Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Opiskelu Aalto EE:ssä oli antoisaa. Johtaminen terveydenhuollossa tarjosi hyvän kattauksen juuri niitä tietoja, taitoja ja työkaluja, joita tarvitsin saadessani laajempaa johtamisvastuuta. Aalto EMBA puolestaan uudisti ajatteluani ja antoi tärkeitä oivalluksia työhöni, kun siirryin eteenpäin johtajaurallani.”

Lotta Joutsi-Korhonen
Kliinisen kemian vastuualuejohtaja, ylilääkäri, HUS Diagnostiikkakeskus

HUS Diagnostiikkakeskuksen kliinisen kemian vastuualuejohtaja, ylilääkäri Lotta Joutsi-Korhonen nautti opiskelusta Aalto EE:n Johtaminen terveydenhuollossa -koulutusohjelmassa. Positiivinen koulutuskokemus innosti Joutsi-Korhosen jatkamaan opintojaan Aalto Executive MBA -ohjelmassa.

”Minulla on laaja ja mielenkiintoinen työnkuva. Vastaan HUSin, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla kliinisen kemian ja hematologian laboratoriotutkimuksista. Meillä on yli 10 sairaalalaboratoriota, jotka päivystävät 24/7, sekä erikoislaboratorioita Meilahdessa”, hän kertoo.

Joutsi-Korhonen päätti osallistua Johtaminen terveydenhuollossa -ohjelmaan siirtyessään asiantuntijatehtävistä johtajaksi.

”Koulutus oli siihen tilanteeseen juuri oikea valinta, niin ajoitukseltaan kuin aihepiireiltään. Se antoi minulle erinomaiset valmiudet johtaa yksiköitä, tehdä hankintoja ja ylläpitää ja seurata sopimuksia”, hän sanoo.

Johtaminen terveydenhuollossa -koulutus tarjosi hyvän kattauksen juuri niitä tietoja, taitoja ja työkaluja, joita tarvitsin saadessani laajempaa johtamisvastuuta.

”Oli virkistävää syventyä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa esimerkiksi strategiseen johtamiseen, terveystaloustietoon, henkilöstöhallintoon, viestintään ja vaikuttavuuteen. Johtamisoppien ohella koulutus tarjosi oivallista näkökulmaa megatrendeihin ja terveydenhuollon ajankohtaisiin kysymyksiin.”

Joutsi-Korhonen kertoo suosittelevansa Johtaminen terveydenhuollossa -ohjelmaa mielellään kaikille johtotehtävissä työskenteleville terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

”Koulutus oli ensiluokkainen kokemus, alusta loppuun. Sisältö oli monipuolinen, ajankohtainen ja ytimekäs – ja valmentajat erinomaisia.”

”Johtaminen terveydenhuollossa -koulutus tarjosi hyvän kattauksen juuri niitä tietoja, taitoja ja työkaluja, joita tarvitsin saadessani laajempaa johtamisvastuuta. Koulutuksen rakenne on myös suunniteltu sellaiseksi, että se on mainiosti suoritettavissa vaativankin terveydenhuoltoalan työn ohessa”, Joutsi-Korhonen huomauttaa.

”Olen jo suositellut Johtaminen terveydenhuollossa -koulutusohjelmaa monelle kollegalleni. Kaksi tiimiläistäni suorittaa sitä parastaikaa ja kaksi on jo käynyt ohjelman.”

Positiivinen koulutuskokemus innosti jatkamaan EMBA-polulla

Johtaminen terveydenhuollossa oli Joutsi-Korhosen mukaan niin sujuva ja positiivinen koulutus, että hän päätti jatkaa suoraan opintojaan Aalto Executive MBA -ohjelmassa.

Joutsi-Korhoselle EMBA:n Business Strategy Project, BSP, oli erityisen arvokas kokemus.

”Tiesin, että ehdottamastani hankkeesta olisi selvää hyötyä työnantajalleni. Olin todella tyytyväinen, kun se valittiin mukaan liiketoimintaprojektiksi”, hän sanoo.

”BSP-ryhmäni oli loistava. Tutkimme laboratoriotutkimusten käyttöä ja palvelun optimointia hyvinvointialueilla. Analysoimme vieritestauksen ja perinteisen laboratoriotestauksen etuja ja haasteita, ja selvitimme, mikä on asiakkaalle palvelussa tärkeintä.”

Joutsi-Korhosen BSP-ryhmä kiteytti HUS Diagnostiikkakeskuksen vieritestipalveluyksikölle kehittämiskohteita, jotka otettiin varsin positiivisesti vastaan.

”Monia ehdotuksiamme lähdettiin heti viemään eteenpäin”, Joutsi-Korhonen toteaa.

Joutsi-Korhonen huomauttaa, että vaikka EMBA antoi vielä enemmän kuin Johtaminen terveydenhuollossa, se myös vaati merkittävästi enemmän. 

”Sain heti EMBA-matkani alussa huomattavasti laajemmat vastuualueet töissä, ja aikatauluni oli aika hektinen. Onneksi etukäteen suoritettu Johtaminen terveydenhuollossa -ohjelma kevensi osaltaan EMBA-opintojen työmäärää. Olen myös kiitollinen työnantajan ja omien esihenkilöideni tuesta ja kannustuksesta.”

Muutosjohtamiseen tärkeitä oppeja

Joutsi-Korhonen kertoo Aalto EMBA:n täydentäneen hänen osaamistaan monissa tärkeissä teemoissa, joihin hän oli tutustunut jo Johtaminen terveydenhuollossa -koulutuksessa.

Muutosjohtamistaidot ovat todella tärkeitä terveydenhuoltoalalla. Pyrin ammentamaan aiheesta mahdollisimman monipuolisesti oppia EMBA:n aikana."

”Talous, viestintä, kestävä kehitys, henkilöstöhallinto, projektijohtaminen – EMBA syvensi osaamistani monella saralla. Koulutus laajensi strategista ajatteluani, antoi uutta itseluottamusta ja eväitä itseni kehittämiseen, sekä tietysti konkreettisia työkaluja, joista on ollut paljon hyötyä työssäni.”

Erityisen paljon Joutsi-Korhonen sanoo hyötyneensä kaikista opeista, joita hän sai muutosjohtamisesta.

”Muutosjohtamistaidot ovat todella tärkeitä terveydenhuoltoalalla. Pyrin ammentamaan aiheesta mahdollisimman monipuolisesti oppia EMBA:n aikana. Syvennyin muutosjohtamiseen myös ikimuistoisella EMBA-opintomatkalla Yaleen”, hän mainitsee.

”Minulla on alaisina monia esihenkilöitä, jotka vastaavat isoista tiimeistä. EMBA:n käytyäni perustin heille lukupiirin, jossa olen jakanut materiaaleja ja podcasteja aiheista, jotka koin EMBA:n aikana tärkeimmiksi. Hyvin moni jakamani oppi ja vinkki on liittynyt muutosten onnistuneeseen läpivientiin. Yhdessä näitä teemoja pohtiessa oppiminen laajenee ja syvenee.”

Terveydenhuollon ammattilaiselle hyvä valinta

Joutsi-Korhonen on tyytyväinen, että päätti osallistua Aalto EE:n ohjelmiin.

”Ei kaduta”, Joutsi-Korhonen naurahtaa. ”Opiskelu Aalto EE:ssä oli antoisaa. Miljöö ja henkilökunta ovat ihania, koulutus korkealaatuista ja käytännön järjestelyt huippuunsa hiottuja.”

Aalto EMBA uudisti ajatteluani ja antoi tärkeitä oivalluksia työhöni."

Aalto EMBA -ohjelmaa Joutsi-Korhonen suosittelee erityisesti vaativissa johtotehtävissä työskenteleville ihmisille.

”Aalto EMBA uudisti ajatteluani ja antoi tärkeitä oivalluksia työhöni, kun siirryin vaativampaan johtamistehtävään. Bonuksena sain kerrassaan loistavan verkoston. EMBA-ryhmästä muodostui matkan aikana tiivis porukka.”

”Lääkärinä jouduin välillä vahvasti pois omalta mukavuusalueeltani, mutta se oli yksinomaan positiivinen asia. Oli hyvä käydä hakemassa uutta perspektiiviä myös terveydenhuoltokuplan ulkopuolelta”, hän pohtii.

Terveydenhuoltoalan ammattilaisille Joutsi-Korhonen suosittelee lämpimästi EMBA-matkan aloittamista Johtaminen terveydenhuollossa -koulutusohjelmalla.

”Vaikka se pidentää opintojen kestoa, se keventää työmäärää EMBA:n aikana – ja meidän maailmastamme on paljon helpompi siirtyä EMBA-opintojen pariin, kun valitsee tämän reitin”, Joutsi-Korhonen kiteyttää.

Aalto EMBA -ohjelmaJohtaminen terveydenhuollossa -ohjelmaAalto Health EMBA