Pankki- ja rahoitustoiminnan valmennukset

Aalto EE tukee ja tarjoaa pankkitoimintaan ja rahoittamiseen liittyvää koulutusta laaja-alaisesti. Pankki- ja rahoitustoiminnan koulutuksissamme vahvistat asiantuntijuuttasi ajankohtaisilla tiedoilla lainsäädännöstä, sääntelystä ja alan viimeisimmästä kehityksestä. Samalla sinulla on mahdollisuus verkostoitua alan muiden ammattilaisten kanssa. Eri sertifikaatit osoittavat, että tietosi ja taitosi täyttävät asiantuntijuuden vaatimukset. Verkkokurssiemme avulla voit varmistaa koko henkilöstön osaamistason ja ylläpitää jatkuvaa, ajantasaista osaamista.

Koulutustarjontamme kattaa muun muassa pankkisalaisuuden, asiakkaan tuntemisen (KYC), rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen estämisen (AML), kestävän rahoituksen, luottokelpoisuuden arvioinnin, asuntorahoittamisen sääntelyn, sähköisen asuntokaupan, luottoriskit, luottotyypit, vakuudet, ASP-sopimuksen, yritysrahoituksen, maksuliikkeen ja maksujärjestelmien erityispiirteet, kassanhallinnan, maa- ja metsätalouden rahoituksen ja tuet sekä perinnän. Osallistumalla koulutuksiimme vahvistat asemaasi rahoitusalan asiantuntijana. Tutustu monipuoliseen koulutustarjontaamme ja vertaile, mikä ohjelmistamme sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.

Kuuntele Finanssiaallon harjalla -minipodcasteja

Vertaile ohjelmia

Lataa pankki- ja rahoitustoiminan teeman esite ja vertaile ohjelmia.

Finance Banking

pdf

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttavia ja inspiroivia valmennuksia ja koulutusohjelmia.

 

Autamme organisaatioita kehittymään jatkuvasti ja ratkaisemaan liiketoiminnan nykyisiä ja tulevia haasteita. Yhteissuunnitteluun perustuva mallimme takaa ainutlaatuisen oppimiskokemuksen sekä mitattavan vaikuttavuuden. Ratkaisuidemme kaikki osa-alueet – sisältö, opetushenkilökunta, oppimismenetelmät, paikka ja verkostoitumistilaisuudet – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Verkkokurssit finanssialan yrityksille

Finanssialan organisaatiokohtaiset verkkokurssit mahdollistavat henkilöstön kouluttamisen joustavasti itseopiskeluna.

Lue lisää

Tulevat seminaarit

Ei tuloksia

Compliance-toiminnan ABC

  • 9.9.2025
  • Seminaarit
  • suomi

Aivovammat ja neurologiset sairaudet henkilövakuutus­korvauksissa

  • 15.9.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus, live online
  • suomi

Kestävyysraportointi ja CSRD-direktiivin tuomat muutokset

  • 19.9.2025
  • Seminaarit
  • hybridi
  • suomi

Korvauspäätösten laatiminen – tekstin sisällön ja rakenteen muotoilu

  • 29.10.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus
  • suomi

Corporate Venturing

  • 30.10.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus
  • englanti

Vauva- ja raskausajan vakuuttaminen - lääketiedettä vakuuttamisen tarpeeseen

  • 4.11.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus, live online
  • suomi

Maksamisen digitalisoituva toimintaympäristö

  • 11.11.2025
  • Seminaarit
  • hybridi
  • suomi

Tutustu kouluttajiimme

Timo Vuori

Timo Vuori on strategisen johtamisen professori (associate professor) Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa.

Hän on työskennellyt myös Hankenilla, INSEADissa ja Leeds University Business Schoolissa sekä osallistunut Stanford Universityn ohjelmaan. Hän on tutkinut strategian muodostamista useissa eri organisaatioissa yli 10 vuoden ajan ja kirjoittanut yli 60 artikkelia ja muuta työtä aiheesta. Vuori on myös kirjoittanut kirjan Elävä Strategia yhdessä Timo Ritakallion kanssa.

Useat hänen töistään ovat saaneet merkittävää kansainvälistä tunnustusta. Hänet tunnetaan parhaiten Nokiaa ja pelkoa käsitelleestä tutkimuksestaan, joka julkaistiin kansainvälisesti arvostetuimmassa johtamistutkimuksen lehdessä. Akateemisen työn lisäksi Timo on tehnyt yhteistyötä useiden suomalaisten yritysten kanssa konsultointiprojektien kautta.

