Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Energy Business Professionals -ohjelma tarjosi aitiopaikan energia-alan ajankohtaisiin kysymyksiin ja hienon mahdollisuuden päivittää osaamistani.”

Reetta Peltola
Tiimiesihenkilö, jakeluverkon projektipäälliköt, Caruna

Sähkönjakeluyhtiö Carunan jakeluverkon projektipäällikkötiimiä vetävä Reetta Peltola on viihtynyt saman työnantajan palveluksessa 14 vuoden ajan.

”Minulla on vuosien varrella ollut monia mielenkiintoisia työtehtäviä Carunalla. Olin aikoinani teknisessä asiakaspalvelussa vuoden, sen jälkeen monta vuotta sähköverkkojen puolella prosessipäällikkönä ja kehitysyksikössä kehityshankepäällikkönä. Tällä hetkellä johdan tiimiä, joka vastaa jakeluverkon investointiprojektien vuosisuunnitelmien toteutuksesta”, Peltola taustoittaa.

”Pidän työstäni. Energia-ala on todella mielenkiintoinen ja ajankohtainen ala, työnkuvani on monipuolinen ja on etuoikeus olla esihenkilönä mahtavalle tiimille. Saan myös tehdä yhteistyötä erilaisten yhteistyöverkostojen kanssa niin talon sisällä kuin sen ulkopuolella. Se tuo mielekkyyttä ja sopivasti vaihtelua työhöni.”

Aalto EE:n Energy Business Professionals -koulutusohjelma saa Peltolalta paljon kehuja.

Koulutus antoi tuoretta näkökulmaa energia-alan murrokseen. Lisäksi opin monia metodeja, joita voin hyödyntää päivittäisessä työssäni oman tiimini kanssa.

”Muutosten vauhti energia-alalla on nyt aivan hurja. Sähkönjakelua on tehty Suomessa yli sadan vuoden ajan enemmän tai vähemmän samojen lainalaisuuksien mukaan, mutta nyt muutostahti on tiivistynyt valtavasti. Maailmanpoliittinen tilanne tuo huoltovarmuuden kautta erilaista merkityksellisyyttä energia-alan työhön. EBP-ohjelma tarjosi hienon mahdollisuuden päivittää omaa osaamistani ja aitiopaikan energia-alan ajankohtaisiin kysymyksiin”, Peltola kiteyttää.

”Ohjelman kouluttajat oli erittäin hyvin valittu, siitä täytyy antaa Aalto EE:lle kiitosta. Kouluttajat olivat keskenään varsin erilaisia, niin taustoiltaan kuin opetustyyleiltään. Yhdistävänä tekijänä heillä oli vahva substanssiosaaminen ja taito aktivoida meitä osallistujia antoisiin keskusteluihin.”

Verkostoitumista ja uusia näkökulmia

Peltola kertoo Energy Business Professionals -koulutusohjelman avartaneen hänen ajatteluaan.

”Ohjelma tarjosi monipuolisen kattauksen energia-alan muutosnäkymistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti, uusia työkaluja ja innostavia ideoita johtamiseen. Osallistujina oli energia-alan ammattilaisia aina raakaöljypuolelta kaukolämpöön ja sähkönjakeluun saakka. Se avasi minulle aivan uusia näkökulmia”, Peltola korostaa.

”Olipa aihe mikä tahansa, niin aina löytyi osallistujia, joilla oli hyvin erilaisia tulokulmia käsiteltävään asiaan kuin minulla: kiinnostavia esimerkkejä vaikkapa siitä, kuinka strategiaa jalkautetaan tehokkaasti heidän yrityksessään, tai prosesseja kehitetään onnistuneesti. Se innosti ajattelemaan asioista uudella tavalla ja rikasti opiskelukokemusta.”

Verkostoituminen muiden energia-alan ammattilaisten kanssa oli Peltolan mukaan hyvin antoisaa.

”Ryhmässämme oli mainio henki. Kaikilla oli jo työelämää takana ja paljon annettavaa keskusteluihin. Antoisa vuorovaikutus ja opitun reflektointi jatkui vilkkaana lounailla ja kahvitauoilla. Keskusteluissa annettiin hyvin kaistaa erilaisille näkökulmille alamme päivänpolttavista kysymyksistä”, hän muistelee.

Ohjelma tarjosi monipuolisen kattauksen energia-alan muutosnäkymistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti, uusia työkaluja ja innostavia ideoita johtamiseen.

”Kaikki osallistujat olivat sitoutuneita koulutukseen ja kunnioittivat myös toisten aikaa: kukaan ei hoitanut koulutuksen ohella muita työtehtäviä, vaan kaikki keskittyivät täysin uuden oppimiseen ja myös jakoivat aktiivisesti omia kokemuksiaan ja näkemyksiään muille. Näin jälkikäteen ajatellen se ei tainnut olla mikään onnekas sattuma, vaan merkki Aalto EE:n vankasta ammattitaidosta koulutusten järjestäjänä”, Peltola pohtii.

Kaikutiimityöskentely teki vaikutuksen

Peltola sanoo saaneensa EBP-ohjelmasta paljon eväitä omaan työhönsä.

”Koulutus antoi tuoretta näkökulmaa energia-alan murrokseen. Lisäksi opin monia metodeja, joita voin hyödyntää päivittäisessä työssäni oman tiimini kanssa. Oivalsin esimerkiksi, kuinka huikeita lopputuloksia pelillistävä osallistaminen voi parhaimmillaan tuoda”, hän kertoo.

”Kaikutiimityöskentely teki minuun suuren vaikutuksen. Metodia kannattaisi käyttää monissa muissakin yhteyksissä. Jaoin kaiken EBP-koulutuksessa oppimani aina jokaisen opetuskerran jälkeen töissä oman kaikutiimini kanssa, ja vuoropuhelu talon sisällä rikasti aiemmin koulutuksessa käytyjä keskusteluja ja syvensi oppimaani.”

EBP-ohjelman lisäksi Peltola on ollut Aalto EE:n opissa myös Carunalle räätälöidyssä koulutuksessa.

”EBP-koulutuksessa sain raikkaita näkökulmia monipuolisen osallistujajoukon myötä. Carunalle räätälöityyn koulutukseen osallistuminen oli myös mahtava kokemus. Se on syventänyt verkostoja yrityksemme sisällä ja madaltanut arkisia aitoja olla yhteyksissä tiimien välillä”, hän toteaa.

”EBP-ohjelman ja Carunalle räätälöidyn koulutuksen käytyäni voin kyllä varauksetta kehua Aalto EE:tä koulutustarjoajana. Kaikki puitteet ja edellytykset uuden oppimiselle on järjestetty äärimmäisen hyvin.”

Peltola sanoo suosittelevansa lämpimästi Energy Business Professionals -koulutusta.

”EBP-ohjelma oli paitsi hyödyllinen, myös todella antoisa kokemus. Energia-alan ajankohtaisiin kysymyksiin syventyminen virkisti osaamistani ja herätti samalla vahvan halun ja uteliaisuuden oppia vielä lisää. Kun tulee avoimin mielin koulutukseen, sitoutuu tekemään töitä ja pitää oven auki uudelle opille, saa taatusti kokemuksesta paljon irti. Suosittelen osallistumista.”

Energy Business Professionals -ohjelma