Sijoittamisen valmennusohjelmat finanssialan ammattilaisille

Sijoitus- ja varainhoidonpalveluita tarjoavien henkilöiden on tärkeää huolehtia, että heillä on ajantasainen tieto asiakkaan tuntemisen (KYC), rahanpesun estämisen (AML) sekä sijoitustuotteiden myyntiä ja markkinointia sääntelevän MiFID-direktiivin linjauksista. Sääntelyn vaatimien Sijoituspalvelu- ja sijoitusneuvojan tutkintojen (APV 1 ja APV2) avulla todennat osaamisesi näistä teemoista. Tarjoamme myös laajan valikoiman ajankohtaisia seminaareja ja verkkokursseja sijoittamisen ja varainhoidon asiantuntijoille.

Vaativammissa asiantuntijatehtävissä työskenteleville tarjoamme mahdollisuuden suorittaa rahanpesun estämisen sertifioinnin (CAMS) tai haastavan sijoitusanalyytikoille suunnatun CEFA – Certified European Financial Analyst -sertifikaatin. Näiden lisäksi valmennusohjelmiemme kautta on mahdollista erikoistua myös pääomasijoittamiseen tai vastuulliseen sijoittamiseen ja ESG-analyysiin. Osallistumalla vahvistat osaamistasi sijoittamisen ammattilaisena. Tutustu ja vertaile, mikä koulutusohjelmistamme sopisi parhaiten sinulle.

Kuuntele Finanssiaallon harjalla -minipodcasteja

Vertaile ohjelmia

Lataa sijoittamisen teeman esite ja vertaile ohjelmia.

Finance Investing

pdf

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Asiakaskohtaisesti räätälöidyt osaamisen kehittämisen ratkaisut finanssialan ammattilaisille

 

Aalto EE:n valmennukset ovat vaikuttava keino uudistaa organisaatioita ja osaamista, varmistaa strategian toimeenpano ja rakentaa uutta kilpailuetua. Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä yritysasiakkaittemme kanssa vaikuttavia räätälöityjä valmennuksia, jossa kaikki osa-alueet – sisältö, valmentajat, oppimismenetelmät ja osallistujakokemus – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Verkkokurssit finanssialan yrityksille

Finanssialan organisaatiokohtaiset verkkokurssit mahdollistavat henkilöstön kouluttamisen joustavasti itseopiskeluna.

Lue lisää

Tulevat seminaarit

Ei tuloksia

Compliance-toiminnan ABC

  • 9.9.2025
  • Seminaarit
  • suomi

Aivovammat ja neurologiset sairaudet henkilövakuutus­korvauksissa

  • 15.9.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus, live online
  • suomi

Kestävyysraportointi ja CSRD-direktiivin tuomat muutokset

  • 19.9.2025
  • Seminaarit
  • hybridi
  • suomi

Korvauspäätösten laatiminen – tekstin sisällön ja rakenteen muotoilu

  • 29.10.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus
  • suomi

Corporate Venturing

  • 30.10.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus
  • englanti

Vauva- ja raskausajan vakuuttaminen - lääketiedettä vakuuttamisen tarpeeseen

  • 4.11.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus, live online
  • suomi

Maksamisen digitalisoituva toimintaympäristö

  • 11.11.2025
  • Seminaarit
  • hybridi
  • suomi

Tutustu kouluttajiimme

Elias Rantapuska

Elias Rantapuska toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen apulaisprofessorina ja laitoksen johtajana ja vierailee tällä hetkellä Rotterdamin Erasmus University Rotterdamissa, Rotterdamin johtamiskorkeakoulussa.

Hänen nykyiset akateemiset tutkimuskohteensa sisältävät aiheita, kuten tunteiden rooli, kokemukset, ja perhesuhteet sijoituspäätöksissä.

Hänellä on tohtorintutkinto kauppatieteistä Helsingin kauppakorkeakoulusta. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään Rantapuska on työskennellyt Nordean, J.P. Morganin ja McKinsey & Companyn palveluksessa. Aalto-yliopistoon 2010 tultuaan Rantapuska on työskennellyt vierailevana tutkijana ja professorina Bank of Finlandissa, BI Norwegian Business Schoolissa, HKUSTissa, NYU:ssa ja SSE:ssä.

