Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Sijoitusneuvojan tutkinto (APV2)

Sijoitusneuvojan tutkinto (APV2) syventää rahoitusmarkkinoiden ja rahoitusinstrumenttien sekä sijoitustoiminnan verotuksen osaamista. Tutkinnon voi suorittaa joko yhdellä tenttikerralla tai osissa. 

Sijoitusneuvojan tutkinto (APV2) on tarkoitettu sijoituspalvelututkinnon jatkotutkinnoksi ja suunnattu sijoituspalveluyrityksissä, pankeissa ja vakuutusyhtiöissä vaativissa sijoituspalvelutehtävissä toimiville asiantuntijoille ja esimiehille sekä kaikille niille, jotka haluavat syventää rahoitusmarkkinoiden ja rahoitusinstrumenttien sekä sijoitustoiminnan verotuksen osaamistaan.

APV2-tentin järjestävät yhteistyössä APV-sijoitustutkinnot Oy ja Aalto EE.

Info

Sijoitusneuvojan tutkinto (APV2)

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Yhteistyökumppanit

Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) sisältö

  1. Markkinat, talous ja taloudellinen informaatio – 20 kysymystä – 40 minuuttia
  2. Sijoitustuotteet ja sijoittaminen – 28 kysymystä – 55 minuuttia
  3. Sijoitusneuvonta – 18 kysymystä – 35 minuuttia
  4. Sijoituspalveluihin liittyvä sääntely ja verotus – 20 kysymystä – 45 minuuttia
  5. Vakuutussäästäminen – 14 kysymystä – 35 minuuttia

Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) tentissä on yhteensä 100 monivalintakysymystä. Vastausvaihtoehtoja on aina neljä (4). Vain oikeat vastaukset lasketaan. 

Saadakseen todistuksen hyväksytystä Sijoitusneuvojan tutkinnosta on tenttijän suoritettava kaikki viisi (5) aihealuetta hyväksytysti kuuden (6) kuukauden sisällä ensimmäisen tenttioikeuden ostosta. Tentin läpäisemiseksi vaaditaan, että kaikista aihealueista tulee olla vähintään 60 % vastauksia oikein. Tentin voi suorittaa kerralla tai osissa. Hylätyt aihealueet on mahdollista suorittaa uudelleen lisämaksusta. 

Tenttien rakenne ja osaamisvaatimukset vastaavat vastavuoroisesti hyväksyttyä Ruotsin SwedSec-licens -tutkintoa. Tentin voi tehdä joko suomeksi tai ruotsiksi. 

Osaamisvaatimukset

Sijoitusneuvojan tutkinto syventää rahoitusmarkkinoiden ja rahoitusinstrumenttien sekä sijoitustoiminnan verotuksen osaamista. Tutkinto on tarkoitettu sijoituspalvelututkinnon jatkotutkinnoksi vaativissa asiantuntijatehtävissä sekä esimiestehtävissä toimiville.

Tutkinnon laajuus: 15 op  

Toimintaohjeet

1. Osta tenttioikeus verkkokaupasta halutulle päivälle

Tutustu huolella sähköpostitse saapuviin tenttiohjeisiin.

2. Lataa DigiExam Client -sovellus

Saat kutsun ja käyttäjätunnuksen kaksi päivää ennen tenttipäivää. Testaa heti laitteistosi toimivuus ja tee testitentti.

3. Tee tentti DigiExam Clientissa tenttipäivänä

Tentti on etävalvottu ja henkilöllisyytesi varmennetaan. Tulos vahvistetaan viikon kuluessa.

Tentti suoritetaan valittuna tenttipäivänä omalta tai työnantajan koneelta, jossa tulee olla toimiva kamera ja mikrofoni. Ennen tenttipäivää työasemalle on asennettava etävalvonnan mahdollistava DigiExam Client -sovellus.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Tenttipäivän valinta tapahtuu myöhemmin tilauskorissa

Haluatko mieluummin suorittaa Sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) osissa eri tenttipäivinä? »
Tutkinnon hinta on tällöin 5 x 220 € (+ alv) eli yhteensä 1 100 € (+ alv). Uusintatentin hinta on 220 € (+ alv) per aihealue.

 

APV CPD Osaamisen vuosittainen arviointi

Sijoituspalvelualan APV CPD – osaamisen vuosittainen arviointi on tarkoitettu kaikille sijoituspalveluyrityksissä, pankeissa ja vakuutusyhtiöissä sijoituspalvelujen asiakaspalvelutehtävissä toimiville henkilöille.

Lue lisää

APV-Sijoitustutkinnot Oy

Itälahdenkatu 18 A 9
00210 Helsinki

apvtutkinnot.fi

Aalto University Executive Education Oy

Runeberginkatu 14–16
00100 Helsinki

aaltoee.fi