Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Energy Business Professionals - Energialiiketoiminnan johtaminen

Energia-ala on hurjassa murroksessa. Energian saatavuus ja hinnan muutokset askarruttavat niin loppukäyttäjiä, toimittajia kuin päättäjiäkin. Samalla ilmastotavoitteet edellyttävät energian entistä puhtaampaa tuotantoa sekä tehokkaampaa energian jakelua ja käyttöä. Tavoitteisiin pääsy ja toisaalta toiminnan kannattavuuden varmistaminen edellyttävät kykyä nähdä ja ymmärtää eri toimijoiden roolit osana toimialan kokonaisuutta sekä osaamista toimeenpanna tarvittavat muutokset omassa organisaatiossa.

Energia-alan asiantuntijoille ja johtajille räätälöidyssä Energy Business Professionals -koulutuksessa syvennät päätöksenteon ja johtamisen valmiuksiasi muuttuvassa toimintaympäristössä. Energia-alan johtamiskoulutusohjelma tarjoaa näkökulmia kehittämistyöhön ja työkaluja muutoksen läpivientiin osallistujan omassa organisaatiossa.

Ohjelmassa perehdytään energia-alan yritysten toimintaympäristön muutosnäkymiin niin kansainvälisesti kuin Suomessa. Ohjelma johdattaa alan muutoshaasteiden, strategian, sidosryhmätyöskentelyn, asiakkuuksien, talouden ja suorituksen johtamisen teemoihin. Muita käsiteltäviä aiheita ovat mm. vastuullisuus ja kestävä kehitys, ennakointi, palvelumuotoilu, innovaatiot, tiedolla johtaminen ja jatkuva parantaminen.

Ohjelmasta on mahdollista siirtää 4,5 ECTS-opintopistettä Aalto Executive MBA- tai Aalto MBA -ohjelmaan.

Lataa esite  Ilmoittaudu

Hinta:

Hyödyt

Energy Business Professionals syventää ammatillista osaamistasi, antaa uusia virikkeitä ja kehittää ajatteluasi. Perehdyt energia-alan haasteisiin ja mahdollisuuksiin ja parannat kykyäsi analysoida muutosten vaikutuksia yritysten toimintaan. Ohjelma auttaa sinua tunnistamaan organisaatiosi kehityskohteita, ja myös näkemään miten muut toimijat kehitykseen vaikuttavat.

Osaat analysoida talouden tunnuslukuja ja niiden merkitystä organisaatiosi toiminnassa.
Ymmärrät palvelullistamisen merkityksen liiketoiminnassa.
Etsit tapoja hyödyntää digitalisaatiota ja uusia innovaatioita.
Tunnistat yrityksesi strategisia kehityskohteita ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Tiedostat kestävän kehityksen strategisen merkityksen energia-alalla.
Verkostoidut muiden energia-alan edelläkävijöiden kanssa.

Kenelle? 

Energy Business Professionals -ohjelma on suunniteltu energia-alan yritysten johto-, päällikkö- ja asiantuntijatehtävissä toimiville.

Koulutus soveltuu myös energia-alan kanssa yhteistyötä tekeville organisaatioille, kuten palvelujen ja tuotteiden tarjoajille.

Sisältö ja aikataulu

Koulutus koostuu viidestä opintojaksosta (yht. 11 päivää), itsenäisesti suoritettavasta Essentials of Data and Analytics -verkkokurssista sekä monipuolisista tehtävistä, joilla tuetaan oppien käytäntöön vientiä.

Opetuspäivät koostuvat asiantuntija-alustuksista sekä ryhmäkeskusteluista- ja tehtävistä. Kouluttajien lisäksi ääneen pääsevät eri energiasektoreilta tulevat osallistujat, jotka valmistelevat ajankohtaisia teemaesityksiä päivän polttavista aiheista. Näin varmistamme kiinnostavien teemojen monipuolisen käsittelyn ja näkemysten jakamisen läpi ohjelman.

Koulutuksen vaikuttavuutta syvennetään kaikutiimityöskentelyllä, jossa opetusjaksoilla käsitellyistä aiheista keskustellaan organisaation sisältä valitun tiimin kanssa. Keskustelut auttavat kiteyttämään opittua, jakamaan uusia oivalluksia ja vauhdittamaan organisaation muutosta keskustelujen pohjalta.

Monipuoliset tehtävät ja menetelmät tukevat ja syventävät oppimista

Itsenäisesti suoritettavan Essentials of Data and Analytics -verkkokurssin avulla opit data-analytiikan perusteet sekä sen, miten voit hyödyntää dataa päätöksenteon tukena. Verkkokurssi suoritetaan ennen toista opintojaksoa, jonka aikana käsittelemme tietopohjaisia strategioita ja liiketoimintamalleja. Lue lisää verkkokurssista.

Koulutukseen kuuluu henkilökohtaisen vaikuttavuuden ja johtamisen tarkastelu osana energia-ammattilaisuutta. Tavoitteena on, että ohjelman jälkeen käsitys omasta vaikuttavuudesta sekä yhteistyösuhteista on syventynyt ja osallistujalla on selkeämpi käsitys omasta osaamisestaan ja kehitystarpeistaan vaikuttajana.

Koulutuksen aikana luetaan, referoidaan ja reflektoidaan yksi johtamisaiheinen kirja. Tehtävän tavoitteena on kiteyttää kirjan pääviestit sekä peilata näitä omiin käsityksiin, havaintoihin ja kokemuksiin johtamisesta. Kirja valitaan itsenäisesti.

