Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Executive HR-ohjelmasta saa uutta perspektiiviä henkilöstöjohtamisen muuttuvaan maailmaan. Samalla ohjelma vahvistaa osallistujien kykyä valmistautua ennakoimattomaan tulevaisuuteen.”

Tarja Näkki, Marko Saapunki ja Emma Ylläsjärvi

Executive HR

Tarja Näkki, Marko Saapunki ja Emma Ylläsjärvi kävivät yhtä aikaa Executive HR -ohjelman. He saivat koulutuksesta uusinta tietoa HR:n kentältä, työkaluja ja viitekehyksiä oman työnsä tueksi ja arvokasta vertaistukea muilta alan osaajilta.

Pystyin syventymään vielä perusteellisemmin ajankohtaisiin HR-teemoihin ja päivittämään omaa ajatteluani entistä enemmän.

”Tänä päivänä monien työelämää leimaa Teams-palaveriputkien aiheuttama aivosumu. Executive HR -koulutus antoi meille tilaa pysähtyä HR:n ajankohtaisten ilmiöiden ja tuoreen, tutkitun tiedon äärelle reflektoimaan omia toimintatapojamme. Se oli erittäin hyödyllistä ja antoisaa”, kertoo Tarja Näkki, henkilöstön saatavuudesta vastaava yksikönpäällikkö Helsingin kaupungilla. 

”Oli upeaa saada aikaa ajatella. Erinomaiset valmentajat fasilitoivat oppimiskokemusta tavalla, joka auttoi meitä ymmärtämään asioita syvällisemmin ja peilaamaan oppimaamme omien organisaatioidemme tarpeisiin”, toteaa Agnico Eagle Finland Oy:n henkilöstöpäällikkö Emma Ylläsjärvi.

Laattapiste Oy:n CFO ja HR Director Marko Saapunki kuvailee opiskelukokemusta Executive HR -ohjelmassa silmiä avaavaksi. 

”Toisin kuin Tarja ja Emma, jotka ovat pitkän linjan HR-ammattilaisia, minulle HR on suhteellisen tuore aluevaltaus. Olen tehnyt pitkän uran talousjohtajana. Sain henkilöstöjohtamisen vastuulleni aika hiljattain, kun teimme Laattapisteen johtoryhmässä strategisen päätöksen nostaa HR yhdeksi kehittämisen painopistealueeksi”, Marko Saapunki taustoittaa. 

”Minulle koulutus tarjosi kokonaisvaltaisen oppimiskokemuksen. Ymmärrän nyt, kuinka merkittävä rooli HR:llä on strategian onnistumiselle. Sain viitekehyksiä ja työkaluja organisaatiomme HR-toimintojen jäsentelyyn, ja hyödyllistä materiaalia, jota olen jakanut meillä esihenkilöille. Olen jalkauttanut HR-ajattelua koulutuksen jälkeen aktiivisesti ja HR nähdään nyt organisaatiossamme aivan eri tavalla kuin vain vuosi sitten”, Marko Saapunki korostaa.  

HR:n muuttuvassa kentässä kouluttautuminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan

Tarja Näkki, Marko Saapunki ja Emma Ylläsjärvi kertovat kaikki saaneensa Executive HR-ohjelmasta uutta perspektiiviä henkilöstöjohtamisen muuttuvaan maailmaan. Samalla ohjelma vahvisti osallistujien kykyä valmistautua ennakoimattomaan tulevaisuuteen.

”HR:n kohtaamat haasteet ovat vuosi vuodelta entistä akuutimpia ja muutosten tempo nopeampi”, vuodesta 2014 lähtien HR-tehtävissä työskennellyt Tarja Näkki alleviivaa. 

”Meidän alallamme on tärkeää pitää oma osaamisen kivijalka kunnossa, jotta pystymme toimimaan muuttuvassa toimintaympäristössä, kuten koronan iskiessä. Silloin meidän oli hyvin nopeasti luotava ohjeistukset etätyölle ja muille poikkeusaikojen toiminnoille. Epävarmat olot jatkuvat nyt Ukrainan sodan ja energiakriisin muodossa. Aalto Executive HR -ohjelma tarjosi arvokasta tukea muutostilanteiden johtamiseen ja yllättäviin tilanteisiin varautumiseen”, Tarja Näkki jatkaa. 

