Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Aalto MBA on loistovalinta yrittäjille.”

Celso Khalili, Vili-Walter Lampén ja Juri Sipilä

Yrittäjyys on Celso Khalilille, Vili-Walter Lampénille ja Juri Sipilälle elämäntapa. He kertovat Aalto MBA:n tarjoavan merkittäviä hyötyjä yrittäjille.

”Tuloslaskelmamme kertoo selvää tarinaa: Aalto MBA maksoi itsensä takaisin jo ensimmäisen vuoden aikana. Parempi tuloksemme johtuu suoraan niistä käytännönläheisistä työkaluista ja opeista, jotka ammensin Aalto MBA:sta ja sain kunnialla jalkautettua töissä”, sanoo Convergens Oy:n toimitusjohtaja Juri Sipilä, joka perusti yrityksensä lähes 27 vuotta sitten.

Bevetrade Oy:n toimitusjohtaja Celso Khalili perusti nykyisen yrityksensä 14 vuotta sitten, mutta Juri Sipilän tavoin hän on toiminut yrittäjänä suurimman osan työurastaan.

”Minulle Aalto MBA:n suurin anti oli jotain sellaista, mitä ei voi rahalla mitata. Se oli myös jotain, mitä en osannut lainkaan odottaa. Nukun paremmin yöllä. Olen tyytyväisempi päätöksiin, joita teen yrityksessäni. Ihmiset ovat huomanneet minussa eron niin töissä kuin kotona: mielentilani on rauhallisempi”, Celso Khalili kertoo.

Transitainer Shipping Oy:n toimitusjohtaja Vili-Walter Lampén on neljännen polven yrittäjä. Perheyrityksessä töitä nuoresta iästä saakka tehnyt Lampén otti yrityksestä vetovastuun neljä vuotta sitten.

”Aalto MBA:n myötä lähestymistapani johtamiseen ja strateginen ajatteluni uusiutuivat täysin”, Vili-Walter Lampén kiteyttää.

”Minulla on vahvempi tietopohja, johon perustaa päivittäiset päätökseni, ja prioriteettini ovat muuttuneet. Keskityn nyt paljon enemmän ihmisiimme. Sillä on jo ollut selvä vaikutus työntekijöihimme: näen sen heidän sitoutumisessaan ja siinä, miten he palvelevat asiakkaitamme”, hän lisää.

Juri Sipilä mainitsee, että ihmisiin keskittyminen on ollut tärkeänä tekijänä vaikuttamassa hänenkin yrityksensä parempaan tulokseen.

”Kaikesta Aalto MBA:n aikana oppimastani People Management -opintojakson anti oli minulle ehkä suurin positiivinen yllätys. Se oli silmiä avaava kokonaisuus. Opintojakson tärkeimmät opit on otettu meillä ohjenuoriksi, ja sillä on ollut iso vaikutus”, hän sanoo.

”Käytännössä kyse oli sen ymmärtämisestä, että vaikka olemme insinööritoimisto, olemme täysin riippuvaisia ihmisistä. Teknologia on toki tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on henkilöstömme ja heidän hyvinvointinsa”, Juri Sipilä tähdentää.

Arvokkaita oivalluksia muilta Aalto MBA -osallistujilta

Celso Khalili, Vili-Walter Lampén ja Juri Sipilä osallistuivat samaan Aalto MBA -ohjelmaan. He kertovat kaikki, että kokemus ylitti heidän odotuksensa.

”Olipa aihe mikä tahansa – liiketoimintamallien innovointi, rahoitus, tai esimerkiksi strategia – Aalto MBA varmistaa, että sinulla on runsaasti mahdollisuuksia reflektoida asioita oman yrityksesi kannalta, muun muassa take home -tehtävissä. Joka askeleella saa tuoreita ideoita, joita voi lähteä suoraan toteuttamaan omassa liiketoiminnassaan”, Vili-Walter Lampén sanoo.

