Vastuullisuuskoulutuksista tukea kestävän toiminnan kehittämiseen

Mitä vastuullisuus merkitsee käytännössä sinun työssäsi tai organisaatiossanne? Tunnetteko eri toimintojen vastuullisuuden periaatteet ja miten kehittää toimintaa kestävien periaatteiden mukaisesti? Vastuullisuus liiketoiminnassa on kuin liima, joka pitää yhteiskunnan ja yritysmaailman palaset yhdessä. Vastuullinen liiketoiminta heijastuu myönteisesti yrityksesi maineeseen ja menestykseen. 

Autamme sinua rakentamaan sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävää liiketoimintaa. Ohjelmissamme opit ymmärtämään, miten kestävä ja vastuullinen toiminta integroidaan osaksi liiketoimintastrategiaa. Avaat silmäsi uusille mahdollisuuksille ja opit ennakoimaan riskejä. Saat tueksesi parhaan valmennussuunnittelun osaamisen sekä alan huippuasiantuntijat. Ensimmäinen ympäristöalan koulutuksemme järjestettiin jo vuonna 2004, ja olemme kehittäneet koulutuksia siitä lähtien vastaamaan aina ajankohtaisiin vastuullisuuden kysymyksiin.

Vastuullisuus ja liiketoiminta

Tee vastuullisesta liiketoiminnasta strateginen väline kilpailukyvyn lisäämiseksi.

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää  vastuullisuuskoulutuksistamme? Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä.

Lähetä yhteydenottopyyntö

Katso yhteyshenkilöt »

Yritysvastuu, ympäristövastuu ja globaalit haasteet

Myös yhteiskunnan kannalta vastuullinen yritystoiminta on välttämätöntä. Yritykset ovat keskeisessä roolissa globaalien taloudellisten ja sosiaalisten haasteiden sekä ympäristöongelmien ratkaisemisessa. Esimerkiksi ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen sekä resurssien niukkuus ja kiertotalouden edistäminen voidaan ratkaista tehokkaimmin investoimalla uuteen ympäristöystävälliseen teknologiaan. Parhaassa tapauksessa yritysvastuu näkyy ihmisten arjessa ja ympäristön tilassa välittömästi.

Vastuullinen yritys on haluttu kumppani

Vastuulliset teot tekevät yrityksestä luotettavan ja haluttavan kumppanin ja työnantajan. Kestävään tulevaisuuteen tähtäävät valinnat ovat elintärkeitä sekä yritysten että yhteiskunnan kannalta. Mitä varhaisemmassa vaiheessa liiketoiminta rakennetaan kestävälle pohjalle, sitä vakaammalta näyttää myös yrityksen tulevaisuus.
Vastuullisuus on osa menestyvän yrityksen liiketoimintaosaamista. Vastuullinen yritys toimii mahdollisimman kestävällä tavalla ja sovittaa yhteen yrityksen ja sen sidosryhmien tavoitteet ja odotukset. Jokainen yritys koosta ja toimialasta riippumatta voi valjastaa vastuullisen toiminnan strategiseksi kilpailueduksi vastaamalla kestävän kehityksen haasteeseen. Vastuullisuus on myös osa hyvää johtamista.

Kestävä kehitys on koko organisaation asia

Vastuullisuuskysymyksiä tulee pohtia myös yrityksen tuloksentekokyvyn ja strategian kautta ja jalkauttaa ne liiketoimintaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että vastuullisuusasioita hoitavilla ihmisillä on hyvä keskusteluyhteys kaikkialle organisaatioon ja myös ylin johto on sitoutunut tekemään päätöksiä ja valintoja.

Usein vastuullisuuden sijaan puhutaan kestävästä kehityksestä, joka on laajempi käsite kuin vastuullisuus eli corporate social responsibility. CSR:n on perinteisesti katsottu kuuluneen ympäristön lisäksi sosiaaliset ja taloudelliset kysymykset.

Vastuullisuus Aalto-yliopistossa

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirje on kokoelma ajatuksia herätteleviä artikkeleita, podcasteja ja näkemyksiä johtajuudesta, liike-elämästä ja itsensä kehittämisestä. Uutiskirjeessä saat kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka

Asiakaskohtaiset ratkaisut

Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttavia ja inspiroivia valmennuksia ja koulutusohjelmia. Autamme organisaatioita kehittymään jatkuvasti ja ratkaisemaan liiketoiminnan nykyisiä ja tulevia haasteita. Yhteissuunnitteluun perustuva mallimme takaa ainutlaatuisen oppimiskokemuksen sekä mitattavan vaikuttavuuden. Ratkaisuidemme kaikki osa-alueet – sisältö, opetushenkilökunta, oppimismenetelmät, paikka ja verkostoitumistilaisuudet – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Luettavaa aiheesta

Ota yhteyttä

Autan löytämään sinulle ja yrityksellesi sopivimman ratkaisun.

Tove Lindholm

Program Manager

+358 10 837 3883

tove.lindholm@aaltoee.fi

Mikko Laak

Senior Program Manager

+358 10 837 3786

mikko.laak@aaltoee.fi