Asiakkaamme

Asiakkaamme

"EMBA antoi minulle hyödyllisiä taitoja ja ideoita – ja niiden myötä uutta itsevarmuutta ja uskoa omaan kykyyni soveltaa opittuja asioita käytännössä.”

Janne Rossi
Head of Machines & Drives Development, KONE

KONE Oyj:llä liki koko uransa työskennellyt Agile Execution Lead Janne Rossi vastaa työkseen siitä, että hissien nostokoneistoihin ja turvajarruihin liittyvät globaalit tuotekehitys- ja tuotehallintahankkeet etenevät konsernistrategian mukaisesti.

Rossilla ei ole koskaan ollut tapana mennä siitä, missä aita on matalin.

”Elinikäinen oppiminen ja itsensä haastaminen ovat aina olleet henkisiä ohjenuoriani. Lukion jälkeen totesin, että matematiikassa olisi vielä petrattavaa. Lähdin lukemaan sähkötekniikan diplomi-insinööriksi, koska sillä tiellä ei voi matematiikan oppimiselta välttyä”, Rossi naurahtaa.

Rossi sai Aalto Executive MBA -ohjelmasta läpileikkauksen johtamisen viimeisimmistä trendeistä.

”EMBA:n käytyäni minun on ollut helpompi viedä asioita organisaatiossamme eteenpäin, sillä opintojen kuluessa pääsi katsomaan johtamista ja liiketoiminnan kehittämistä useiden eri linssien läpi”, Rossi sanoo.

”Kerrytin EMBA:n aikana osaamista esimerkiksi globaalisti tunnetuista malleista ja työkaluista – ja sain yhteisen sanavaraston liiketoiminnan eri funktioiden kanssa. Pystyn nyt räätälöimään viestini niin, että ne luultavasti vastaavat kysymyksiin, joita vastaanottajilta nousee.”

Intensiivinen ja korkeatasoinen opiskelukokemus

Opiskelukokemustaan Rossi kuvailee intensiiviseksi.

”Sain tiedon siitä, että minut on hyväksytty EMBA-ohjelmaan noin viikko sen jälkeen, kun puolisolleni ja minulle varmistui, että meille on tulossa toinen lapsi”, Rossi kertoo.

”Oli EMBA, vauva ja taaperoikäinen, ja tietysti mielekäs mutta vaativa työni KONEella, jota tein pääosin etänä koronan vuoksi. Positiivisesti jos ajattelee, niin yhtälö kannusti kummasti löytämään voimavaroja, joita en tiennyt omaavani. Opin ajanhallinnasta aika paljon.”

EMBA:n opetussisältöä ja kouluttajien opetusmetodeja Rossi kehuu ensiluokkaisiksi.

”Ammensin joka ikisestä opintojaksosta hyödyllisiä taitoja, joita olen vienyt käytäntöön niin työssäni kuin henkilökohtaisessa elämässäni. Esimerkkejä olisi vaikka kuinka. Laskentatoimen mekaniikan ja johdon laskentatoimen avautuminen oli puhtaasti insinööritaustaiselle erityisen valaisevaa – ja henkilökohtaiseen kasvuun liittyvä valmennus auttoi minua oivaltamaan, kuinka voin tavoitteellisesti kehittyä paremmaksi esihenkilöksi askel kerrallaan.”

Ammensin joka ikisestä opintojaksosta hyödyllisiä taitoja, joita olen vienyt käytäntöön niin työssäni kuin henkilökohtaisessa elämässäni."

”Osallistuin EMBA:n aikana opintomatkalle Yaleen. Se oli todella hieno kokemus: huippuopetusta ja upea miljöö. Kokemus myös osoitti kiistatta, miten laadukasta koulutusta Aalto EE tarjoaa. Opetus Aallon omissa opintojaksoissa oli nimittäin aivan yhtä korkeatasoista kuin Yalessa. Opetustyyleissä oli toki kulttuurieroja, mutta eri tyyleissä on omat vahvuutensa”, Rossi huomauttaa.