Koulutuksen opit nivotaan yhteen omaan organisaatioon tehtävällä opinnäytetyöllä. Opinnäytetyöt ovat usein kehitysprojekteja, joissa opittuja asioita viedään käytäntöön. Opinnäytetyön laajuus on noin 2 opintopistettä.

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Sanna-Katriina Asikainen

Sanna-Katriina Asikainen toimii professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Marja Blomqvist

Marja Blomqvist on konsultti, kouluttaja ja luennoitsija ja toimii opettajana ja tutkijana Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa.

Hänen mielenkiinnon kohteita ovat globaalit tuotantoverkot, toimitusketjujen hallinta, tuotannon johtaminen, tuotantojärjestelmät, Lean-ajattelu, palvelutuotanto, prosessijohtaminen, prosessien kehittäminen sekä organisaatioiden oppiminen.

Blomqvist on ollut konsulttina ja osakkaana QDC Business Engineering Oy:ssa vuodesta 2005.

Mikko Dufva

TkT Mikko Dufva työskentelee Sitran tulevaisuusasiantuntijana ja opettaa lisäksi tulevaisuudentutkimusta Aalto-yliopistossa. 

Dufva tarkastelee työkseen tulevaisuuden kehityskulkuja ja niiden välisiä jännitteitä, merkkejä yllättävämmistä muutoksista ja tulevaisuuteen liittyviä mielikuvia. Tavoitteena on tehdä tulevaisuuksista ja niiden tulkinnasta ja kuvittelusta helposti ymmärrettävää.

Ennen siirtymistään Sitraan Mikko Dufva työskenteli viisi vuotta tutkijana VTT:n ennakointitiimissä, aihealueinaan mm. metsä- ja kaivosteollisuus, synteettinen biologia, uusiutuva energia, työn tulevaisuus ja alustatalous. Dufvalla on laaja kokemus niin ennakoinnin käytännöstä kuin teoriasta. Hän käsitteli väitöskirjassaan tulevaisuutta koskevan tiedon tuottamista ja systeemistä ennakointia, ja voitti väitöskirjallaan vuoden ennakointiteko -palkinnon vuonna 2016.

Dufva on toiminut vierailevana päätoimittajana Futura-lehdessä ja Tulevaisuuden tutkimuksen seuran puheenjohtajana vuosina 2018 - 2019. Hän on kysytty puhuja ja pitää vuodessa yli 50 esitystä mm. tulevaisuusajattelusta, ennakoinnista, megatrendeistä ja heikoista signaaleista.

Sampsa Hyysalo

Sampsa Hyysalo on yhteissuunnittelun professori Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa sekä vanhempi tutkija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hyysalo tutkii teknologiaa ja innovaatioita eri näkökulmista ja toimii myös soveltavan innovaatiokehityksen parissa. Hän sai Suomen Akatemian myöntämän Akatemiapalkinnon vuonna 2010 yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta.

Peter Lund

Peter Lund on teknillisen fysiikan professori Aalto-yliopistossa.

Lund tutkii tulevaisuuden energiakysymyksiä. Hän on erityisen kiinnostunut monitieteellisistä näkökulmista energiaan. Lund toimii ahkerasti kansainvälisillä foorumeilla ja hänellä on lukuisia luottamustehtäviä. Lund on Suomen ilmastopaneelin jäsen ja päässyt vaikuttamaan koko EU:n energia- ja ilmasto-ohjelmiin ja energiantutkimuksen suuntaviivoihin Euroopassa. Hän on toiminut EU:n energianeuvonantajien puheenjohtajana ja myös Euroopan tiedeakatemioiden energiapaneelin puheenjohtajana.

Kari Tanskanen

Kari Tanskanen on teollisuustalouden, toimitusketjujen hallinnan ja hankintojen johtamisen professori Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa.

Joona Turtiainen

Joona Turtiainen toimii edunvalvontajohtajana Energiateollisuus ry:ssä.

Jari Ylitalo

TkT Jari Ylitalo toimii päätyönään johtajuuden yliopistonlehtorina Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella sekä Aalto Ventures Programissa.

Hän opettaa erityisesti maisterivaiheen opiskelijoita johtajuuden, tiimityön ja itsensä johtamisen teemoissa.

Ylitalon pedagogisessa lähestymistavassa korostuu dialoginen ja voimavarakeskeinen näkökulma. Hän toimii myös työnohjaajana, valmentajana ja työyhteisösovittelijana. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus johtajien, johtoryhmien ja organisaatioiden valmentamisessa ja kehittämisessä sekä yrityksissä, että julkisissa organisaatioissa.

Tutkimuksessaan Ylitalo on keskittynyt johtajien ja johtajuuden kehittämiseen ja erityisesti ohjauksellisten, voimavarakeskeisten ja dialogisten kehittämistapojen vaikuttavuuden tutkimiseen. Lisäksi hän on tutkinut yritysten ja organisaatioiden välisten yhteistyö- ja kumppanuussuhteiden sosiaalista dynamiikkaa ja kehittämistä sekä verkostojohtamista ja verkostomaisen toimintatavan kehittämistä.

Ylitalo on Aalto EE:n pitkäaikainen kumppani johtajuuden, henkilökohtaisen kehittymisen ja verkostojohtamisen kouluttajana useissa avoimissa sekä yrityskohtaisissa valmennuksissa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta