Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Vakuutustutkinto, VTS

Vakuutusalan asiantuntijaksi

Vakuutustutkinto, VTS on kaikille vakuutusalalla tai vakuutusten kanssa työskenteleville henkilöille tarpeellinen tenttimuotoinen perustutkinto, joka antaa yleiskuvan vakuutusalasta ja eri vakuutuslajeista.

Tutkinnon suorittamalla henkilö pystyy osoittamaan perehtyneisyyttään alan toimintaan, ohjeisiin ja lainsäädäntöön. Tutkintoa suositellaan kaikille, jotka haluavat työskennellä alalla pitkäjaksoisesti. Myös vakuutusalan työnantajat arvostavat henkilöitä, jotka ovat tutkinnon suorittaneet. Alan työehtosopimuksessa on tietyissä tehtävissä oleville henkilöille VTS-palkkalisä.

Tutkinto perehdyttää kattavasti muun muassa vakuuttamisen periaatteisiin, vakuutuslainsäädäntöön ja vakuutustoiminnan taloudelliseen merkitykseen, vakuutuspalvelujen markkinointiin sekä sosiaalivakuutuksen periaatteisiin ja muotoihin.

Lataa esite  Tilaa suoritusoikeus

Aloitus

Kuukausittain suorituspäivänä

Hinta:

Infowebinaari: Vakuutustutkinto, VTS

Tervetuloa mukaan ke 11.9.2024 klo 10.00–11.00 maksuttomaan webinaariin, jossa käydään läpi keskeisiä tutkintoon liittyviä asioita.

Lue lisää Ilmoittaudu

Tutkinnon suorittanut osoittaa ymmärtävänsä vakuutusalan toimintoja. Yli 10 000 henkilöä on suorittanut VTS-tutkinnon 50 vuoden aikana.

Työnantajat yleisesti arvostavat VTS-tutkinnon suorittaneita ja tukevat tutkinnon suorittamista. Vakuutustutkinnon suorittajat saavat toimialalla palkanlisän, mikäli heidän tehtävänsä siihen oikeuttaa.

Tutkinnon pystyy suorittamaan verkkotenteillä joustavasti työn ohessa oman aikataulun mukaisesti.

Hyödyt

Vakuutustutkinto on erinomainen tapa varmistaa työntekijöiden perusosaaminen vakuutusalan periaatteista ja lainsäädännöstä. Tutkintojen suorittamisen tukemisen kautta asiantuntemuksen ja osaamisen määrä kasvaa organisaatiossa ja yritys pystyy houkuttelemaan osaavaa ja alasta kiinnostunutta henkilöstöä. Vakuutusalan asiantuntijat ovat mukana VTS-tutkinnon vaatimusten suunnittelussa, joka varmistaa alan ja yritysten kannalta ajanmukaisen tutkinnon.

Ansaitset arvostetun VTS-tittelin
Osallistujan palaute: “Kattava yleiskuva vakuutusalasta helpottaa ymmärtämään oman työn merkitystä ja roolia vakuutusalalla.
Osallistujan palaute: ”Olen huomannut jatkuvasti omassa työssäni tulevan tilanteita kun tajuan "hei, mä luin tosta vts kirjasta ja tuo tarkoittaa sitä ja sitä"
Osallistujat kokevat että ovat hyödyntäneet tai tulevat hyödyntämään tutkinnosta saatuja oppeja työssään (arvio 4,6 / 5)

Kenelle?

Vakuutustutkinto on tarkoitettu kaikille vakuutusalalla aloittaville tai alalle hakeutuville.

Tutkinto antaa myös alalla jo pitempään toimineelle mahdollisuuden tuoreuttaa alan perustietoja ja osoittaa ammatillinen pätevyytensä. Tutkinto soveltuu hyvin myös yritysten vakuutusasioita hoitaville henkilöille sekä niille alan ulkopuolisille, jotka haluavat perehtyä vakuutusalaan.

Vakuutustutkinnon tyypillisiä suorittajia ovat:

  • Korvausneuvoja ja -ratkaisija
  • Palveluneuvoja
  • Palvelumyyjä
  • Asiantuntija
  • Asiakkuusneuvoja
  • Asiakkuuspäällikkö

 

Sisältö ja aikataulu

Vakuutustutkinto suoritetaan tehokkaasti työn ohessa itseopiskeluna. Se on mahdollista suorittaa joustavaan tahtiin ja sen voi aloittaa milloin vaan. 

Vakuutustutkinnon suorittava henkilö perehtyy kahdeksaan vakuutusalan aiheeseen ja kukin aihe on arvioitu opintolaajuudeltaan 1,5–3 opintopisteen laajuiseksi kokonaisuudeksi. Koko tutkinto on 18–21,5 opintopistettä riippuen valinnoista.

Aiheiden laajuuden, tavoitteet ja tenttimateriaalien tiedot löydät klikkaamalla alta löytyviä aiheita.

Tutkinnon aiheisiin kuuluu neljä (4) kaikille yhteistä aihetta ja tämän lisäksi osallistuja valitsee neljä (4) valinnaista aihetta. Tutkinnon suoritusaika on kaksi vuotta.

Vakuutustutkintotoiminnan ohjesääntö
Vakuutustutkinto, VTS

Ohjesääntö 2018

Toimintaohjeet

1. Osta suoritusoikeus tutkintoon verkkokaupasta

Tutustu huolella sähköpostitse saapuviin ohjeisiin

2. Kirjaudu tenttiympäristöön

Tutustu ohjeisiin, tee valinnaisten aiheiden valinnat, sekä tutustu tenttimiseen harjoitustentin avulla.

3. Tee tenttejä suorituspäivinä tenttiympäristössä

Tenttimisen voit aloittaa klo 9.00-15.30 välillä ja tentin tulos tulee tietoosi heti tenttimisen jälkeen.

Tenttiaikataulu

Tenttien suorituspäiviä on kerran kuukaudessa paitsi heinäkuussa.

Tutkintovaatimukset ja säännöt

Kunkin aineen tutkintovaatimukset selviävät ko. aineen kohdalta. Kaikki yhteiset aineet tentitään. Valinnaisista aineista tentitään 4 ainetta. Vakuutustutkinto on laajuudeltaan 18–21,5 opintopistettä sen mukaan, mitkä valinnaiset aineet suorittaja tenttii. Tutkintovaatimuksissa olevan aineiston käyttö tentissä on sallittua.

 

Usein kysytyt kysymykset

 

 

 

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta