Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Aalto EMBA -ohjelman suurin anti oli ilman muuta sen tarjoama laaja-alainen näkemys liiketoiminnasta. Minulle Global Leader -ohjelman käyminen ensin oli ehdottomasti hyvä tapa aloittaa EMBA-matka.”

Heidi Saxell
Teknologiajohtaja, Paptic Oy

Moni yritys ympäri maailmaa korvaa tuotepakkauksissa – esimerkiksi vaate-, elintarvike- ja elektroniikkapakkauksissa – käytettävää muovia puukuidusta valmistetulla joustavalla ja kierrätettävällä Paptic®-pakkausmateriaalilla. Materiaali-innovaation kehittäjä on suomalainen kasvuyritys Paptic Oy.

Papticin teknologiajohtaja, orgaanisen kemian tohtori Heidi Saxell on syventänyt liiketoimintaosaamistaan ensin Global Leader -ohjelmassa ja sen jälkeen Aalto Executive MBA -ohjelmassa.

”Aloitin uuden, innostavan työni Papticilla Aalto EMBA -ohjelman aikana. Global Leader -ohjelman kävin muutamaa vuotta aiemmin työskennellessäni Stora Ensolla Business Development Directorina”, Saxell taustoittaa.

”Kaikesta Global Leader -ohjelmassa oppimastani oli selkeää hyötyä silloisessa työssäni. Tein Stora Ensolla töitä innovaatioiden parissa ja ohjelma nosti liiketoimintaosaamiseni uudelle tasolle. Enää minun ei tarvinnut googlailla sanojen merkitystä, kun joku puhui asioista finanssitermeillä”, hän muistelee.

”Financial Decision-Making oli erityisen antoisa opintojakso. Siitä oli iloa myös työn ulkopuolella: innostuin sen käytyäni analysoimaan tulosraportteja ja sijoittamaan tavoitteellisemmin osakkeisiin”, Saxell toteaa.

Saxell sanoo saaneensa Global Leader -ohjelmasta paitsi hyödyllistä oppia, myös uutta energiaa.

”Minulla oli silloin raskas vaihe yksityiselämässäni. Opinnot antoivat minulle valtavasti energiaa. Ne olivat kuin raikas tuulahdus haastavassa elämänvaiheessa”, Saxell kuvailee.

Pian Global Leader -ohjelman jälkeen Saxell päätti jatkaa opintojaan Aalto EMBA -ohjelmassa isältään saamansa perinnön turvin.

”Isä kertoi minulle hiukan ennen kuolemaansa halunneensa käydä MBA-ohjelman. Hänen esihenkilönsä ei ollut siihen tukea antanut, ja se oli jäänyt häntä harmittamaan. Isä menehtyi huhtikuussa ja kesäkuussa minun piti päättää, lähdenkö mukaan EMBA-ohjelmaan. Ajattelin, että nyt laitan nämä isän rahat hyvään tarkoitukseen ja sijoitan omaan osaamiseeni. Aloitin EMBA-opinnot seuraavana syksynä”, Saxell kertoo.

Hyödyllisiä oivalluksia uuteen tehtävään

Saxell headhuntattiin Papticille teknologiajohtajaksi kesken Aalto EMBA -ohjelman. Hän sanoo hyödyntäneensä EMBA-oppeja monipuolisesti uudessa työssään.

”Työskentelen pääosin tuotekehityksen ja innovaatioiden parissa. Esimerkiksi markkinoinnin opinnot olivat hyvin inspiroivia ja hyödyllisiä työni kannalta. Näen nyt markkinoinnin roolin strategisena funktiona. Oivalsin myös, että yrityksen T&K-toiminta voidaan nähdä osaltaan markkinoinnin jatkumona, sillä asiakkaan tarpeiden ymmärtämisen tulisi olla myös tutkimustoimintaa ohjaava tekijä”, Saxell huomauttaa.

”Sääntelyn uudistuessa on ollut erittäin hyödyllistä ymmärtää ajureita, jotka ohjaavat uusien tuotteiden markkinoille tuloa. Ymmärrän nyt entistä paremmin esimerkiksi tuotedifferoinnin merkityksen”, hän jatkaa.

Saxell painottaa ammentaneensa myös runsaasti hyödyllistä oppia johtoryhmätyöskentelyyn.

