Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Mergers and Acquisitions -koulutus vakuutti minut siitä, että Patrian M&A-prosessien kehitys on hyvällä mallilla.”

Erik Ahnger
Vice President, Strategy and M&A, Patria

Patrialla on yli 100 vuoden kokemus ja kunnianhimoinen kasvustrategia. Kansainvälinen puolustus- ja teknologiaratkaisujen tuottaja hakee globaalia kasvua, osin myös yritysjärjestelyiden kautta.

”Puolustus- ja turvallisuusalan palveluille, tuotteille ja asiantuntemukselle on vallitsevassa maailmantilanteessa merkittävästi kysyntää. Strategiamme tähtää vahvaan kasvuun kansainvälisillä markkinoilla. Suomi on ja tulee myös vastaisuudessa olemaan Patrian avainmarkkina”, kertoo Patrian Vice President, Strategy and M&A Erik Ahnger.

”Kansainvälisessä kasvussa keskitymme erityisesti palveluratkaisuihin. Suomessa olemme tällä saralla vahvoja. Globaaleilla markkinoilla kasvun rakentaminen palveluliiketoiminnassa edellyttää myös epäorgaanisen kasvun hakemista, eli erilaiset yritysjärjestelymahdollisuudet on nostettu pöydälle.”

Ahnger osallistui Aalto EE:n Mergers and Acquisitions -koulutusohjelmaan löytääkseen uusia näkökulmia esimerkiksi synergiasta ja arvonluonnista yrityskaupoissa.

”Mergers and Acquisitions -koulutus yhdisti hyvällä tavalla teoriaa ja käytäntöä. Se vakuutti minut siitä, että Patrian M&A-prosessien kehitys on hyvällä mallilla”, Ahnger alleviivaa.

”Koulutus laajensi näkökulmiani, antoi arvokkaita ajatuksia ja validoi myös monia omia ajatuksiani integraatioprosesseista.”

Pääpaino on keskusteluissa ja vuorovaikutuksessa kouluttajien, mielenkiintoisten vierailevien puhujien ja muiden osallistujien kanssa. Se on erinomainen tapa oppia."

Aalto EE on tehnyt pitkään yhteistyötä Patrian kanssa

Ahnger on työskennellyt Patrialla noin neljän vuoden ajan. Ennen puolustussektorille siirtymistään hän työskenteli muun muassa pääomasijoittamisen ja liikkeenjohdon konsultoinnin parissa.

”Patrialla isoimmat vastuualueeni ovat konsernistrategia ja liiketoiminnan kehittäminen”, Ahnger kertoo.

”Parasta työnkuvassani on yhteistyö monien erilaisten ihmisten kanssa. Saan työskennellä mahtavassa seurassa, edistää yhdessä Patrian kehityskohteita ja kunnianhimoa – ja nähdä yrityksemme kasvavan. Me rakennamme Patrialla yhteistä turvallisuutta ja jokaisen patrialaisen työllä on merkitys yhteisessä onnistumisessa”, Ahnger sanoo.

Ahnger on osallistunut uransa aikana moniin yrityskauppoihin, niin Patrialla kuin aiemmin pääomasijoittajana.

”Olen kartuttanut vuosien varrella paljon näkemystä yrityskaupoista, mutta koulutustaustaltani olen diplomi-insinööri. Kaikki yrityskauppoihin liittyvä osaamiseni on tullut työn kautta”, Ahnger taustoittaa.

”Päätin osallistua Aalto EE:n Mergers and Acquisitions -ohjelmaan ennen kaikkea avartaakseni omaa ajatteluani ja saadakseni uusia ideoita. Arvostan elämänlaajuista oppimista: on aina hyvä idea astua ulos mukavuusalueeltaan ja haastaa itsensä.”

Aalto EE oli Ahngerille entuudestaan tuttu, sillä Patria on tehnyt Aalto EE:n kanssa pitkään yhteistyötä.

”Olen käynyt Aalto EE:n Patrialle räätälöimän vuoden pituisen johtajavalmennuksen. Tiesin, että Aalto EE:n kanssa hommat toimivat ja pääsisin asiantuntevaan oppiin. Heillä on aina innostavia kouluttajia, joilla on kiinnostavaa sanottavaa”, Ahnger huomauttaa.

Palkitsevat keskustelut laajensivat ajattelua

Mergers and Acquisitions -koulutuksen keskusteleva ote saa Ahngerilta kiitosta.

Oli palkitsevaa vaihtaa ajatuksia ihmisten kanssa, joilla oli hyvin erilainen ajatusprosessi kuin itselläni. Sellaisessa seurassa oppii väistämättä aina uutta.

”Kuka tahansa voi kartuttaa uutta osaamista kirjoja lukemalla, mutta jos haluaa aidosti sisäistää ja ymmärtää monimutkaisia asiakokonaisuksia, pitää ajatuksiaan jakaa muiden kanssa ja aktiivisesti etsiä niille niin vastakaikua kuin vasta-argumentteja. Näin oma ajattelu kehittyy”, Ahnger tähdentää.

”Aalto EE:n koulutuksissa pääpaino on keskusteluissa ja vuorovaikutuksessa kouluttajien, mielenkiintoisten vierailevien puhujien ja muiden osallistujien kanssa. Se on erinomainen tapa oppia”, hän lisää.

”M&A-koulutuksen osallistujilla oli monenlaisia taustoja. Se elävöitti keskusteluja merkittävästi. Oli palkitsevaa vaihtaa ajatuksia ihmisten kanssa, joilla oli hyvin erilainen ajatusprosessi kuin itselläni. Sellaisessa seurassa oppii väistämättä aina uutta.”

Ahnger kertoo saaneensa koulutuksen aikana hyödyllisiä ideoita siitä, mihin Patrian kannattaa vastaisuudessa panostaa entistä enemmän.

”Aion esimerkiksi analysoida vielä tarkemmin synergian luontia ostettujen yritysten pääkompetenssien kautta”, Ahnger mainitsee.

Ahnger sanoo suosittelevansa mielellään Mergers and Acquisitions -koulutusohjelmaa.

”Koulutus oli oikein hyödyllinen. Se auttoi konkreettisesti edistämään asioita, joita minulla on työpöydälläni Patrialla”, hän toteaa.

”Suosittelen osallistumista. Tämän ohjelman aikana et taatusti vilkuile kelloasi. Aika kuluu siivillä, kun laajennat näköpiiriäsi ja keskustelet mielenkiintoisista asioista mielenkiintoisten ihmisten kanssa.”

Mergers and Acquisitions -ohjelma