Rakennetun ympäristön koulutukset: Osaamista muutokseen

Murros tarjoaa mahdollisuuksia niille, joilla on tarvittava osaaminen. Olemme tukeneet rakennetun ympäristön asiantuntijoita ja organisaatioita muutoksessa jo puolen vuosisadan ajan.

Koulutuksissamme yhdistyvät tutkimukseen perustuva akateeminen tieto, alan johtavien asiantuntijoiden näkemykset ja osallistujien käytännön kokemukset. Vuorovaikutteiset menetelmät varmistavat, että koulutus vastaa ajankohtaisiin kehittymistarpeisiin ja auttaa suuntamaan kohti tulevaisuuden rakennettua ympäristöä. Joitain koulutuksiamme voi hyödyntää myös FISE-pätevyyksien hankinnassa.

Aalto EE on tukenut rakennetun ympäristön ammattilaisia jo lähes 60 vuoden ajan. Koulutuksemme keskittyvät yhdyskuntasuunnitteluun, kaupunkisuunnitteluun, rakentamiseen ja liikennesuunnitteluun. Aaltolaisuus ja sen ytimessä oleva poikkitieteellisyys, kestävä kehitys, vastuullisuus, muotoiluosaaminen, yrittäjyys ja innovaatiot ovat koulutusohjelmiemme keskiössä.

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttavia ja inspiroivia valmennuksia ja koulutusohjelmia.

 

Autamme organisaatioita kehittymään jatkuvasti ja ratkaisemaan liiketoiminnan nykyisiä ja tulevia haasteita. Yhteissuunnitteluun perustuva mallimme takaa ainutlaatuisen oppimiskokemuksen sekä mitattavan vaikuttavuuden. Ratkaisuidemme kaikki osa-alueet – sisältö, opetushenkilökunta, oppimismenetelmät, paikka ja verkostoitumistilaisuudet – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Hiilineutraali Suomi syntyy vain pelaamalla yhteiseen maaliin

Maailma tarvitsee kiireellisesti ilmastotoimia – ja yhteistyö on tehokkain keino nopeuttaa muutosta. Aalto EE:n ja Energy Efficiency Movementin yhteisessä tapahtumassa etsittiin keinoja vahvistaa yhteistyötä yli sektorirajojen.

Lue artikkeli

Tutustu kouluttajiimme

Antti Peltokorpi

Antti Peltokorpi on rakentamisen tuotantotalouden apulaisprofessori Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulussa.

Peltokorpi on erikoistunut palveluinnovaatioiden, palveluiden tuotantostrategioiden ja toiminnanohjauksen tutkimukseen. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat muun muassa prosessien tuottavuuden mittaaminen ja kehittäminen, asiakasarvoon perustuvat liiketoimintamallit sekä rakennetun ympäristön mahdollistamat liiketoimintaverkostot ja toimitusketjut. Tutkimusmenetelmistä ja -metodeista hänelle tutuimpia ovat kvantitatiiviset analysointimenetelmät, mallintaminen sekä tapaustutkimukset.

Hän on toiminut puhujana useissa kansainvälisissä johtamisen konferensseissa ja ollut kirjoittajana useissa tieteellisissä artikkeleissa ja julkaisuissa. Tutkimustyön lisäksi hän on toiminut asiantuntijana useissa palveluprosessien ja toimitilojen kehittämishankkeissa kunnissa, sairaanhoitopiireissä, säätiöissä ja yrityksissä.

Aiemmin Peltokorpi on työskennellyt BIT-tutkimuskeskuksen johtajana Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitoksella. Hän valmistui diplomi-insinööriksi Teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta vuonna 2005 ja väitteli tekniikan tohtoriksi vuonna 2010.

Jukka Heinonen

Jukka Taneli Heinonen työskentelee kestävän rakennetun ympäristön professorina Islannin yliopiston rakennus- ja ympäristötekniikan tiedekunnassa.

Heinonen on erikoistunut kestävän kehityksen haasteisiin yhteisörakenteissa ja elämäntavoissa. Hänen tärkeimpiä tutkimusalueitaan ovat kulutukseen perustuva kaupunkien hiilijalanjälki ja vähähiiliset kaupunkiasutukset.

Jukka Heinonen on kehittänyt tutkimuslähestymistapoja ja analyysimenetelmiä erityisesti rakennetun ympäristön epäsuorien ja ulkoistettujen päästöjen mallintamiseen. Hän on yksi maailman 1000 suurimmasta ilmastonmuutostutkijasta Reutersin vuonna 2021 julkaisemassa listassa, ja tuoreessa tutkimuksessa hänet nimettiin maailman 10 parhaan hiilijalanjälkitutkijan joukkoon.

Heinonen on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin yliopistosta ja tohtoriksi Aalto-yliopistosta Helsingissä.

Ota meihin yhteyttä

Timo Heikkinen

Senior Solutions Director 010 837 3874 timo.heikkinen@aaltoee.fi

Megatrendit muuttavat rakennettua ympäristöä

Megatrendit, kuten ilmastonmuutos, kaupungistuminen ja digitalisaatio, vaikuttavat merkittävästi rakennettuun ympäristöön. Rakennusten energiatehokkuus edellyttää energiankäytön minimointia koko elinkaaren ajan sekä kiertotalouden periaatteiden huomioimista materiaalivalinnoissa. Kaupungistumisen myötä valtaosa maailman ihmisistä elää kaupunkimaisissa ympäristöissä, mikä korostaa hyvän yhdyskuntasuunnittelun ja liikennesuunnittelun merkitystä laadukkaan asuin- ja toimintaympäristön luomisessa.

Digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuudet näiden haasteiden ratkaisemisessa ovat vielä osin kartoittamatta, mutta alustatalouden, jakamistalouden ja kiertotalouden liiketoimintamallit uudistavat jo nyt liikkumista, asumista ja rakentamista.

Digitalisaatio: Yhteiskunnallinen murros

Digitalisaatio ei ole vain digitaalisia työkaluja, vaan yhteiskunnallinen murros, joka muuttaa elämäämme ja työtämme. Kaupungistuminen on luonut edellytykset digitalisaation edistyneimmille sovelluksille. Tiivis asuminen helpottaa logistiikkaa ja mahdollistaa uusien palveluiden, kuten julkisen liikenteen sovellusten ja kaupunkipyörien, käytön. Digitalisaatio on myös mahdollistanut uudenlaisen urbaanin sosiaalisuuden ja aktivismin, mikä heijastuu asumiseen ja kaupunkisuunnitteluun.

Suunnittelijan on hallittava vuorovaikutteiset suunnittelumenetelmät ja ymmärrettävä loppukäyttäjän tarpeet. Samalla tekoäly luo suunnittelulle uusia, pitkälti vielä kartoittamattomia mahdollisuuksia. Digitalisaatio helpottaa tiedonjakoa ja lisää läpinäkyvyyttä rakennusprojekteissa, mikä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Rakennetun ympäristön tietomalli (BIM) digitalisoi suunnittelussa tarvittavan tiedon ja muokkaa koko suunnittelukulttuuria.

Rakentaminen ja ilmastonmuutos: Vähähiilisiä ratkaisuja

Rakennetun ympäristön rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on ratkaiseva. Puurakentaminen, energiankäytön optimointi ja uusiutuvat energianlähteet ovat avainasemassa hiilipäästöjen vähentämisessä. Parempi maankäytön suunnittelu ja liikennejärjestelmäsuunnittelu ovat myös tärkeitä, sillä kaupungistumisen myötä suurin osa hiilijalanjäljestämme syntyy kaupungeissa. Kaupunkivihreä ja hiilikädenjälki ovat nousevia teemoja, jotka korostavat luonnon roolia kaupunkiympäristössä. Etätyö ja liikkumisen vaihtoehtojen monipuolistuminen ovat esimerkkejä digitalisaation mahdollistamista kestävistä ratkaisuista.

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka