Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Tarkastelen nyt liiketoimintaa entistä laajemmasta perspektiivistä. Asioiden väliset yhteydet kirkastuivat.”

Elina Laveran
Director, Elisa Business System for International Digital Services, Elisa

Elina Laveran on työskennellyt Elisa Oyj:ssä yli 20 vuoden ajan. Hän on toiminut ison osan urastaan liiketoiminnan kehittämisen parissa. Tällä hetkellä Laveran tekee töitä Münchenistä käsin ja vastaa Elisan Business Systeemin kehittämisestä kansainvälisessä digitaalisessa liiketoiminnassa.

”Elisa kasvaa voimakkaasti yritysostojen kautta. Minun päätyöni on Elisan bisnessysteemin arkeen juurruttaminen ostetuissa yrityksissä. Vastuulleni kuuluu esimerkiksi Elisan arvoihin perustuva kulttuurin kehittäminen, sekä oppimisen, innovoinnin ja jatkuvan parantamisen käytäntöjen valmentaminen”, Laveran kuvailee.

”Olen unelmieni työssä. Hienoimmat hetket ovat ne, kun pystyn auttamaan ihmisiä ylittämään esteet ja keskittymään siihen, mitä kaikkea voimme saavuttaa yhdessä. Teen töitä johtoryhmien ja erilaisissa rooleissa toimivien asiantuntijoiden kanssa. He ovat Elisan onnistumisen ytimessä.”

Laveran on laajentanut liiketoimintaosaamistaan Aalto Executive MBA -ohjelmassa.

”Tarkastelen nyt liiketoimintaa entistä laajemmasta perspektiivistä. Ajatteluni kehittyi Aalto EMBA:n aikana ja asioiden väliset yhteydet kirkastuivat”, Laveran sanoo.

Yhteinen kieli talousasiantuntijoiden kanssa

Laveran päätti alun perin osallistua Aalto EMBA -ohjelmaan oppiakseen ymmärtämään talouslukuja ja niiden välisiä suhteita entistä paremmin.

”Koulutustaustaltani olen humanistinen yhteiskuntatieteilijä. Olen työurani varrella oppinut paljon talouden johtamisesta, mutta koin olleeni usein hiukan sivuroolissa liiketoiminnan luvuista puhuttaessa”, hän taustoittaa.

Nyt osaan kysyä relevantteja kysymyksiä ja voin tarvittaessa osallistua talousaiheisiin keskusteluihin.

”Kävin ennen opintojen alkua jopa muutaman talousaiheisen kesäkurssin, sillä jännitin EMBA:n rahoitukseen liittyviä opintojaksoja. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli ihan turhaa. Olen työskennellyt niin pitkään liiketoiminnan kehittämisen parissa, että iso osa käsitellyistä talousasioista olikin jo tuttuja – ja EMBA:n aikana sain hyvää rakennetta töissä opitun päälle.”

Laveran oli tyytyväinen Aalto EE:n opetuksen tasoon.

”Kouluttajat olivat mainioita tarinankertojia. Pidin heidän selkeistä opetusmenetelmistään. Ei minusta talousjohtajaa tule, mutta nyt osaan kysyä relevantteja kysymyksiä ja voin tarvittaessa osallistua talousaiheisiin keskusteluihin”, hän korostaa.

”Sain toki paljon muutakin kuin talousosaamista. Esimerkiksi Mergers & Acquisitions -opintojakso tarjosi erinomaisia ideoita, joita olen vienyt töissä suoraan käytäntöön, sillä olen paljon tekemisissä yritysostojen kanssa.”

Omaan johtamisprofiiliin liittyvät jaksot antoivat Laveranille myös paljon. ”Leading with Impact -opintojakso oli oivallinen. Saimme hyödyllisiä työkaluja omasta työstä saadun ristiriitaisen palautteen käsittelyyn. Minun työssäni ne tulevat tarpeeseen. Haastavissa muutostilanteissa ristiriitaista palautetta tulee väistämättä”, hän huomauttaa.

”Aalto EMBA sisältää myös yksilövalmennusta, josta saa avaimia omien vahvuuksien ja heikkouksien työstämiseen. Valmennus auttoi minua oivaltamaan, ettei humanistis-yhteiskuntatieteellinen koulutustaustani ole työssäni heikkous. Päinvastoin: minulla on monissa tilanteissa uutta annettavaa, kun pystyn katsomaan asioita eri näkökulmista.”

Paljon valinnanvapautta ja loistava verkosto

Laveran suoritti yhden Aalto EMBA -opintojakson etänä espanjalaisessa Esade Business Schoolissa ja toisen paikan päällä KEDGE Business Schoolissa Ranskan Marseillessa.

”Esaden ja KEDGEn opintojaksot liittyivät diversiteettiin ja eri kulttuuritaustoista tulevien ihmisten johtamiseen – eli aihepiireihin, jotka ovat aivan oman työni ytimessä. Molemmat opintojaksot olivat erinomaisia. On hienoa, että Aalto EMBA:ssa on niin paljon mahdollisuuksia ulkomaan opintoihin laadukkaissa instituutioissa”, Laveran toteaa.

On hienoa, että Aalto EMBA:ssa on niin paljon mahdollisuuksia ulkomaan opintoihin.

”Aalto EE:n henkilökunta järjesti minulle myös saumattomasti mahdollisuuden suorittaa muutama opintojakso etäyhteyksillä vähän kauempaa. Olimme bolivialaisen puolisoni kanssa hänen kotiseudullaan joululomalla ja jäimme sinne koronan vuoksi jumiin. Massiivisen aikaeron vuoksi en ihan ensimmäisenä suosittelisi etäopiskelua Boliviasta käsin, mutta nyt tiedän, että sekin onnistuu”, Laveran naurahtaa.

Laveran suoritti yli puolet opinnoistaan koronan aikana.

”Meistä pidettiin todella hyvää huolta koko opintojen ajan. Etäopetus oli hienosti järjestetty, ja olihan se yhtä juhlaa, kun pääsimme kaikki lähiopetukseen ja tutustumaan kunnolla kasvokkain. Olen todella onnellinen opintojen aikana luodusta yhteisöstä. Meillä oli hienoja kohtaamisia ja muilta osallistujilta sai niin paljon tukea. Oli innostavaa verkostoitua ihmisten kanssa, jotka tekevät töitä aivan eri alueilla kuin minä”, Laveran painottaa.

”Iso kiitos kuuluu myös työnantajalleni Elisalle, joka mahdollisti osallistumisen koulutusohjelmaan työajalla. Sain myös kollegoilta apua, kun kirjoittelin esseitä aihepiireistä, jotka eivät olleet itselleni niin tuttuja. Näin teoria yhdistyi saman tien käytäntöön”, Laveran sanoo.

Laveran sanoo suosittelevansa lämpimästi Aalto EMBA -ohjelmaa. Hän suosittelee myös omien oppimistavoitteiden kirkastamista ennen opintojen aloittamista. ”Aalto EMBA on erinomainen koulutusohjelma, joka tarjoaa paljon valinnanvapautta. Kun sinulla on omat tavoitteet kirkkaana mielessä, se auttaa sinua fokusoimaan ja valitsemaan valinnaiset opintojaksot niin, että ne palvelevat ammatillista kehittymistäsi parhaalla mahdollisella tavalla.”

Aalto EMBA -ohjelma