Pankki- ja rahoitustoiminnan valmennukset

Pankkitoimiala on jatkuvassa murroksessa. Pitkäaikaiset trendit, kuten robotiikka ja tekoälyn hyödyntäminen, muokkaavat alaa ja tuovat pankeille ja rahoitusyhtiöille haasteita vastata asiakkaiden tarpeisiin ja tuottaa kannattavia palveluita.

Pankki- ja rahoitustoiminnan koulutusohjelmissamme ja seminaareissamme vahvistat asiantuntijuuttasi ajankohtaisilla tiedoilla lainsäädännöstä, sääntelystä ja alan viimeisimmästä kehityksestä. Samalla sinulla on mahdollisuus verkostoitua alan muiden ammattilaisten kanssa. Eri sertifikaatit osoittavat, että tietosi ja taitosi täyttävät asiantuntijuuden vaatimukset. Verkkokurssiemme avulla voit varmistaa koko henkilöstön osaamistason ja ylläpitää jatkuvaa, ajantasaista osaamista.

Osallistumalla koulutuksiimme vahvistat asemaasi rahoitusalan asiantuntijana. Tutustu monipuoliseen koulutustarjontaamme ja vertaile, mikä ohjelmistamme sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Kuuntele Finanssiaallon harjalla -minipodcasteja

Vertaile ohjelmia

Lataa pankki- ja rahoitustoiminan teeman esite ja vertaile ohjelmia.

Finance Banking

pdf

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Näytä lisää ()
Näytä lisää ()
Näytä lisää ()

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttavia ja inspiroivia valmennuksia ja koulutusohjelmia.

 

Autamme organisaatioita kehittymään jatkuvasti ja ratkaisemaan liiketoiminnan nykyisiä ja tulevia haasteita. Yhteissuunnitteluun perustuva mallimme takaa ainutlaatuisen oppimiskokemuksen sekä mitattavan vaikuttavuuden. Ratkaisuidemme kaikki osa-alueet – sisältö, opetushenkilökunta, oppimismenetelmät, paikka ja verkostoitumistilaisuudet – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Verkkokurssit finanssialan yrityksille

Finanssialan organisaatiokohtaiset verkkokurssit mahdollistavat henkilöstön kouluttamisen joustavasti itseopiskeluna.

Lue lisää

Mitä Suomessa voidaan oppia Ukrainan pankeilta?

Suomalaistenkin pankkien suunnitelmissa ihmisten perustarpeiden huomiointi on jäänyt vähälle. Ihminen työskentelee hyvin, kun hän tietää perheensä olevan turvassa, ja kun hän on syönyt ja nukkunut, muistuttaa Finanssiala ry:n vahingontorjunnasta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Niko Saxholm.

Kuuntele podcast


Tutustu kouluttajiimme

Niina Ratsula

Niina Ratsula on Code of Conduct Companyn perustaja, joka ennen yrittäjäpolkuaan työskenteli yli vuosikymmenen kansainvälisissä pörssiyrityksissä ethics & compliance -ohjelmien ja hyvän hallinnon kehittämisen parissa.

Niina väitteli vuonna 2020 kauppatieteiden tohtoriksi keskeisenä väitteenä ajatus, että yrityskulttuurilla on ratkaiseva merkitys yrityksen compliance-ohjelman onnistumisessa. Niina on myös toinen Nordic Business Ethics Initiative -aloitteen perustajista ja Moraalit(on) podcastin juontaja. 

David Derichs

David Derichs on vanhempi yliopistonlehtori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella.

Hän toimii tällä hetkellä vanhempana neuvonantajana alkuvaiheen startup-yrityksessä ja hyödyntää yli kahdeksan vuoden kansainvälistä strategiakonsultoinnin kokemustaan RB:llä (aiemmin Roland Berger Strategy Consultants).

Nykyisessä tehtävässään vanhempana yliopistonlehtorina Derichs keskittyy tutkimuksessaan suorituskyvyn mittaamiseen ja johtamiseen, rahoitustoiminnon digitalisointiin, kustannuslaskentaan, taloussuunnitteluun, elämänlaajuiseen oppimiseen sekä terveydenhuollon tuottavuuteen liittyviin aiheisiin. Hän opettaa talouden johtamista, suorituskyvyn hallintaa, kustannuslaskentaa, taloussuunnittelua, tietojärjestelmiä sekä taloushallinnon aiheita kaikilla yliopistokoulutuksen tasoilla (kandidaatti, maisteri, MBA, tohtori, elämänlaajuinen oppiminen). Viime aikoina hän on saanut kansainvälistä tunnustusta koulutusinnovaatioistaan ja saanut kolme palkintoa koulutuksen kehittämisestä, muun muassa Kauppalehden ja Liikemies-säätiön myöntämän Vuoden yrittäjyyden edistäjä -palkinnon.

RB:ssä strategiakonsulttina Derichs työskenteli sijoittajien tukemisen, uudelleenjärjestelyjen ja strategisen uudelleenkohdentamisen parissa eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa useissa erilaisissa konteksteissa, mukaan lukien koneenrakennus, terveydenhuolto, alustaliiketoiminta, kulutustavarat, media ja pankkitoiminta.

David Derichs on suorittanut taloustieteen tohtorin tutkinnon Aalto-yliopistossa ja maisterin tutkinnon kirjanpidosta ja rahoituksesta London School of Economics (LSE):ssä.

Seppo Ikäheimo

Seppo Ikäheimo on professori Aalto-yliopistossa.

Hänen asiantuntemusalueitaan ovat muun muassa Corporate governance, hallitustyö ja pankkisääntely.

Anna Eskelin

Anna Eskelin toimii Head of Conduct, Advisory and Product Compliance johtajana Nordeassa.

Sitä ennen hänellä on ollut mittava ura finanssialan compliance-toimintojen johtotehtävissä.

Esko Penttinen

Esko Penttinen on apulaisprofesori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Penttinen johtaa Real-Time Economy Competence Center-osastoa ja on XBRL Finlandin perustaja ja puheenjohtaja. Hän tutkii mm. ihmisten ja koneiden välistä vuorovaikutusta ja tekoälyn toteuttamista organisaatioissa. Hänen tärkein käytännön asiantuntemuksensa on organisaatioiden välisten tietojärjestelmien assimilaatio ja taloudelliset vaikutukset, keskittyen sovellusalueisiin kuten sähköisiin rahoitusjärjestelmiin, julkiseen raportointiin ja sähköiseen laskutukseen. Penttisen tutkimuksia on esiintynyt eri julkaisuissa, kuten MIS Quarterly, Information Systems Journal, Journal of Information Technology, International Journal of Electronic Commerce ja Electronic Markets.

Penttisellä on tohtorin tutkinto tietojärjestelmätieteessä ja on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Roni Laakso

Roni Laakso toimii Senior Legal Counsel -roolissa Nordea Asset Managementin palveluksessa.

Hänen asiantuntemuksensa keskittyy pankkisääntelyyn, pankkien riskinoton hallintaan sekä hallituksen toiminnan organisointiin. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen tohtori, kauppatieteiden maisteri ja diplomi-insinööri. Ronin erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat riskinottoon liittyvät kannustimet sekä laajemmat yrityksen tarkoitukseen liittyvät kysymykset. Hänen vuonna 2023 valmistuneen väitöskirjansa aiheena oli ”Corporate Governance in Systemic Banks: Reducing Risk Appetite and Systemic Risk through the Regulation of Board Governance”.

Michael Ungeheuer

Michael Ungeheuer on rahoituksen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen laitoksella.

Hänen tutkimuskohteitaan ovat sijoittajien käyttäytyminen, omaisuuden hinnoittelu ja kotitalouksien rahoitus. Opetusalueita ovat Capstone Valuation, Corporate Finance, Johdannaiset, Kansainvälinen varainhoito, Sijoitukset ja omaisuuden hinnoittelu ja riskienhallinta.

Hän on ollut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, rahoituksen laitoksella vuodesta 2017. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään hän on ollut tutkimus- ja opetusassistentti Mannheimin yliopistossa Saksassa.

Michael Ungeheuer on suorittanut tohtorin tutkinnon rahoituksen alalta Saksan Mannheimin yliopistosta, taloustieteen maisteritutkinnon Illinoisin teknillisestä instituutista Yhdysvalloista ja Diplom Business Economics Mannheimin yliopistosta Saksasta.

Niku Määttänen

Niku Määttänen on makrotaloustieteen professori Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hänen tutkimusintressejään ovat muun muassa julkinen talous, asuntomarkkinat ja makrotaloustiede. Hänen opetusalueitaan ovat makrotaloustieteen numeeriset menetelmät taloustieteessä. Hänen akateemisia artikkeleitaan on julkaistu tunnetuissa lehdissä, kuten Journal of Economic Theory ja Review of Economic Dynamics.