”Aalto EMBA -ohjelman suurin anti oli ilman muuta sen tarjoama laaja-alainen näkemys liiketoiminnasta. Strategic Foresight ja Corporate Responsibility ovat hyviä esimerkkejä opintojaksoista, joista sain monia ideoita työhöni. Ymmärrän ja arvostan nyt johtoryhmän jäsenenä entistä paremmin myös niitä yritystoiminnan osa-alueita, jotka eivät ole suoraan omalla vastuullani – ja pystyn integroimaan oman vastuualueeni asiat vahvasti yrityksemme toimintaan”, hän mainitsee.

”Olen myös tiedostanut, miten tärkeää yrityskulttuuri on, ja kuinka iso työ sen luomisessa tai muuttamisessa on. Olin erityisen kiinnostunut yrityskulttuuriin liittyvistä opinnoista, sillä Papticin työyhteisö oli minulle äärettömän positiivinen yllätys. Olen toki työskennellyt hyvissä työympäristöissä ennenkin, mutten ole koskaan ennen ollut osa näin hauskaa ja motivoivaa työyhteisöä. Meidän täytyy tehdä kaikkemme pitääksemme kiinni mainiosta yrityskulttuuristamme myös nyt, kun olemme kovassa kasvussa”, Saxell lisää.

Ymmärrän ja arvostan nyt entistä paremmin myös niitä yritystoiminnan osa-alueita, jotka eivät ole suoraan omalla vastuullani."

Global Leader -ohjelma on hyvä tapa aloittaa EMBA-matka

Saxell asuu Tukholmassa ja hän suoritti koko Aalto EMBA -ohjelman sieltä käsin etäopintoina koronapandemian vuoksi.

”Etäopetus oli loistavasti järjestetty ja muihin osallistujiin tutustui yllättävän hyvin etänäkin. Oli hauska nähdä, miten mahtavia tiimejä ryhmästämme sai luotua – ja ihana seurata, miten eri ihmiset loistivat eri opintomoduuleissa. Tulimme hyvin erilaisista taustoista, mutta meitä yhdisti valtava into ja draivi oppia uutta”, Saxell sanoo.

Vuorovaikutus muiden osallistujien kanssa oli Saxellin mukaan hyvin antoisaa.

”Ihailin monen ryhmäläisemme lifewide learning -asennetta. Päätin seurata heidän esimerkkiään ja omaksua sellaisen itsekin. EMBAn aikana tutustuin moneen ihmiseen, joiden ajattelutapaa aidosti ihailin. Oli innostavaa huomata, että vau, noinkin pystyy tätä asiaa lähestymään, enpä olisi itse tullut tuota ajatelleeksi. Se ehdottomasti avarsi ajatteluani”, Saxell tähdentää.

Ihailin monen ryhmäläisemme lifewide learning -asennetta."

”Etäoppilaanakin tunsin kuuluvani tiiviisti porukkaan. Sain EMBAsta loistavan verkoston kontakteja. Fantastisia ihmisiä, joiden kanssa uskon pitäväni yhteyttä vastedeskin”, hän sanoo.

Aalto EMBA -ohjelma lisäsi myös Saxellin itsetuntemusta.

”Olen koko ikäni kipuillut sen kanssa, että olen usein itseni pahin kriitikko. Self-development -prosessi auttoi minua tunnistamaan, etteivät kaikki rajoitteiksi tai haasteiksi mieltämäni asiat olekaan kovin merkityksellisiä”, hän pohtii.

Saxell sanoo suosittelevansa lämpimästi Aalto EMBA -ohjelmaa.

”Aalto EMBA on toki suuritöinen, mutta se etenee innostavissa paloissa. Itse koin, että opinnot oli varsin helppo sovittaa elämään ja arkeen”, hän toteaa.

”Minulle Global Leader -ohjelman käyminen ensin oli ehdottomasti hyvä tapa aloittaa EMBA-matka. Siitä oli saman tien hyötyä silloisessa työssäni. Samalla sain hyvän käsityksen siitä, mitä EMBA-opinnot vaatisivat ja miten valtavan paljon saisin niistä irti”, Saxell kiteyttää.

Aalto EMBA -ohjelma Global Leader -ohjelma Polku EMBA-opintoihin