Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Monet portit sulkeutuvat, jos jää tekoälyjunan kyydistä. Aalto EE:n tekoälykoulutus takaa arvosi työmarkkinoilla.”

Emma Barrow

Data, Analytics, and AI for Professionals -opintokokonaisuus

Emma Barrow on luonut pitkän uran talousjohtamisen tehtävissä palveluliiketoiminnan parissa. Elokuussa 2021 Barrow aloitti uuden työn Business Controllerina. 

”Uusi työnantajani haki talousalan vahvaa asiantuntijaa, jolla olisi osaamista myös data-analytiikan ja tekoälyn saralla. Minulla oli vankka työkokemus, ylempi korkeakoulututkinto taloushallinnosta ja lisäksi olin juuri suorittanut Aalto EE:n tekoälyohjelman (aiemmin Diploma in Artificial Intelligence)”, Barrow taustoittaa. 

”Business Controllerina toimin johdon oikeana kätenä ja autan luomaan liiketoimintaoivalluksia talousdatasta. Diploma in AI -ohjelman ansiosta puhun samaa kieltä organisaatiomme data-analyytikoiden kanssa ja ymmärrän tekoälyn tuomia liiketoimintamahdollisuuksia. Tästä on valtavasti hyötyä työssäni”, hän lisää. 

Koulutuksen ansiosta otin askeleen eteenpäin urallani.

Barrow hakeutui Diploma in AI -ohjelmaan osana edellisen työpaikkansa muutoskoulutusta jäätyään koronan tullen työttömäksi. 

”Koulutuksen ansiosta otin askeleen eteenpäin urallani. Oli erinomainen päätös tarttua tähän koulutukseen: panostus opintoihin konkretisoitui todella nopeaan työllistymiseen”, Barrow tähdentää. 

Innostavia esimerkkejä tekoälyn soveltamisesta liiketoiminnassa

Aalto EE:n Diploma in Artificial Intelligence -ohjelma koostuu kuudesta kaksipäiväisestä opintojaksosta, joihin sisältyy tehokasta lähiopetusta ja tekemällä oppimista. Barrow kuvailee opiskelukokemusta intensiiviseksi. 

”Opetussisältö oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Erityiskiitos täytyy antaa lukuisille yritysvierailijoille, jotka kertoivat monia konkreettisia esimerkkejä siitä, kuinka tekoälyä hyödynnetään heillä. Se oli todella silmiä avaavaa”, Barrow sanoo. 

”Koulutus myös mursi monia ennakkokäsityksiäni. Oivalsin, kuinka erilaisissa yhteyksissä tekoälyä voi hyödyntää. Liki jokaisella elämänalalla voi analysoida dataa ja tutkia asioita tekoälyn avulla”, hän pohtii. 

Ohjelma tarjosi kattavan yleiskuvan tekoälystä. Ymmärrän paljon paremmin tänä päivänä käytössä olevia tekoälyteknologioita ja sitä, miten niitä voi hyödyntää liiketoiminnassa. Yksi tärkeimpiä oppeja oli laadukkaan datan merkitys."

Barrow kertoo näkevänsä nyt tekoälyn maailman paljon monipuolisempana kuin aiemmin. 

”Ohjelma tarjosi kattavan yleiskuvan tekoälystä. Ymmärrän paljon paremmin tänä päivänä käytössä olevia tekoälyteknologioita ja sitä, miten niitä voi hyödyntää liiketoiminnassa. Yksi tärkeimpiä oppeja oli laadukkaan datan merkitys. Sitä ei voi korostaa liikaa. Jos analyysiin syöttää kuraa, niin tuloskaan ei taatusti ole priima”, hän toteaa.

”Perehdyimme myös läheisesti liittyviin aiheisiin kuten yksityisyyden suojaan, riskien hallintaan ja etiikkaan – ja pääsimme kehittämään tekoälysovelluksia itse erilaisissa harjoituksissa, minkä koin erittäin hyödylliseksi”, hän listaa. 

Nyt on erinomainen aika hankkia AI-osaamista 

Barrow kannustaa ihmisiä kouluttautumaan tekoälyn saralla. 

”Monet portit sulkeutuvat, jos jää tekoälyjunan kyydistä. Joillain aloilla nämä asiat ovat jo arkipäivää, mutta suurille massoille vasta tulevaisuutta. Nyt on erinomainen hetki hankkia AI-osaamista. Aalto EE:n Diploma in AI -ohjelma takaa arvosi työmarkkinoilla”, hän huomauttaa. 

”Tekoälyosaamisesta on hyötyä melkeinpä alalla kuin alalla. Oman alani ihmisille eli talousjohtamisen asiantuntijoille kouluttautuminen tällä saralla on taatusti tarpeen. AI on tulossa talousjohtamiseen aivan samalla tavalla kuin verkkokauppa aikoinaan valloitti kaupan”, hän korostaa.

Barrow sanoo suosittelevansa mielellään Diploma in Artificial Intelligence -ohjelmaa muille, mutta kehottaa tutustumaan aiheeseen jo etukäteen ja varaamaan opinnoille aikaa. 

”Suosittelen lämpimästi osallistumista. Muutama vinkki kannattaa kuitenkin pitää mielessä: ensinnäkin kalenteriin kannattaa korvamerkitä aikaa opinnoille, sillä kokonaisuus on haastava ja jokaisena lähiopetuspäivänä tulee paljon uutta tietoa”, hän kertoo. 

”Aiempaa osaamista tekoälystä ei tarvitse olla, mutta jos sinulla on jonkinlaista numeerista taustaa, siitä on valtavasti hyötyä. Ja jos aloitat nollasta, niin suosittelen perehtymään ennakkomateriaaleihin todella hyvin ja etsimään lisäksi avoimin mielin tietoa. Itse kävin koulutuksen ohella myös erillisen kurssin koodauksen perusteista”, hän jatkaa.

Data, Analytics, and AI for Professionals -opintokokonaisuus

Loimme Diploma in Artificial Intelligence -koulutuksen pohjalta uuden Data, Analytics, and AI (DAAP) -opintokokonaisuuden. Kokosimme yhteen parhaat dataan, analytiikkaan ja tekoälyyn keskittyvät koulutuksemme ja kouluttajamme ja loimme elämänlaajuista oppimista tukevan joustavan oppimiskokonaisuuden, joka mahdollistaa joustavan opintopolun toteuttamisen.