”Minulle vuorovaikutus muiden osallistujien kanssa oli erittäin tärkeää, se elävöitti kaikkea opittua. Merkittävimmät konkreettiset hyödyt koko MBA:n aikana sain keskusteluista muiden kanssa, niin tauoilla kuin opetuksen aikana, esimerkiksi ryhmätöitä tehdessä”, hän alleviivaa.

Juri Sipilä huomauttaa, että osallistujien monipuoliset taustat rikastuttivat keskusteluja suuresti.

”Meillä oli kansainvälinen ryhmä. Oli lääkäreitä, lakimiehiä, insinöörejä, asiantuntijoita kolmannelta sektorilta ja julkishallinnosta – ja tietysti yrittäjiä kuten me. Kaiken kaikkiaan todella upea ja monipuolinen ryhmä. Minusta juuri erilaisuutemme teki kaikista keskusteluista niin mielenkiintoisia ja palkitsevia”, Juri Sipilä toteaa.

”Meidän ryhmässämme saattoi aina luottaa saavansa tuoreita näkökulmia”, Celso Khalili myöntää. ”Samalla oli kiinnostavaa huomata, miten samankaltaisten haasteiden parissa ihmiset saattoivat painia, vaikka tulivat täysin eri toimialoilta.”

”Jotkut keskustelut johtivat myös hedelmälliseen yhteistyöhön. Esimerkiksi yksi ryhmäläisistämme työskentelee kansainvälisessä logistiikassa, ja minusta tuli hänen asiakkaansa. Jaetun MBA-matkamme ansiosta meillä on jotain vielä vahvempaa kuin hyvä asiakassuhde. Vaikka en olisi ostamassa mitään, tiedän voivani soittaa hänelle milloin tahansa, luottaa hänen mielipiteeseensä ja saada erinomaisia ehdotuksia”, Celso Khalili kertoo.

Monipuolinen ja hyödyllinen opetussisältö

Celso Khalili, Vili-Walter Lampén ja Juri Sipilä kertovat monista eri asioista, jotka tekivät heihin erityisen suuren vaikutuksen MBA-ohjelman aikana.

Celso Khalili sanoo lähteneensä alun perin Aalto MBA -ohjelmaan vahvistaakseen osaamistaan rahoituksen ja strategian saroilla. Vaikka näistäkin aihealueista ammennetut opit ovat jo osoittautuneet hyödyllisiksi hänen yrityksessään, tuli MBA-ohjelman suurin anti aihealueista, joita hän ei ollut edes huomannut opetussuunnitelmassa ilmoittautuessaan.

”Minulle Self-Leadership-opintojakso ja Personal and Professional Development Process olivat ylivertaisia. Ne eivät edes olleet tutkassani, mutta ne osoittautuivat elämää muuttavaksi bonukseksi”, hän kuvailee.

”Molemmat olivat uskomattomia matkoja. Niistä saa niin paljon, että antia on vaikea pukea sanoiksi. Kiteytettynä ne saavat sinut katsomaan peiliin, huomaamaan mitä kaikkea teet väärin, ja sitten auttavat sinua kasvamaan ihmisenä ja johtajana”, Celso Khalili naurahtaa.

Self-Leadership-opintojakso teki positiivisen vaikutuksen myös Vili-Walter Lampéniin. Hän mainitsee lisäksi Business Model Innovation ja People Management -opintojaksot erityisen mielekkäinä kokemuksina.

”Jos minun pitäisi valita, sanoisin näiden olevan suosikkejani – mutta jokainen opintojakso oli yrittäjälle mielenkiintoinen ja hyödyllinen”, Vili-Walter Lampén sanoo.

”Aalto MBA antoi minulle tärkeitä työkaluja, viitekehyksiä ja taitoja tehokkaaseen ongelmanratkaisuun. Samalla sain laveamman näkökulman moniin aiheisiin. Yrityksen yhteiskuntavastuu, CSR, on hyvä esimerkki. Se kattaa paljon laajemman kirjon asioita kuin oletin, melkein jokaisessa opintojaksossa käsiteltiin vastuullisuusteemoja. Otan nyt kestävän kehityksen huomioon kaikissa päätöksissä, joita yrityksessämme tehdään”, Vili-Walter Lampén korostaa.

