Edellinen sivu

Sijoituspalvelualan tutkinnot

Sijoituspalvelualan tutkintojen tenttijärjestelmä uudistuu vuoden 2018 alkupuolella. Tentti muuttuu digitaaliseksi, joka tuo joustavuutta tenttiajankohtiin; paperitenttejä ei enää järjestetä. Tenttioikeus ostetaan Aalto EE:n verkkokaupasta ja tenttiaika ja -paikka varataan digitaalisesta varausjärjestelmästä vapaana olevaan ajankohtaan.

Lue kaikki tärkeät tiedot sijoituspalvelualan tutkintojen muuttumisesta digitaaliseksi tästä >>

APV-sijoitustutkinnot Oy ja Aalto EE järjestävät yhteistyössä suoritusmahdollisuudet sääntelyn vaatimille Sijoituspalvelu- ja sijoitusneuvojan tutkinnoille.

Sijoituspalvelualan sääntely asettaa 3.1.2018 lähtien vaatimuksia finanssialan yritysten asiakkaille sijoitusneuvoja antavan tai rahoitusvälineistä, strukturoiduista talletuksista, sijoituspalveluista tai oheispalveluista tietoja antavan ja niitä myyvän henkilöstön tietämyksen ja pätevyyden arvioinnille.

Sijoituspalvelu- ja sijoitusneuvojan tutkinnon suorittaminen tarjoaa sääntelyn mukaisen arvioinnin henkilöstön tietämyksestä ja pätevyydestä. Tutkintojen tavoitteena on yhtenäistää ja kohottaa sijoituspalvelualalla työskentelevien osaamista Suomessa ja myös helpottaa uusien ihmisten rekrytoitumista alalle.

Finanssiala ry suosittelee, että sijoituspalveluja tarjoavien yritysten henkilöstöstä kaikki sijoituspalvelutehtävissä toimivat suorittavat Sijoituspalvelututkinnon (APV1) ja vaativimmissa sijoituspalvelutehtävissä toimivat henkilöt Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2).

Sijoituspalvelualan tutkintojärjestelmän toiminnasta vastaa sijoituspalvelujen tutkintotyöryhmä, joka myös pitää ajan tasalla ja vahvistaa kulloinkin voimassa olevat osaamisvaatimukset.

 Kysy lisätietoja

Valitse

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Hinta:

www.aaltoee.fi/apv

Ota yhteyttä

Yhteistyökumppanit

APV-sijoitustutkinnot

Finanssiala

Nasdaq

Osaamisvaatimukset

Sijoituspalvelututkinto (APV1) luo kattavan yleiskuvan sijoituspalvelualasta. Tutkinto on vaatimuksiltaan monipuolinen ja siinä käydään läpi perusteet kaikilta keskeisiltä osaamisalueilta.

Sijoitusneuvojan tutkinto (APV2) syventää rahoitusmarkkinoiden ja rahoitusinstrumenttien sekä sijoitustoiminnan verotuksen osaamista. Tutkinto on tarkoitettu sijoituspalvelututkinnon jatkotutkinnoksi.

Sijoituspalvelualan tutkinnot suoritetaan tenttinä. Opintojen osaamisvaatimusten materiaalit voi opiskella itsenäisesti tai osallistua valmentavaan koulutukseen.

Valmentavia koulutuksia järjestävät mm.
Haaga-Helia
Hanken 
Nasdaq 
Markkinointi-instituutti
Sijoitusvisio
Vaasan yliopisto

Tentit

Tenttejä voi suorittaa tenttipisteissä ympäri vuoden niiden aukioloaikoina.

Maksettuaan tenttioikeuden tenttijä saa sähköpostiinsa henkilökohtaisen linkin ajanvarausjärjestelmään, mistä hän voi varata itselleen sopivan tenttiajan. Paperitenttejä ei järjestetä enää vuonna 2018.

Tentin käynnistyvät kolmessa vaiheessa. Digitaalisia tenttejä voi suorittaa itse varattuna ajankohtana seuraavissa paikoissa:

26.2. alkaen 

Aalto EE:n toimitilat, Helsinki
Töölön kirjasto, Helsinki

5.3. alkaen

Raision kirjasto
Lappeenrannan kaupunginkirjasto
Tampereen kirjasto- ja kansalaisopistoyksikkö
Vaasan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

12.3. alkaen

Iisalmen kaupunginkirjasto
Varkauden kaupunginkirjasto
Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto
Oulun kaupunginkirjasto, pääkirjasto

Lue ohjeet tenttijälle tästä

Tentin suorittaminen

Kirjat

Tutustu osaamisvaatimuksiin ja oppimateriaaleihin

Osta tenttioikeus verkkokaupasta ja varaa henkilökohtainen tenttiaikasi

Tutustu tenttiohjeisiin ja osallistu digitaaliseen tenttiin tenttipisteessä

Kustannukset ja tenttien ostaminen

Hinnat vuonna 2018:

Sijoituspalvelututkinto (APV1) 380 € + alv.

Sijoitusneuvojan tutkinto (APV2) 680 € + alv.

Tenttioikeuden ostetaan Aalto EE:n verkkokaupasta luottokortilla tai verkkopankkitunnuksin. Maksettuaan tenttioikeuden tenttijä saa sähköpostiinsa henkilökohtaisen linkin ajanvarausjärjestelmään, mistä hän voi varata itselleen sopivan tenttiajan. Tentin varaamiseen oikeuttava henkilökohtainen linkki on voimassa kuusi kuukautta. Tenttivarausta voi muuttaa enintään kaksi (2) kertaa tuona kuuden kuukauden aikana. Suosittelemme tenttiajan varaamista heti ajanvarausviestin saavuttua.

Katso tarkemmat tiedot kohdasta Tietoa sijoituspalvelualan tutkintojen muuttumisesta digitaaliseksi.

Valitse tutkinto