Ennen siirtymistään Helsingin yliopistoon elokuussa 2020 hän toimi tutkimusjohtajana Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa. Hän on myös opettanut Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopistossa useita vuosia.

Niku Määttäsellä on kauppatieteiden tohtorin tutkinto Pompeu Fabran yliopistosta Barcelonasta, kauppatieteiden maisteri Pompeu Fabran yliopistosta ja diplomi-insinööri Helsingin yliopistosta Suomesta.

Niko Saxholm

Niko Saxholm on aiemmin toiminut 12 vuotta poliisin eri tehtävissä, jonka jälkeen 10 vuotta pankkien turvallisuustehtävissä, joista viimeksi viimeisenä Handelsbankenin Suomen turvallisuusjohtajana.

Finanssiala RY:ssä hän on toiminut varautumisesta ja rikostorjunnasta vastaavana johtajana vuodesta 2020. Huoltovarmuusorganisaatiossa Saxholm toimi rahoitussektorin pankki- ja vakuutuspoolien poolisihteerinä vuodet 2020 - 2022 ja on edelleen Rahoitusalan poolin jäsen.

Olli Kiuru

Olli Kiuru on osakas ja Financial Regulatory & Compliance -osaston johtaja Waselius asianajotoimistossa.

Ollilla on yli 20 vuoden kokemus alalta, ja hän on erikoistunut laajasti finanssialan sääntelyyn, complianceen, sekä rahoituksen ja hyvän hallinnon kysymyksiin kotimaisille ja kansainvälisille rahoituslaitoksille, vakuutusyhtiöille ja muille säännellyille tahoille kuten fintech-yrityksille.

Ota meihin yhteyttä

Salla Närhinen

Senior Program Director 010 837 3772 salla.narhinen@aaltoee.fi

Pankkitoimiala muutoksessa: haasteet ja mahdollisuudet

Pankkitoimiala on ollut viime vuosikymmenet jatkuvassa murroksessa, johon ovat vaikuttaneet muun muassa pankkikriisit, globaali taloustilanne, muuttuvat korot, pakotteet ja pankkisääntelyn kiristyminen. Pitkäaikaiset trendit, kuten robotiikka ja tekoälyn hyödyntäminen, muokkaavat alaa edelleen. Nämä muutokset tuovat pankeille ja rahoitusyhtiöille haasteita vastata asiakkaiden tarpeisiin ja tuottaa kannattavia palveluita.

Pankin päätehtäviin voidaan murroksesta huolimatta edelleen lukea kolme keskeistä osa-aluetta: rahoituksen välitys, maksuliike sekä riskienhallintaan liittyvät palvelut. Näistä ensimmäinen on perinteisesti pankkitoiminnan ydin. Pankit toimivat likviditeetin eli rahoituksen tarjoajana sekä riskienottajana. Toimivan rahoitusjärjestelmän tarjoajana pankeilla on erityinen merkitys taloudellisen kasvun mahdollistajana.

Nykyinen pankkijärjestelmä Suomessa muotoutui 1800-luvulla. Kansantalouksien kehittyessä muodostuivat kansalliset rahoitusjärjestelmät, joiden keskeisiä osatekijöitä olivat keskuspankki, kansalliset rahoitusmarkkinat ja erilaiset rahoituslaitokset. 1990-luvun pankkikriisin jälkeen pankkirakenne muuttui voimakkaasti. Tällä vuosituhannella pankkitoimintaan ovat vaikuttaneet fuusiot, kansainvälistyminen, tietotekninen kehitys, kilpailun lisääntyminen, vakavaraisuusvaatimusten uudistaminen, talousrikollisuus, terrorismin rahoittamisen estäminen, kansainväliset pakotteet, riskienhallinnan kehittyminen, vastuullisuuskysymykset sekä asiakkaiden tarpeiden ja käyttäytymisen muutos. Nykyisin monet pankit ovat suuria finanssitaloja, jotka tarjoavat monenlaisia vakuutuksia, rahoitusratkaisuja ja pankkipalveluita. Kilpailu rahoitusmarkkinoilla on kiristynyt uusien toimijoiden myötä, ja toiminta on yhä enemmän verkossa. Rahoituslaitoksiksi lasketaan perinteisten pankkien lisäksi kiinnitysluottopankit, rahoitusyhtiöt, luottokorttiyhtiöt sekä erityisluottolaitokset.

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka