissa eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa useissa erilaisissa konteksteissa, mukaan lukien koneenrakennus, terveydenhuolto, alustaliiketoiminta, kulutustavarat, media ja pankkitoiminta.

David Derichs on suorittanut taloustieteen tohtorin tutkinnon Aalto-yliopistossa ja maisterin tutkinnon kirjanpidosta ja rahoituksesta London School of Economics (LSE):ssä.

Michael Ungeheuer

Michael Ungeheuer on rahoituksen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen laitoksella.

Hänen tutkimuskohteitaan ovat sijoittajien käyttäytyminen, omaisuuden hinnoittelu ja kotitalouksien rahoitus. Opetusalueita ovat Capstone Valuation, Corporate Finance, Johdannaiset, Kansainvälinen varainhoito, Sijoitukset ja omaisuuden hinnoittelu ja riskienhallinta.

Hän on ollut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, rahoituksen laitoksella vuodesta 2017. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään hän on ollut tutkimus- ja opetusassistentti Mannheimin yliopistossa Saksassa.

Michael Ungeheuer on suorittanut tohtorin tutkinnon rahoituksen alalta Saksan Mannheimin yliopistosta, taloustieteen maisteritutkinnon Illinoisin teknillisestä instituutista Yhdysvalloista ja Diplom Business Economics Mannheimin yliopistosta Saksasta.

Matthijs Lof

Matthijs Lof on rahoituksen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori Helsingin yliopistosta ja ekonometrian maisteri Amsterdamin yliopistosta.

Ennen Aaltoon tuloaan Lof on työskennellyt Euroopan keskuspankissa ja Hollannin keskuspankissa.

Hänen tutkimuskohteitaan ovat omaisuuserien hinnoittelu, rahoitusmarkkinat ja sijoittajien käyttäytyminen. Hänen työnsä on julkaistu johtavissa aikakauslehdissä, kuten Management Science, Journal of Economic Dynamics and Control ja Journal of Corporate Finance.

Mika Leskinen

S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen on yli 15 vuoden kokemuksella yksi Suomen kokeneimmista vastuullisen sijoittamisen ammattilaisista.

Leskinen oli IRRI-tutkimuksessa 2017 maailman TOP 50 ESG -vaikuttaja varainhoitajien kategoriassa. 2023 hänet valittiin maailman 29. tärkeimmäksi ESG-vaikuttajaksi Onalytican listauksessa.

Leskinen on aktiivinen esiintyjä kotimaisissa ja kansainvälisissä vastuullisen sijoittamisen tapahtumissa. Hän on ollut Kirkon eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen toimikunnassa 2016–2020 ja Finsifin hallituksen puheenjohtajana 2018. Leskinen on laajasti siteerattu ja lainattu mediassa ja tietokirjoissa.

Ota meihin yhteyttä

Jasu Kuurila

Relationship Manager 010 837 3739 jasu.kuurila@aaltoee.fi

Petri Lehtivaara

Senior Solutions Director 010 837 3722 petri.lehtivaara@aaltoee.fi

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka

Sijoittaminen on kaikkien ulottuvilla – ja se vaatii osaamista palveluntarjoajilta

Suomessa on viime vuosina laajasti herätty kotitalouksien sijoittamisen ja varainhoidon positiivisiin vaikutuksiin ja ymmärretty sen merkitys niin ylivelkaantumisen torjunnassa kuin elämäntilanteiden muutoksiin varautumisessa. Sijoituspalveluntarjoajien määrän kasvu sekä sijoitusvaihtoehtojen monipuolistuminen ovat tuoneet sijoittamisen kaikkien ulottuville. Myös lainsäädännölliset muutokset ovat tehneet sijoittamisesta aiempaa turvatumpaa ja helpompaa.

Suomessa on perinteisesti totuttu säästämään pahan päivän varalle ja varallisuus on pääasiassa ollut kiinni omistusasunnoissa tai matalan tuoton sijoituskohteissa, kuten pankkitalletuksissa. Viime vuosikymmeninä suomalaisten asenteessa on kuitenkin havaittavissa selkeä muutos osakesijoittamiseen suhtautumisessa ja sijoittamisen arkipäiväistymisessä. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n lokakuussa 2019 tehdyssä Arvo- ja asenne -kyselytutkimuksessa 62 % vastaajista oli sitä mieltä, että sijoittaminen tarjoaa erinomaisen keinon lisätä niin yksityisten kansalaisten kuin koko kansantalouden vaurautta, vaikka se sisältää myös riskejä.

Sijoittamisen tullessa osaksi yhä useampien suomalaisten arkea, sijoituspalveluntarjoajien osaaminen ja asiantuntemus korostuu. Tulevaisuudessa markkinoilla tulevat pärjäämään palveluntarjoajat, joilta löytyy monipuolisten sijoitustuotteiden lisäksi myös osaamista palvella niin vasta-aloittavia kuin kokeneitakin sijoittajia.