Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Aalto MBA on poikkeuksellisen hyvä ohjelma ihmisille, jolla on vahva halu kasvaa ja vankka tahto uudistaa uraansa.”

Saji Khullar

Saji Khullar aloitti uuden työn McKinsey & Companyn Helsingin toimistossa Associatena marraskuussa 2021, Aalto MBA -opintojensa loppuvaiheessa.

Khullar kertoo yhden tavoitteen ohjanneen hänen koko uraansa: halu oppia jatkuvasti uutta.

”Aloitin urani ohjelmistoinsinöörinä ja työskentelen nyt johdon konsulttina – urapolkuni on ollut ennen kaikkea uteliaisuuden ohjaama”, hän sanoo.

”Työskentelin konsultointi- ja johtotehtävissä eri toimialoilla 22 vuoden ajan ennen Aalto MBA -ohjelmaa. Pari vuotta sitten huomasin oppimiskäyräni tasoittuvan jopa työpaikan vaihtamisen jälkeen. Halusin uutta sytykettä uralleni: radikaalin, kiehtovan ja haastavan muutoksen”, hän taustoittaa.

Khullar suoritti kaksi opintojaksoa vierailijana ennen opintojen aloittamista Aalto MBA -ohjelmassa.

”Vierailu kahdessa opintojaksossa oli minulle erinomainen päätös. Se osoitti, että pystyin tasapainottamaan työn, perhe-elämän ja opinnot – ja vakuutti minut siitä, että Aalto MBA tarjoaisi erinomaisen sytykkeen uralleni”, hän korostaa.

”Aalto MBA oli kokonaisuudessaan käänteentekevä kokemus. Se antoi uutta perspektiiviä kaikelle sille, mitä olin urani aikana oppinut ja mullisti ajattelutapaani.”

Suurenmoisia ihmisiä, ansaittu maine ja loistava rakenne

Kolme keskeistä syytä – ihmiset, maine ja ohjelman rakenne – tekivät Aalto MBA -ohjelmasta Khullarille palkitsevan kokemuksen.

Aalto MBA oli kokonaisuudessaan käänteentekevä kokemus."

”Osallistujat edustivat laajaa kirjoa eri toimialoja, ja meitä kaikkia yhdisti vahva kunnianhimo ja motivaatio. Se teki kaikesta vuorovaikutuksesta älyllisesti stimuloivaa. Kun osallistut suurenmoiseen ohjelmaan, pääset myös jakamaan kokemuksen suurenmoisten ihmisten kanssa”, hän huomauttaa.

”Aalto MBA:n maine on myös todella ansaittu. Kolmoisakkreditointi, ensiluokkainen palvelu, Aalto EE:n arkkitehtuuri ja meitä ympäröivä taide – kaikki opiskelukokemuksessa oli ensiluokkaista. Olen ylpeä voidessani kertoa käyneeni Aalto MBA:n”, hän jatkaa.

”Ohjelman rakenne oli myös loistava. Meille tarjottiin juuri sopivassa suhteessa äärimmäisen relevantteja perinteisiä johtamisoppeja – kuten strategiaa ja rahoitusta – ja valinnaisina opintojaksoina tulevaisuuden taitoihin keskittyviä aiheita, joista sai valita juuri itselleen sopivan aineyhdistelmän ja kerätä uusia työkaluja ja oivalluksia tukemaan omaa ammatillista kehittymistä.”

Aalto MBA muuttaa tapaa, jolla näet maailman

Khullar korostaa saaneensa urallensa uuden suunnan Aalto MBA -ohjelman ansiosta.

”Halusin tehdä työtä, jossa voisin paitsi hyödyntää kaikkea MBA:n aikana oppimaani eri konteksteissa, myös jatkaa uuden oppimista. McKinsey oli ehdottomasti oikea paikka minulle”, hän sanoo.

”Kansainvälisenä liikkeenjohdon konsulttiyrityksenä olemme sitoutuneet auttamaan organisaatioita luomaan osallistavaa ja kestävää kasvua. Teen töitä yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin organisaatioiden kanssa ja ratkaisen monimutkaisia ongelmia, luoden pitkäkestoisia vaikutuksia yhdistämällä rohkeita strategioita ja mullistavaa teknologiaa”, Khullar kuvailee.

”Minulle tämä työ on unelmien täyttymys. Työskentelen yhdessä alan parhaiden kykyjen kanssa ja oppimiskäyräni on jatkunut huikeana.”

Aalto MBA poikkeuksellisen hyvä ohjelma ihmisille, jolla on vahva halu kasvaa ja vankka tahto uudistaa uraansa."

Khullar kertoo suosittelevansa lämpimästi Aalto MBA -ohjelmaa, mutta muistuttaa, ettei se sovi kaikille.

Aalto MBA muuttaa tapaa, jolla näet maailman ja laajentaa perspektiiviäsi. Se on poikkeuksellisen hyvä ohjelma ihmisille, jolla on vahva halu kasvaa ja vankka tahto uudistaa uraansa”, hän alleviivaa.

”Ohjelma voimaannutti minua. Kaiken oppimani omaksuminen oli tärkeä saavutus, joka antoi minulle uutta itseluottamusta. Ammatillinen verkostoituminen muiden osallistujien, professoreiden ja vierailevien luennoitsijoiden kanssa oli iso bonus – ja sain loistavia uusia ystäviä.”

Perheen tuki on äärimmäisen tärkeää

Vaikka opinnot vaativat aikaa ja vaivaa, Khullar tähdentää, ettei kyseessä ole ylitsepääsemätön urakka.

”Monet ihmiset ovat kysyneet minulta, kuinka sain ajan riittämään kaikkeen. Annan aina saman vastauksen. Hyppäät vain kyytiin ja löydät varmasti oman tiesi. Parin ensimmäisen opintojakson aikana jokainen löytää itselleen sopivan rytmin. Ja kun urakka on ohi, huomaat että se oli ehdottomasti kaiken vaivan arvoista”, hän sanoo.

”Perheen ja läheisten tuki on kuitenkin ehdoton edellytys, jos aiot tälle tielle ryhtyä. Aviomieheni ja kaksi teini-ikäistä tytärtämme tukivat minua uskomattoman paljon koko opintojen ajan, mistä oli äärimmäisen paljon apua.”

Aalto MBA -ohjelma

Saji Khullar on myöhemmin siirtynyt toiseen organisaatioon.