Markku Maula

Markku Maula on pääomasijoitustoiminnan professori Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella.

Hänen tutkimuksensa keskittyy arvonluontiin liittyvin kysymyksiin yritysstrategiassa ja rahoituksessa ja erityisesti pääomasijoittamiseen, corporate venturing –toimintaan, kasvuyrittäjyyteen ja innovaatioihin.

Maula on vastaanottanut useita kansainvälisiä tutkimuspalkintoja ja julkaissut aktiivisesti alojensa arvostetuimmissa kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä mukaan lukien Academy of Management Journal, Entrepreneurship Theory & Practice, Journal of Business Venturing, Organization Science, Research Policy, Strategic Entrepreneurship Journal ja Strategic Management Journal.

Maula toimii Entrepreneurship Theory & Practice –lehdessä toimittajana ja on toimituskunnan jäsen Strategic Management Journal, Journal of Business Venturing, ja Venture Capital: An International Journal of Entrepreneurial Finance –lehdissä. Hän on toiminut Aalto Ventures Program – ohjelman perustajajohtajana ja palvellut useissa tieteellisissä komiteoissa ja organisaatioissa sekä neuvonantajana yrityksille ja julkisille organisaatioille Suomessa ja ulkomailla.

Hänet nimitettiin professoriksi vuonna 2004 ja vakinaistettiin vuonna 2009. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2001. Sitä ennen hän valmistui kauppatieteen maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta pääaineenaan rahoitus vuonna 2000 ja tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2000. Hän on ollut vierailevana tutkijana Scancorissa Stanfordin yliopistossa 2000 ja 2012 INSEADissa 2010 ja 2015. Ennen akateemista uraa hän hankki työkokemusta Nokiassa ja CapManissa.

Kirjat ja e-kirjat

Tarjoamme laadukkaita kirjoja finanssialan opiskelijoille ja ammattilaisille. Ne auttavat lukijoita kehittämään ymmärrystään ja taitojaan erityisesti vakuutusliiketoiminnan alalla.

Ota meihin yhteyttä

Jasu Kuurila

Relationship Manager 010 837 3739 jasu.kuurila@aaltoee.fi

Petri Lehtivaara

Senior Solutions Director 010 837 3722 petri.lehtivaara@aaltoee.fi

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka

Sijoittaminen on kaikkien ulottuvilla – ja se vaatii osaamista palveluntarjoajilta

Suomessa on viime vuosina laajasti herätty kotitalouksien sijoittamisen ja varainhoidon positiivisiin vaikutuksiin ja ymmärretty sen merkitys niin ylivelkaantumisen torjunnassa kuin elämäntilanteiden muutoksiin varautumisessa. Sijoituspalveluntarjoajien määrän kasvu sekä sijoitusvaihtoehtojen monipuolistuminen ovat tuoneet sijoittamisen kaikkien ulottuville. Myös lainsäädännölliset muutokset ovat tehneet sijoittamisesta aiempaa turvatumpaa ja helpompaa.

Suomessa on perinteisesti totuttu säästämään pahan päivän varalle ja varallisuus on pääasiassa ollut kiinni omistusasunnoissa tai matalan tuoton sijoituskohteissa, kuten pankkitalletuksissa. Viime vuosikymmeninä suomalaisten asenteessa on kuitenkin havaittavissa selkeä muutos osakesijoittamiseen suhtautumisessa ja sijoittamisen arkipäiväistymisessä. Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n lokakuussa 2019 tehdyssä Arvo- ja asenne -kyselytutkimuksessa 62 % vastaajista oli sitä mieltä, että sijoittaminen tarjoaa erinomaisen keinon lisätä niin yksityisten kansalaisten kuin koko kansantalouden vaurautta, vaikka se sisältää myös riskejä.

Sijoittamisen tullessa osaksi yhä useampien suomalaisten arkea, sijoituspalveluntarjoajien osaaminen ja asiantuntemus korostuu. Tulevaisuudessa markkinoilla tulevat pärjäämään palveluntarjoajat, joilta löytyy monipuolisten sijoitustuotteiden lisäksi myös osaamista palvella niin vasta-aloittavia kuin kokeneitakin sijoittajia.