Jukka Sihvonen

Jukka Sihvonen on Sihvonen on laskentatoimen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Sihvonen on erikoistunut jäsentämättömän datan ja Big Datan analyysiin laskentatoimen ja rahoituksen tutkimuksessa. Hänen nykyisiin akateemisiin tutkimuskohteisiinsa kuuluvat laskentatoimen informaation taloudelliset roolit sekä datalähtöiset lähestymistavat taloudellisessa analyysissa. Professori Sihvosen tutkimusta on julkaistu liiketaloustieteellissä aikakauslehdissä kuten Journal of Business Research, International Journal of Operations & Production Management, Journal of International Accounting, Auditing and Taxation, Managerial Auditing Journal, Personality and Individual Differences ja Journal of Futures Markets, sekä talouspoliittisissa Euroopan Keskuspankin ja Suomen Pankin julkaisusarjoissa.

Hän on aikaisemmin toiminut vierailevana tutkijana Uumajan yliopistossa (Ruotsi), Goethe-yliopistossa (Saksa), Euroopan Keskuspankissa (Saksa) ja Suomen Pankissa.

Professori Sihvosella on tohtorintutkinto rahoituksen oppiaineesta Vaasan yliopistosta.

Kirjat ja e-kirjat

Tarjoamme laadukkaita kirjoja finanssialan opiskelijoille ja ammattilaisille. Ne auttavat lukijoita kehittämään ymmärrystään ja taitojaan erityisesti vakuutusliiketoiminnan alalla.

Ota meihin yhteyttä

Salla Närhinen

Senior Program Director 010 837 3772 salla.narhinen@aaltoee.fi

Pankkitoimiala muutoksessa: haasteet ja mahdollisuudet

Pankkitoimiala on ollut viime vuosikymmenet jatkuvassa murroksessa, johon ovat vaikuttaneet muun muassa pankkikriisit, globaali taloustilanne, muuttuvat korot, pakotteet ja pankkisääntelyn kiristyminen. Pitkäaikaiset trendit, kuten robotiikka ja tekoälyn hyödyntäminen, muokkaavat alaa edelleen. Nämä muutokset tuovat pankeille ja rahoitusyhtiöille haasteita vastata asiakkaiden tarpeisiin ja tuottaa kannattavia palveluita.

Pankin päätehtäviin voidaan murroksesta huolimatta edelleen lukea kolme keskeistä osa-aluetta: rahoituksen välitys, maksuliike sekä riskienhallintaan liittyvät palvelut. Näistä ensimmäinen on perinteisesti pankkitoiminnan ydin. Pankit toimivat likviditeetin eli rahoituksen tarjoajana sekä riskienottajana. Toimivan rahoitusjärjestelmän tarjoajana pankeilla on erityinen merkitys taloudellisen kasvun mahdollistajana.

Nykyinen pankkijärjestelmä Suomessa muotoutui 1800-luvulla. Kansantalouksien kehittyessä muodostuivat kansalliset rahoitusjärjestelmät, joiden keskeisiä osatekijöitä olivat keskuspankki, kansalliset rahoitusmarkkinat ja erilaiset rahoituslaitokset. 1990-luvun pankkikriisin jälkeen pankkirakenne muuttui voimakkaasti. Tällä vuosituhannella pankkitoimintaan ovat vaikuttaneet fuusiot, kansainvälistyminen, tietotekninen kehitys, kilpailun lisääntyminen, vakavaraisuusvaatimusten uudistaminen, talousrikollisuus, terrorismin rahoittamisen estäminen, kansainväliset pakotteet, riskienhallinnan kehittyminen, vastuullisuuskysymykset sekä asiakkaiden tarpeiden ja käyttäytymisen muutos. Nykyisin monet pankit ovat suuria finanssitaloja, jotka tarjoavat monenlaisia vakuutuksia, rahoitusratkaisuja ja pankkipalveluita. Kilpailu rahoitusmarkkinoilla on kiristynyt uusien toimijoiden myötä, ja toiminta on yhä enemmän verkossa. Rahoituslaitoksiksi lasketaan perinteisten pankkien lisäksi kiinnitysluottopankit, rahoitusyhtiöt, luottokorttiyhtiöt sekä erityisluottolaitokset.

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka