Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Sain DOM-koulutuksesta paljon hyödyllisiä työkaluja muutosjohtamiseen ja tuotannon kehittämiseen.”

Pauli Lindqvist

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy tunnetaan ennen kaikkea älykkäistä pipeteistä, joita se suunnittelee ja valmistaa yliopistojen, yritysten, tutkimuslaitosten ja terveydenhuollon käyttöön. Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä ja Kajaanissa ja asiakkaita ympäri maailmaa.

”Viihdyn työssäni oikein hyvin”, vuodesta 2021 lähtien Sartorius Biohit Liquid Handling Oy:ssä työskennellyt Pauli Lindqvist korostaa. 

”Valmistamme tuotteita, joita on palkittu maailman parhaina ja työyhteisömme on mainio. Teemme tärkeää työtä tosissamme, mutta emme totisina. Ilo on yksi yrityksemme arvoista ja koko porukalla on töissä hauskaa.”

Lindqvist toimii työnjohtajana ja esihenkilönä noin parinkymmenen hengen tiimille. Tuotannon suunnittelu ja kehitys muodostavat myös ison osan hänen työnkuvastaan.

”Parasta työssäni on se, kun on niin monta rautaa tulessa. Joka päivä pääsee keksimään uusia ratkaisuja”, hän toteaa.

Lindqvist kertoo saaneensa paljon eväitä työhönsä Aalto EE:n Diploma in Operations Management, eli DOM-ohjelmasta.

”Esihenkilöni oli käynyt DOM-ohjelman edellisvuonna ja hän suositteli osallistumista minullekin”, Lindqvist sanoo.  

”Meillä oli uuden tuotantolinjan käynnistys juuri menossa ja tuotteidemme kysyntä oli hurjassa kasvussa. Sain DOM-koulutuksesta juuri sitä mitä hain: työkaluja uuden tuotantolinjamme räjähdysmäisen kasvun hallintaan ja muutosjohtamiseen.”

Hyvin suunniteltu koulutuskokonaisuus

Lindqvist kuvailee DOM-koulutusta antoisaksi ja hyödylliseksi. 

Kouluttajat pitivät hyvin herätteleviä puheenvuoroja, jotka avarsivat omaa ajatteluani. Erityisesti Timo Seppälä jäi mieleeni ensiluokkaisena kouluttajana.”

”Hyvin suunniteltu koulutus sisälsi paljon lean-ajattelua ja kiehtovia esimerkkejä siitä, miten tuotantoa on uudistettu ja tehostettu erilaisissa yrityksissä. Käytännön esimerkit innostivat minua luottamaan omiin näkemyksiini ja antoivat rohkeutta kyseenalaistaa asioita”, Lindqvist sanoo.

”Kouluttajat pitivät hyvin herätteleviä puheenvuoroja, jotka avarsivat omaa ajatteluani. Erityisesti Timo Seppälä jäi mieleeni ensiluokkaisena kouluttajana.”

DOM-koulutuksessa kaikki osallistujat kokoavat omilta työpaikoiltaan kaikutiimit, joiden kanssa reflektoidaan opittuja asioita.

”Keräsin kaikutiimiini asiantuntijoita useista eri funktioista. Pohdimme yhdessä DOM-koulutuksessa käsiteltyjä asioita ja kävimme todella hyviä keskusteluja. Erityisen hyvä flow tuli niihin tapaamisiin, jotka pidimme kasvokkain. Ne auttoivat viemään asioita tuotannossamme konkreettisesti eteenpäin”, hän sanoo.

Lindqvist kertoo saaneensa DOM-koulutuksen aikana monia ideoita, jotka hän halusi välittömästi jakaa kollegoidensa kanssa.

”Välillä en malttanut odottaa töihin paluuta, saati seuraavaa kaikutiimin tapaamista, vaan innostuin laittamaan kesken koulutuksen viestejä töihin, että hei kuulin juuri mahtavan idean, kokeillaanko meilläkin tällaista?” hän muistelee.

Opinnäytetyöstä oli selkeää hyötyä työnantajalle

Lindqvist toteutti DOM-koulutuksen opinnäytetyönä ison muutoksen Sartorius Biohit Liquid Handling Oy:n tuotantoon.

”Tuotantomme oli ennen solumaista: oli erikseen ruiskuvalusolua ja sitten kokoonpanosolua, johon kappaleita haettiin välivarastosta. DOM-koulutuksen aikana oivalsin, että tuotantolinja olisi paljon tehokkaampi ratkaisu”, Lindqvist taustoittaa.

”Tuotannon uusiminen vaati paljon testausta. Ensiksi selvitimme, pystymmekö hidastamaan koneita niin, että kokoonpano pysyy tuotannon perässä. Sen jälkeen teimme lukuisia laatutestejä varmistaaksemme, ettei uusi tuotantolinja heikentäisi tuotteidemme korkeaa laatua. Muutos vaati paljon muutakin työtä, esimerkiksi työpisteiden viilaamista.”

Soluajattelusta linja-ajatteluun siirtyminen ei ollut Lindqvistin mukaan aivan mutkatonta, mutta se osoittautui hyväksi ideaksi.

”Tarkat kappalemäärät ovat liikesalaisuus, mutta sen voin paljastaa, että tuotantomme tehostui noin 50 %. Se helpotti merkittävästi tuotteidemme kasvaneen kysynnän luomaa painetta”, hän huomauttaa.

Työkaluja tuotannon kehittämiseen

Kaikki oli tässä ohjelmassa kohdillaan: koulutus oli hyvin suunniteltu, opetus oli innostavaa ja aikataulut pitivät"

Lindqvist kertoo suosittelevansa DOM-koulutusohjelmaa mielellään.

”Kaikki oli tässä ohjelmassa kohdillaan: koulutus oli hyvin suunniteltu, opetus oli innostavaa ja aikataulut pitivät. Aalto EE tarjoaa kaikin puolin mainiot puitteet uuden oppimiseen. Pisteenä i:n päälle tarjotut ruoat olivat erinomaisia ja kahvi hyvää”, Lindqvist naurahtaa.

”Kaikki osallistujat saivat varmasti tästä koulutuksesta paljon irti, mutta uskallan väittää saaneeni itse jopa kaikkein eniten. Taisin nimittäin olla koko porukan nuorin. Opin paljon niin kouluttajilta kuin muilta osallistujilta. Ryhmässämme oli valtavan kokeneita ammattilaisia, joiden kanssa kävin erittäin antoisia ja hyödyllisiä keskusteluja”, Lindqvist kiittää.

”Olen todella tyytyväinen DOM-koulutukseen. Sain siitä paljon hyödyllisiä työkaluja muutosjohtamiseen ja tuotannon kehittämiseen. Suosittelen osallistumista”, hän sanoo.

Diploma in Operations Management -ohjelma