Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Minipodcast: ESG ja sijoittaminen – mikä muuttuu sijoitusammattilaisen työssä?
Edellinen sivu Sijoittamisessa pyritään perinteisesti maksimoimaan sijoitusten tuotto ja minimoimaan niiden riski. Atso Andersénin mukaan tämä perusasetelma ei muutu mihinkään vastuullisuusvaatimusten lisääntyessä. Kuva: Jeremi Pinola
Talous ja rahoitus

Minipodcast: ESG ja sijoittaminen – mikä muuttuu sijoitusammattilaisen työssä?

”Suurin riski tuotolle on, että ilmastonmuutos kärjistyy edelleen”, sanoo APV-sijoitustutkinnot Oy:n toimitusjohtaja ja Advisensen ESG:stä vastaava johtaja Atso Andersén.

05.06.2024

| Podcast

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, miten vastuullisuusvaatimukset muuttavat sijoittamista sekä niiden ihmisten työtä, jotka työskentelevät finanssialalla sijoittamisen parissa. Finanssiaallon harjalle johdattelee kauppatieteiden tohtori Atso Andersén.

Hän työskentelee APV-sijoitustutkinnot Oy:n toimitusjohtajana sekä konsulttiyhtiö Advisensen ESG:stä vastaavana johtajana. Työssään hän auttaa yrityksiä toteuttamaan heiltä odotetun osan vihreästä siirtymästä.

Sijoittamisessa ja sijoitusneuvonnassa pyritään perinteisesti maksimoimaan sijoitusten tuotto ja minimoimaan niiden riski. Andersénin mukaan tämä perusasetelma ei muutu mihinkään, kun vastuullisuusvaatimukset lisääntyvät. Siihen tulee kuitenkin lisäattribuutteja.

Suurin riski tuotolle on, että ilmastonmuutos kärjistyy edelleen."

Yritysten on muistettava paitsi vaikutuksensa ilmastoon ja ympäristöön myös varmistettava liiketoimintansa vastuullisuus sosiaalisessa ja hallinnollisessa mielessä, muistuttaa Andersén.

”Se on aika fundamentaali muutos – ehkä koko yhteiskuntaa läpileikkaava muutos. Kyllä siinä ilmastonmuutos on etunenässä eli suurin riski tuotolle on, että ilmastonmuutos kärjistyy edelleen.”

Millaiset vastuullisuuteen liittyvät asiat tällä hetkellä erityisesti mietityttävät ihmisiä, jotka työskentelevät tällä hetkellä finanssialalla sijoittamisen parissa? Millaista ESG:hen liittyvää uutta osaamista sijoitusammattilaiset tarvitsevat tällä hetkellä? Miten riittävä osaamistaso on tällä hetkellä? Kuuntele koko jakso!

Aalto EE:n Finanssiaallon harjalla -minipodcastsarjan sijoittamisteemaiset jaksot käsittelevät sijoittamista sekä sitä, mihin asioihin sijoitusammattilaisten on nyt kiinnitettävä huomiota, jotta ne pärjäävät myös tulevaisuudessa. Jakson juontaa Aalto EE:n viestintäpäällikkö Anu Haapala. Äänitarkkailijana ja editoijana toimi Aalto EE:n tuottaja Jeremi Pinola. Lisää jaksoja löydät muun muassa Aalto Leaders’ Insightin Spotifysta.


Palaa Aalto Leaders' Insight -pääsivulle

Löydä lisää luettavaa ja kuunneltavaa