”Sorrun nyt anglismiin, mutta Aalto EE elää kuten saarnaa. Oli hienoa nähdä, miten nopealla syklillä ja ketterästi uusia käytäntöjä haettiin, jotta koronan aikana saatiin järjestettyä ensiluokkaista opetusta. Ja aina kun pystyimme tapaamaan kasvokkain, olivat kaikki järjestelyt viimeisen päälle”, hän muistelee.

Vahva ryhmädynamiikka

Rossi kertoo oppineensa EMBA:n aikana paljon myös muilta osallistujilta.

”Meillä oli poikkeuksellisen lämminhenkinen ryhmä. Kaikki jakoivat kokemuksiaan avoimesti”, Rossi sanoo.  

”Olimme myös ilahduttavan kirjava joukko. Meillä oli ihmisiä esimerkiksi terveydenhuollosta, teollisuudesta ja jopa voittoa tavoittelemattomista organisaatioista. Osallistujien ikähaarukka oli myös mukavan laaja. Ryhmästämme löytyi niin nuoruuden intoa kuin kokemuksen syvää rintaääntä, mikä toi valtavasti rikkautta vuorovaikutukseen.”

”Oli silmiä avaava huomata, miten eri kanteilta asioita voi lähestyä. Se todella haastoi omia vakiintuneita ajattelutapojani, kun pohdimme erilaisia teorioita ja paradigmoja osallistujien omakohtaisten kokemusten valossa. Koin yhteiset keskustelumme todella arvokkaiksi”, Rossi painottaa.

Business Strategy Project, eli BSP oli Rossille erityisen mieluisa kokemus.

”Ryhmäni toteutti BSP:n työnantajalleni KONEelle ja teki arvokasta työtä. Lähdimme käytännössä nollasta liikkeelle selvittämään erään lisäpalveluidean kartoittamatonta bisnespotentiaalia. Haastavinta oli päästä asiakastarpeisiin ja trendeihin kiinni alueella, jossa ei ole vielä vakiintuneita ratkaisuja tarjolla”, Rossi toteaa.

Opinnot myös sytyttivät minussa entistä suuremman uteliaisuuden ja oppimisen nälän."

”Kartoittamattoman alueen epävarmuuden kokeminen ja hypoteesien validoiminen asiakasrajapinnassa oli palkitsevaa – ja BSP-tiimissämme syntyi aivan huikea ilmapiiri. Täydensimme toistemme osaamisalueita ja muodostimme osiaan tehokkaamman kokonaisuuden. Olimme tehokkuuden alkulähteillä.”

Aalto EMBA ylitti odotukset

Rossi sanoo suosittelevansa mielellään Aalto EMBA -koulutusta.

”Kolmoisakkreditointi, laaja opintovalikoima, ensiluokkaiset kouluttajat ja useilta kollegoiltani kuulemani äärimmäisen positiivinen palaute myötävaikuttivat kaikki päätökseeni hakeutua Aalto EMBA -ohjelmaan”, Rossi kertoo.

”Aalto EE lupasi paljon, mutta toimitti varmasti paljon enemmän. EMBA antoi minulle hyödyllisiä taitoja ja ideoita – ja niiden myötä uutta itsevarmuutta ja uskoa omaan kykyyni soveltaa opittuja asioita käytännössä. EMBA:n aikana saa myös loistavan tukiverkoston ja mahtavia uusia ystäviä. Opinnot myös sytyttivät minussa entistä suuremman uteliaisuuden ja oppimisen nälän.”

”Suosittelen lämpimästi osallistumista – mutta suosittelen myös, että juttelet työnantajasi ja läheistesi kanssa ja varmistat heidän tukensa. Päätimme puolisoni kanssa yhdessä, että minun olisi hyvä suorittaa EMBA-opinnot nuoremman lapsemme ollessa vielä vauva. Vaimoltani, perheeltäni ja työnantajaltani saama tuki ja kannustus olivat aivan keskeisiä tällä matkalla”, Rossi alleviivaa.

Aalto EMBA -ohjelma