Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Aalto MBA siivitti urakehitystäni. Pystyin hyppäämään asiantuntijaroolista liiketoiminnan kehittämisen pariin.”

Alexandra Gylfe-Liikanen
Business Development Director, iCAN

Alexandra Gylfe on väitellyt tohtoriksi syöpägenetiikan saralta ja syventänyt kaupallista osaamistaan Aalto MBA -ohjelmassa.

”Työskentelin tutkijana reilun vuosikymmenen. Sen jälkeen siirryin johtamaan T&K-tiimiä San Diegoon, Craig Venterin ja Peter Diamandisin perustamaan Human Longevity -nimiseen yritykseen”, hän taustoittaa.

”Työskentely Yhdysvalloissa oli minulle mullistava kokemus. Räjähtävään kasvuun tähtäävässä yrityksessä tottui nopeisiin käänteisiin. Siellä ollessani oivalsin, että halusin siirtyä erityisasiantuntijaroolista enemmän yleisjohtajaksi.”

Takaisin Suomeen palattuaan Gylfe päätti hakea Aalto MBA -ohjelmaan.

”Aalto MBA siivitti urakehitystäni. Ilman sitä en olisi pystynyt hyppäämään asiantuntijaroolista nykyiseen työhöni”, kertoo Gylfe, joka työskentelee nyt liiketoiminnan kehitysjohtajana. Hänen työnantajansa on iCAN - Digitaalisen yksilöllistetyn syöpälääketieteen lippulaiva.

Aalto MBA siivitti urakehitystäni."

”Tavoitteenamme on rakentaa iCANista maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen osaamiskeskittymä. Nautin työstäni todella paljon. Minun tehtävänäni on löytää uusia kumppaneita, johtaa yhteistyöprojekteja ja edistää innovatiivista kulttuuria iCAN-yhteisössä”, Gylfe kuvailee.

Uusia taitoja ja näkökulmia

Gylfe kertoo työyhteisönsä iCANilla muistuttavan monella tapaa startup-yritystä. Aalto MBAsta ammennetuista opeista on ollut Gylfen työssä paljon hyötyä.

”Me kaupallistamme uusia keksintöjä, eli rakennamme siltoja tutkimuksen ja liiketoiminnan välille. Kaikki se, mitä opin strategiasta, rahoituksesta, yrittäjyydestä ja muutoksen johtamisesta on vaikuttanut merkittävästi ajatteluuni ja työhöni”, Gylfe mainitsee.

”Käytän säännöllisesti MBA:ssa oppimiani strategisia työkaluja ja viitekehyksiä projektien suunnitteluun ja edistämiseen. Esimerkiksi arvoketjun analysointi, arvolupauskanvaasi ja liiketoimintamallikanvaasi ovat kaikki osoittautuneet hyvin hyödyllisiksi työssäni”, hän lisää.

Gylfe korostaa saaneensa Aalto MBA:sta monipuolisen perspektiivin liiketoiminnasta.

”Kaikki opintojaksot olivat kiinnostavia. Pidin tavasta, jolla eri opintojaksot linkittyivät ja täydensivät toisiaan. Pidin myös opintojen globaalista perspektiivistä: jokaisessa opintojaksossa tarkasteltiin asioita koko maailman mittakaavassa”, Gylfe toteaa.

Käytän säännöllisesti MBA:ssa oppimiani strategisia työkaluja ja viitekehyksiä projektien suunnitteluun ja edistämiseen."

”Aalto MBA:n ansiosta minulla on nyt vahva ymmärrys liiketoiminnan eri osa-alueista. Se auttaa minua viestimään paremmin eri funktioissa toimivien kollegoiden kanssa”, hän sanoo.

”Pyrin myös tietoisesti olemaan entistä empaattisempi haastavissa tilanteissa. MBA-opinnoissa painotettiin paljon epävirallisten organisaatioiden merkitystä ja luottamuksen rakentamisen tärkeyttä. Se oli arvokas muistutus siitä, kuinka keskeistä on ymmärtää erilaisia ihmisiä ja heidän tunteitaan, erityisesti muutostilanteissa.”

MBA ei ole pikajuoksu, vaan maraton

Gylfe kuvailee aikaansa Aalto MBA -ohjelmassa äärimmäisen palkitsevaksi.

”Nautin tavattomasti opinnoista Aalto EE:ssä. Vierailevat puhujat olivat loistavia ja vuorovaikutusta korostava opetus oli todella stimuloivaa. Kaikilla professoreilla oli paitsi vahva akateeminen osaaminen, myös paljon relevanttia kokemusta liike-elämästä. Se syvensi oppimiskokemusta”, Gylfe huomauttaa.

”MBA-ryhmämme oli ainutlaatuinen. Osallistujilla oli niin monipuolisia taustoja ja erilaisia kokemuksia, että joka aiheeseen löytyi aina uusia, mielenkiintoisia näkökulmia. Minulla oli aina erittäin voimaantunut ja energisöitynyt olo keskusteluidemme jälkeen”, hän muistelee.

Gylfe kertoo Aalto MBAn ylittäneen hänen odotuksensa.

”Aalto MBA on erinomainen valinta, jos haluat kehittyä johtajana, saada kattavan ymmärryksen liiketoiminnasta ja oppia soveltamaan kriittistä ajattelua ja analyyttistä päättelyä entistä paremmin”, hän sanoo.

”Myönnän olleeni hiukan hermostunut ennen ohjelman alkua, sillä olen koulutukseltani tutkija. Pärjäisinkö kauppatieteellisessä koulutuksessa? Jännitys osoittautui kuitenkin täysin turhaksi. Aalto MBA on niin hyvin rakennettu ja organisoitu kokonaisuus, että hyvinkin erilaisista taustoista tulevat ihmiset voivat menestyä opinnoissaan erinomaisesti”, Gylfe korostaa. Gylfe huomauttaa, että Aalto MBA -ohjelma myös avarsi hänen ajatteluaan siitä, mihin kaikkeen hän voisi tulevaisuudessa keskittyä.

”MBA:n ansiosta näin monia uusia urapolkuja, jotka olivat kaikki minulle mahdollisia. Tiesin myös, että nyt minulla on tarvittavat taidot, joiden avulla voin hypätä uuteen mielenkiintoiseen työhön.”

Gylfellä on muutamia vinkkejä ihmisille, jotka harkitsevat Aalto MBA -ohjelmaan osallistumista.

”Ota itsellesi aikaa. Ole rohkea ja tee valintoja, jotka sopivat sinun tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi. Minulla oli MBA-ohjelman alkaessa kaksi taaperoa kotona, joten otin töistä opintovapaata ja keskityin jonkin aikaa vain MBA-opintoihin. Onneksi tein niin. MBA ei ole pikajuoksu, vaan maraton.”

Aalto MBA -ohjelma