Asiakkaamme

Asiakkaamme

"AML5-direktiivi oli iso muutos. Finvalta tilaamamme räätälöity koulutus oli erinomainen apu koko henkilöstön osaamisen syventämiseksi.”

Anna Avilés
Head of Compliance, LocalBitcoins

Finanssialan sääntely on kiristynyt vuosi vuodelta finanssikriisin jälkeen. Vuoden 2020 tammikuussa voimaan tullut AML5-direktiivi tiukensi entisestään rahanpesun valvontaa ja sen myötä myös virtuaalivaluutan tarjoajat siirtyivät sääntelyn piiriin.

LocalBitcoins on johtava kansainvälinen virtuaalivaluutta-alan toimija, jonka tarjoaman palvelun kautta ihmiset voivat ostaa ja myydä Bitcoineja. Vuonna 2012 Suomessa perustettu yritys on alan ehdoton pioneeri ja yksi maailman tunnetuimpia ja luotetuimpia toimijoita. Lainsäädännön muutoksen myötä LocalBitcoins on Finanssivalvonnan alaisuudessa oleva rekisteröity virtuaalivaluutan tarjoaja.

Head of Compliance Anna Avilés vastaa LocalBitcoinsin compliance-toiminnosta edistäen säädösten noudattamista yhtiössä. Avilésin monipuoliseen vastuualueeseen kuuluu muun muassa viranomaisyhteistyö niin suomalaisten kuin kansainvälisten tahojen ja myös Euroopan unionin kanssa. Avilésin johtaman Compliance-tiimin tehtävänä on myös varmistaa koko henkilöstön hyvä tietotaso säädösten muuttuessa.

Finva järjesti syksyllä 2019 LocalBitcoinsille räätälöidyn koulutuksen, jossa koko henkilökunnan ymmärrystä ja osaamista syvennettiin entisestään muun muassa rahanpesun torjumisesta. Koulutus järjestettiin saman sisältöisenä kahtena päivänä, jotta kaikki aina asiakaspalvelusta ohjelmistokehittäjiin ja johtoryhmän jäseniin pääsivät mukaan. 

Finvalta tilaamamme räätälöity koulutus oli erinomainen apu koko henkilöstön osaamisen syventämiseksi."

”Vuosi 2019 oli suurten muutosten aikaa, kun valmistauduimme uuteen sääntelyyn. Tekniset muutokset ja henkilöstön tietotason varmistaminen olivat suuria ponnistuksia, ja olemmekin ottaneet suuria harppauksia eteenpäin näillä osa-alueilla”, Avilés kertoo.

”Päätimme siksi järjestää sisäisen koulutuksen lisäksi Finvan avulla erilliset koulutuspäivät, joiden aikana pystyisimme paneutumaan vakiintuneisiin toimintatapoihin finanssialalla perusteellisesti. Koko henkilöstömme odotti innolla Finvan koulutuspäiviä”, hän jatkaa.

Henkilökunnan palaute LocalBitcoinsille järjestetystä koulutuksesta oli Avilésin mukaan hyvin positiivista.

”Finvalta tilaamamme räätälöity koulutus oli erinomainen apu koko henkilöstön osaamisen syventämiseksi. Koulutus tarjosi juuri sitä, mitä haimme: laajempaa ymmärrystä siitä, miten perinteiset toimijat vastaavat rahanpesulainsäädännön vaatimuksiin – ja näkemystä siihen, kuinka voisimme edelleen kehittää omia toimintatapojamme ”, Avilés tähdentää.

”Meille saatiin todella hyvät puhujat, joilla oli vankkaa osaamista finanssialan sääntelystä ja hyvä ote kouluttamiseen. Ennakkoon jaettu materiaali oli erinomaista ja moni työntekijämme oli innostunut tutustumaan siihen perinpohjaisesti. Koulutuksen aikana käyty keskustelu oli hyvin avointa ja innostavaa”, Avilés kuvailee.

Avilés kertoo Finvan räätälöidyn koulutuksen tarjonneen jokaiselle osallistujalle uutta tietoa.

Koulutuksen paras anti oli Avilésin mukaan koko henkilökunnan itseluottamuksen kasvu."

”Aamupäivällä perehdyimme muun muassa sääntelyn taustaan ja tulevaisuudennäkymiin. Tämä osuus puhutteli eritoten Compliance-tiimin jäseniä ja ylintä johtoa. Iltapäivällä paneuduimme konkreettisiin toimiin rahanpesun estämiseksi: mitä laki vaatii ja miten haasteisiin voidaan vastata. Erityisesti tuolloin operatiivisen puolen työntekijämme innostuivat keskustelemaan kysymyksistä vilkkaasti erinomaisen vetäjän opastuksella”, Avilés pohtii.

Koulutuksen paras anti oli Avilésin mukaan koko henkilökunnan itseluottamuksen kasvu.

”Muuttuvat säädökset ovat yhteinen haaste kaikille finanssialan toimijoille. Finvan asiantuntijat auttoivat meitä näkemään, kuinka toimivia jo löytämämme ratkaisut ovat. Oli hienoa huomata asioiden olevan LocalBitcoinsilla hyvällä mallilla jo hyvissä ajoin ennen uusien säädösten voimaantuloa”, Avilés toteaa.

Avilés kuvailee yhteistyötä Finvan kanssa sujuvaksi, helpoksi ja hedelmälliseksi.

”Yhtiömme juristit ovat aiemminkin osallistuneet Finvan järjestämiin seminaaripäiviin”, Avilés taustoittaa.

”Tiesimme odottaa Finvalta vankkaa ammattitaitoa. Yllätyimme silti positiivisesti siitä, kuinka ripeästi Finva pystyi räätälöimään juuri LocalBitcoinsin tarpeisiin sopivan koulutuspaketin ja kuinka erinomaiset vetäjät koulutukseen saatiin. Suosittelen mielelläni Finvaa muillekin yrityksille: yksilölliset tarpeet osataan ottaa hyvin huomioon, yhteistyö on mutkatonta ja koulutus erinomaista”, Avilés korostaa.

Seminaarit

Finvan seminaarivalikoimasta löytyy mm. Palvelumuotoilu ja finanssialaVakuutustoimialan digitaalisen kehittämisen verkostotapaaminen ja Pankkien ansaintalogiikka, vakavaraisuussääntely ja vastuullisuus