Asiakkaamme

Asiakkaamme

"F.E.C-ohjelmat auttavat yrityksiä tavoittamaan monipuolisen osaajapoolin – ja tekemään erinomaisia rekrytointeja.”

Alok Jain ja Marjo Kuosmanen
Suunto

Seikkailuvarusteisiin erikoistunut Suunto valmistaa maailmankuuluja urheilukelloja, sukellustietokoneita ja tarkkuusinstrumentteja vaativiin olosuhteisiin. Yritys päätti osallistua Global Business Talent F.E.C-ohjelmaan löytääkseen uusia osaajia eri kulttuuritaustoista.

Suunnon henkilöstöjohtaja Marjo Kuosmanen kuvailee ohjelmaa erinomaiseksi keinoksi löytää uusia kykyjä.

”Minusta ohjelma tarjoaa valtavan mahdollisuuden suomalaisyrityksille, joissa on englanti työkielenä. Ohjelman avulla saa yhteyden monipuoliseen pooliin lahjakkaita ihmisiä, joita et välttämättä tavoita muiden kanavien kautta”, Kuosmanen sanoo.

Suunnolla liiketoiminta-analyytikkona hankinnan parissa työskentelevä Alok Jain rekrytoitiin työhönsä Aalto EE:n Global Business Talent F.E.C-ohjelman kautta.

Kun Suunto tarjosi minulle vakituista työtä, tiesin pääseväni mukaan mahtavaan yritykseen, jossa on hyvä kasvaa osaajana”

”Olin juuri valmistunut diplomi-insinööriksi, kun päätin osallistua ohjelmaan. Hain tuolloin töitä monesta yrityksestä, mutta koin, etteivät noin tunnin pituiset työhaastattelut tarjonneet riittävästi aikaa tai mahdollisuuksia omien taitojen osoittamiseen”, Jain kertoo.

”Ohjelman aikana työskentelin Suunnon projektissa usean kuukauden ajan. Ehdin mainiosti osoittamaan kyvykkyyteni ja luomaan hyvät suhteet suuntolaisiin. Kun Suunto tarjosi minulle vakituista työtä, tiesin pääseväni mukaan mahtavaan yritykseen, jossa on hyvä kasvaa osaajana”, Jain kuvailee.

Kuosmanen sanoo Alok Jainin ammattitaidon tehneen Suunnolla hyvän vaikutuksen heti alusta alkaen.

”Alok Jain on erittäin lahjakas ja nopea oppimaan uutta. Sain liiketoiminnaltamme ja hänen esihenkilöltään erinomaista palautetta ja olimme todella tyytyväisiä voidessamme tarjota hänelle vakituisen työpaikan Suunnolla”, Kuosmanen korostaa.

Aikaa osoittaa ammattitaitonsa – ja hankkia Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatti

Jain kertoo Global Business Talent F.E.C-ohjelman antaneen hänelle juuri sitä mitä hän tarvitsi uransa käynnistämiseen.

”Diplomi-insinöörin koulutukseni oli antanut minulle vahvan osaamispohjan. Koin kuitenkin tarvitsevani vielä lisäoppia: eritoten halusin saada vahvemman ymmärryksen talouden konsepteista ja paremmat viestintätaidot. Koulutusohjelman moduulit tarjosivat minulle juuri oikeaan aikaan todella konkreettista apua ammattitaitoni kehittämiseen”, Jain tähdentää.

”Ohjelmaan kuului myös viikoittaiset tapaamiset Suunnon esihenkilöni kanssa. Sain arvokasta palautetta tekemästäni työstä ja keskustelimme tulevaisuuden uramahdollisuuksistani. Koin keskustelut äärimmäisen hyödyllisiksi”, hän lisää.

F.E.C-ohjelman aikana Alok Jain työskenteli projektissa, joka keskittyi parantamaan Suunnon toimitusvarmuutta.

”Projekti oli todella laaja-alainen, sillä Suunto toimittaa tuotteita ympäri maailmaa. Se tarjosi minulle runsaasti aikaa tarkastella laajoja kokonaisuuksia ja osoittaa ammattitaitoni. Projekti vietiin onnistuneesti maaliin viidessä kuukaudessa ja pystyimme parantamaan Suunnon globaalia toimitusvarmuutta kolmella prosentilla. Minut palkattiin heti projektin päätyttyä Suunnolle vakituiseen työhön – jo kuukautta ennen F.E.C-ohjelman loppumista”, Jain muistelee.

Ohjelma tarjoaa erinomaisen keinon palkata osaavia ammattilaisia eri kulttuuritaustoista, mikä rikastaa yrityksen kulttuuria ja antaa liiketoiminnalle laajempaa perspektiiviä."

”Lisäbonuksena sain myös suoritettua projektin aikana Lean Six Sigma Green Belt -sertifikaatin, sillä ohjaajani oli sertifioitu Lean Six Sigma Master Black Belt -ammattilainen”, Jain jatkaa.

Jain kertoo olevansa todella tyytyväinen työhönsä Suunnolla.

”Täällä on mahtava yrityskulttuuri. Kuulun nyt mainioon, kansainväliseen työyhteisöön, jossa pystyn aidosti edesauttamaan Suunnon tuotteiden ja palvelun parantamista entisestään”, Jain sanoo.

Kaikki voittavat, niin yritys kuin osallistujatkin

Kuosmanen korostaa Global Business Talent F.E.C-ohjelman olevan erinomainen mahdollisuus niin yrityksille kuin potentiaalisille rekrytoitavillekin.

”Ohjelma tarjoaa osallistujille erinomaisen tilaisuuden tutustua rauhassa yrityksen kulttuuriin ja rooliin, jossa he mahdollisesti tulisivat työskentelemään – ja yrityksellä on runsaasti aikaa arvioida, onko kandidaatti juuri oikea henkilö tarjolla olevaan työhön”, Kuosmanen huomauttaa.

Kuosmanen kertoo suosittelevansa mielellään ohjelmaa myös muille yrityksille.

”Me olemme löytäneet sen avulla erinomaisia kandidaatteja, joilla on vahvaa osaamista esimerkiksi analytiikan ja talouden saralla. Alok Jain on mainio lisä yritykseemme – ja meillä on parastaikaa toinen lupaava F.E.C-kandidaatti, jolle tarjoamme hyvin todennäköisesti vakituista työpaikkaa pian”, hän toteaa.  

”Ohjelma tarjoaa erinomaisen keinon palkata osaavia ammattilaisia eri kulttuuritaustoista, mikä rikastaa yrityksen kulttuuria ja antaa liiketoiminnalle laajempaa perspektiiviä. Yrityksen näkökulmasta prosessi on todella mutkaton ja helppo. Suosittelen lämpimästi osallistumista”, Kuosmanen kiteyttää.

Global Talent F.E.C -ohjelma

Noin kuuden kuukauden pituisissa Further Educated with Companies (F.E.C)-koulutusohjelmissa osallistujat saavat korkeatasoista täydennyskoulutusta, minkä lisäksi he tarjoavat työpanoksensa yrityksille puoleksi vuodeksi. Toimenkuva määritellään aina yrityksen tarpeiden mukaan. Se voi liittyä mihin tahansa yrityksen toimintoihin: myynti ja markkinointi, projektijohtaminen, kansainvälistyminen, ICT, muutoksenhallinta, asiakasrajapinnassa toimiminen tai muiden eri tehtävien asiantuntijuus.