Riskienhallinnan valmennusohjelmat

Riskienhallinta, compliance ja vastuullisuus ovat yhä tärkeämpiä aiheita finanssialan yrityksille, ja niiden on toiminnassaan kyettävä vastaamaan yhä tiukkeneviin sääntelyn vaatimuksiin ja kasvaviin vastuullisuuden odotuksiin.

Osallistumalla valmennusohjelmiimme vahvistat osaamistasi näiden aiheiden hallinnassa sekä kasvatat ymmärrystäsi osaamisen ylläpitämiseen ja asiantuntijuuden kehittymiseen. Tutustu ja vertaile, mikä koulutusohjelmistamme sopisi parhaiten sinulle.

Kuuntele Finanssiaallon harjalla -minipodcasteja

Vertaile ohjelmia

Lataa riskienhallinnan teeman esite ja vertaile ohjelmia.

Finance Risk Management

pdf

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Asiakaskohtaisesti räätälöidyt osaamisen kehittämisen ratkaisut finanssialan ammattilaisille

 

Aalto EE:n valmennukset ovat vaikuttava keino uudistaa organisaatioita ja osaamista, varmistaa strategian toimeenpano ja rakentaa uutta kilpailuetua. Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä yritysasiakkaittemme kanssa vaikuttavia räätälöityjä valmennuksia, jossa kaikki osa-alueet – sisältö, valmentajat, oppimismenetelmät ja osallistujakokemus – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Verkkokurssit finanssialan yrityksille

Finanssialan organisaatiokohtaiset verkkokurssit mahdollistavat henkilöstön kouluttamisen joustavasti itseopiskeluna.

Lue lisää

Tulevat seminaarit

Ei tuloksia

Compliance-toiminnan ABC

  • 9.9.2025
  • Seminaarit
  • suomi

Aivovammat ja neurologiset sairaudet henkilövakuutus­korvauksissa

  • 15.9.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus, live online
  • suomi

Kestävyysraportointi ja CSRD-direktiivin tuomat muutokset

  • 19.9.2025
  • Seminaarit
  • hybridi
  • suomi

Korvauspäätösten laatiminen – tekstin sisällön ja rakenteen muotoilu

  • 29.10.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus
  • suomi

Corporate Venturing

  • 30.10.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus
  • englanti

Vauva- ja raskausajan vakuuttaminen - lääketiedettä vakuuttamisen tarpeeseen

  • 4.11.2025
  • Seminaarit
  • lähiopetus, live online
  • suomi

Maksamisen digitalisoituva toimintaympäristö

  • 11.11.2025
  • Seminaarit
  • hybridi
  • suomi

Tutustu kouluttajiimme

Anna Eskelin

Anna Eskelin toimii Head of Conduct, Advisory and Product Compliance johtajana Nordeassa.

Sitä ennen hänellä on ollut mittava ura finanssialan compliance-toimintojen johtotehtävissä.

Thomas Taussi

Thomas Taussi väitteli tohtoriksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vuonna 2023.

Väitöskirjassaan hän tutki yritysten riskienhallintaa (mm. riskienhallintajärjestelmien käyttöönottoa sekä formaalin ja epävirallisen riskityön vuorovaikutusta).

Laskentatoimen laitoksen tohtoriopintojen ohella hän on hankkinut opetuskokemusta erilaisista yliopistokursseista alkeislaskennasta edistyneeseen laskentatoimeen sekä kandidaatintutkielmaseminaarien ohjauksesta. Kokemusta on kertynyt myös opettamisesta Aalto University Executive Educationissa.

Thomas Taussi valmistui maisteriksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta vuonna 2016 pääaineenaan laskentatoimi (painotus johdon laskentatoimeen), sivuaineenaan rahoitus. Hän oli lukukaudessa vaihdossa Wienin Wirtschaftsuniversität Wienissä opiskellen rahoitusta, strategiaa ja innovaatiojohtamista. Taussilla on työkokemusta analyytikkona pääomasijoitusalalta (Taaleri, Sparkmind VC).

Johdon laskenta- ja valvontajärjestelmien lisäksi Thomas Taussi on hankkinut laajan tietämyksen talous- ja organisaatioteorioista. Hän seuraa aktiivisesti hajautetun pääkirjanpidon/lohkoketjuteknologian alaa ja sen eri sovelluksia (esim. kryptovaluutat). Hän on myös osallistunut Suomen Standardisoimisliiton järjestämään ISO 31 000 -riskienhallintaviitekehyksen kehittämiseen liittyvään riskienhallintaryhmään.

 

Kirjat ja e-kirjat

Tarjoamme laadukkaita kirjoja finanssialan opiskelijoille ja ammattilaisille. Ne auttavat lukijoita kehittämään ymmärrystään ja taitojaan erityisesti vakuutusliiketoiminnan alalla.

Ota meihin yhteyttä

Salla Närhinen

Senior Program Director 010 837 3772 salla.narhinen@aaltoee.fi

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka

Finanssialan riskienhallintaosaaminen avainasemassa

Aalto EE tukee finanssialan toimijoita riskienhallinnan ja compliancen osaamisessa. Tämä on tärkeää lisääntyvän epävarmuuden toimintaympäristössä, jossa muutokset ovat nopeita ja sääntely lisääntyy.

Finanssialan toimintaympäristöä ja sen reunaehtoja viime aikoina yksi selkeimmin muokannein tekijä on ollut lisääntynyt sääntely ja kiristyvä valvonta. Finanssikriisin jälkeen toimialan sääntely ja valvonta ovat lisääntyneet merkittävästi, sillä kriisi toi esille valvonnan ja sääntelyn puutteet ja haasteet. Sääntelyn tarkoituksena on edistää markkinoiden mikro- ja makrovakautta ja estää uusien kriisien syntyä. Finanssiala kantaa vastuuta myös välillisesti vaikutusten kautta monien muiden alojen vakaudesta sekä kansantalouden kokonaisuudesta. Sääntelyn tarkoituksena on myös estää rikollista toimintaa.

Etenkin viime vuosina finanssialaa ovat koskettaneet uudet sääntelykokonaisuudet muun muassa rahoitusvälineiden markkinoista (MiFIDII), vakuutusten tarjonnasta (IDD), uudesta maksupalveludirektiivistä (PSD2) sekä tietosuojasta (GDPR). Myös rahanpesun ja terrorismin torjuntaan (AML), asiakkaan tuntemiseen (KYC) sekä pakotteisiin liittyvä lainsäädäntö on kiristynyt.

Kasvava sääntelyn määrä kohdistuu finanssisektorilla myös esimerkiksi vakavaraisuus- ja maksuvalmiussääntelyn kiristymiseen, joiden tarkoituksena on tukea pankkien vakavaraisuutta ja siten laajemmin rahoitusmarkkinoiden vakautta. Yksi keskeisimmistä sääntelykokonaisuuksista on Basel III, jonka toimeenpano on alkamaisillaan EU-maissa.

Uusi sääntely tulee yhä useammin kansainvälisempänä ja tyypillisesti EU-tasoisena sääntelynä. Sääntelyn tarkoituksena on yhtenäistää maiden käytäntöjä, sääntelyä ja valvontaa globaalissa maailmassa. Monien uusien sääntelykokonaisuuksien keskiössä on myös kuluttajan suojan lisääminen. Tästä hyvänä esimerkkinä on pyrkimys sijoittajansuojan parantamiseen ja edistämiseen MiFIDII sääntelyn kautta. Parhaimmassa tapauksessa sääntely yhtenäistää toimialaa, mahdollistaa paremman kilpailun, asiakkaalle helpomman tuotteiden ja palveluiden vertailun sekä lisää siten alan tehokkuutta. Sääntelyn tarkoituksena on myös turvata rahoitusmarkkinoiden vakaus ja luottamus.