”Saimme kattavan kuvan HR:n ajankohtaisista teemoista Suomen johtavilta HR-valmentajilta. Pohdimme, kuinka kehittää yrityskulttuuria ja työntekijäkokemusta niin, etteivät ne jää muuttuvasta maailmanmenosta jälkeen. Syvennyimme myös esimerkiksi siihen, kuinka huomioida diversiteetti ja inkluusio rekrytoinneissa ja varmistaa omaan yrityskulttuuriin sopivien osaajien löytäminen ja sitouttaminen”, Marko Saapunki toteaa.

Uusia ideoita saatiin valmennuksen aikana paitsi kouluttajilta, myös muilta osallistujilta. 

”Oli todella kiinnostavaa kuulla muiden osallistujien kokemusperäisiä vinkkejä esimerkiksi hybridityön järjestämisestä ja hyvinvoinnin ylläpitämisestä digitalisoituvissa työyhteisöissä”, Emma Ylläsjärvi huomauttaa. 

”Projektityössä muiden ryhmäläisten kanssa sparrailu oli minusta yksi koulutuksen parhaista anneista. Se antoi paljon uutta ajateltavaa keinoista, joilla houkutella työntekijöitä eri sukupolvista omaan työyhteisöön ja sitouttaa heidät osaksi omaa porukkaa”, Emma Ylläsjärvi lisää.

Executive HR -ohjelma toteutettiin tällä kertaa pääosin lähiopetuksena. Myös etäosallistuminen oli mahdollista, mutta Tarja Näkki, Marko Saapunki ja Emma Ylläsjärvi osallistuivat lähiopetukseen paikan päällä. 

”Vertaistuki, loistavat keskustelut niin koulutuksen aikana kuin tauoilla, ja verkostoituminen muiden HR-alan ammattilaisten kanssa oli niin palkitsevaa, että sen takia kannatti matkustaa paikan päälle vähän kauempaakin”, Kittilästä Helsinkiin jokaiseksi lähipäiväksi lentänyt Emma Ylläsjärvi korostaa. 

Executive HR -ohjelma uudistaa ajattelua 

Tarja Näkki, Marko Saapunki ja Emma Ylläsjärvi kertovat suosittelevansa mielellään Executive HR -ohjelmaa muille. 

Tarja Näkille Aalto EE oli entuudestaan tuttu, sillä hän valmistui Aalto EMBA -ohjelmasta vuonna 2016. 

Saimme kattavan kuvan HR:n ajankohtaisista teemoista Suomen johtavilta HR-valmentajilta.

”Osasin odottaa EMBA-opintojeni pohjalta korkealuokkaista ohjelmaa, jossa on kaikki fasiliteetit kohdillaan ja viimeisen päälle toteutettu opetus. Executive HR -ohjelmassa pystyin syventymään vielä perusteellisemmin ajankohtaisiin HR-teemoihin ja päivittämään omaa ajatteluani entistä enemmän. Executive HR on erinomainen ohjelma ja suosittelen mielelläni osallistumista”, Tarja Näkki sanoo.

”Yleensä me HR-ammattilaiset pidämme muista huolen, mutta Executive HR-ohjelmassa oli koko ajan olo, että meistä huolehditaan. Kaikki valmentajat olivat erittäin asiantuntevia ja ohjelmassa käytettiin monipuolisesti erilaisia työskentelymenetelmiä, mikä teki opiskelusta antoisaa”, Emma Ylläsjärvi mainitsee. 

Marko Saapunki kertoo suosittelevansa Executive HR -ohjelmaa muillekin kuin HR-ammattilaisille. 

”Executive HR on toki erinomainen valmennus alan ammattilaisille, mutta minä suosittelisin sen käymistä myös talousjohtajille, toimitusjohtajille ja ylipäätään kaikille johtoryhmän jäsenille. Koulutuksen myötä ymmärtää aidosti HR:n strategisen tärkeyden ja saa yhteisen kielen, jolla kommunikoida HR-ammattilaisten kanssa”, Marko Saapunki kiteyttää.

Lue lisää Executive HR -ohjelmasta