Juri Sipilä ja Celso KhaliliCelso Khalili on samoilla linjoilla: ”Kaikki vastuullisuuteen liittyvä oli hyvin valaisevaa minullekin. Business Project -ryhmäni keskittyi kierrätysliiketoimintaan. Projekti oli todella mielenkiintoinen. Uskallan myös väittää meidän tehneen hyvää työtä. Ainakin yritys, jolle projektin toteutimme, implementoi useita ehdotuksiamme saman tien.”

Juri Sipilä mainitsee, että Business Project, BP, oli erityisen tärkeä osa hänen MBA-matkaansa.

”Olin hyvin onnekas, sillä oma yritykseni valittiin mukaan. Oli äärimmäisen hyödyllistä saada tiimi kokeneita ammattilaisia arvioimaan vahvuuksiamme ja heikkouksiamme ja suosittelemaan toimenpiteitä. Monet BP-ryhmämme ehdotuksista olivat samoilla linjoilla omien sisäisten arviointiemme kanssa, mutta projektin kautta saatu validointi toi merkittävää lisäarvoa kehitystyöhömme”, Juri Sipilä kertoo.

”Syötin BP-raportin suoraan strategiaprosessiimme. Olemme nyt uudistaneet strategiamme ja toteuttaneet suurimman osan saamistamme suosituksista”, hän jatkaa.

MBA vaatii sitoutumista koko perheeltä

Celso Khalili, Vili-Walter Lampén ja Juri Sipilä kertovat suosittelevansa Aalto MBA -ohjelmaa mielellään muille yrittäjille.

”Taisin olla ryhmämme toiseksi vanhin henkilö. Näin jälkikäteen ajatellen olisin voinut lähteä MBA-matkalle paljon aiemminkin – jolloin olisin myös saanut nauttia kaikista sen tuomista eduista pidempään – mutta toisaalta olen nyt ainakin hyvä esimerkki siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä opiskella”, Celso Khalili pohtii.

”Aalto MBA on erittäin hyvä valinta yrittäjille. Pieni varoituksen sana on kuitenkin annettava: se on kovaa työtä ja vie paljon aikaa. Yrittäjänä minulla on usein kiire, mutta olen myös tottunut olemaan oman aikani herra. MBA-opintojen ja muiden sitoumuksien tasapainottaminen tuntui välillä siltä kuin olisi kaksi kokopäivätyötä”, hän lisää.

Juri Sipilä ja Vili-Walter Lampén toteavat molemmat, että Celso Khalilin kuvaus kuulostaa tutulta.

”Sain MBA-opinnoistani todella paljon irti, joten se oli ehdottomasti kaiken ajan ja vaivan arvoista – mutta opinnot vaativat kyllä monia iltoja ja viikonloppuja. Perheen tuki on MBA-matkalla ensiarvoisen tärkeää. Varmista, että he tietävät, mihin olet  ryhtymässä, ja että he ovat tukenasi joka askeleella”, Juri Sipilä painottaa.

”Aalto MBA antoi huomattavasti enemmän kuin odotin, mutta täytyy myöntää, että koulutus myös vei paljon enemmän aikaa kuin olin ennakoinut”, Vili-Walter Lampén toteaa.

”Opintojeni aikana kuopuksemme syntyi, esikoisemme aloitti päivähoidon, ja perheyrityksellämme oli kasvukipuja, joihin minun oli pakko keskittyä. On kokonaan upean puolisoni ansiota, että sain MBA:n tehtyä samassa aikataulussa muun ryhmämme kanssa. En olisi tässä ilman häntä”, Vili-Walter Lampén sanoo.

Aalto MBA -ohjelma