Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Opin paljon itsestäni ihmisenä ja johtajana Aalto EMBA -opintojen myötä.”

Leena Pihlajamäki
Toimitusjohtaja, perustaja, Ravenhill Consulting

Ravenhill Consulting Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Leena Pihlajamäki kuvailee tietään yritysmaailmaan värikkääksi.

”Opiskelin yliopistossa sosiaalietiikkaa, koska halusin ymmärtää miksi ihmiset toimivat niin kuin toimivat. Olen ollut myös opiskeluvuosista lähtien hyvin aktiivinen erilaisissa järjestöissä”, hän taustoittaa.

Monipuolisen uransa aikana Pihlajamäki on työskennellyt niin konsultointi- kuin johtotehtävissä. Viimeksi ennen Ravenhill Consultingin perustamista hän työskenteli Ylva-konsernin hotelli- ja ravitsemusliiketoiminnan johtajana, missä hänen vastuullaan oli 170 hengen organisaatio.

Opetus oli erittäin korkealaatuista ja monipuolinen sisältö oli työni kannalta hyvin relevanttia.

Jouluna 2021 Pihlajamäki valmistui Aalto EMBA -ohjelmasta. Opiskelukokemustaan hän luonnehtii erittäin antoisaksi.

”Opetus oli erittäin korkealaatuista ja monipuolinen sisältö oli työni kannalta hyvin relevanttia. Vertaistuki ja asioiden pureskelu muiden osallistujien kanssa oli melkein parasta koko erinomaisessa ohjelmassa”, hän kertoo.

MBA vaihtui EMBA-ohjelmaan

”EMBA vai MBA? Pyörittelin tätä kysymystä pitkään, eikä valinta ollut helppo”, Pihlajamäki muistelee.

Ihmistiedetaustansa vuoksi hän valitsi aluksi Aalto MBA -ohjelman.

”MBA-opintoni alkoivat mainiosti ja olin hyvin innostunut – mutta pian aloin pohtia, olisiko EMBA:n vielä vahvempi johtamisen näkökulma minulle sittenkin hyödyllisempi. Työskentelin tuolloin vielä tulosvastuullisena johtajana Ylvassa ja pyöritin noin 17 miljoonan euron liikevaihtoa”, Pihlajamäki kertoo.

”Onneksi ohjelman vaihtaminen onnistui helposti. Siirryin saumattomasti EMBA-ohjelmaan heti ensimmäisten opintojaksojen jälkeen. Loppujen lopuksi pieni kiertotie perille oli vain hyvä asia. Pääsin sen ansiosta tutustumaan sekä MBA- että EMBA-ryhmään, joissa oli molemmissa upeita ihmisiä”, hän toteaa.

Hyödyllisiä oivalluksia

Pihlajamäki kertoo saaneensa Aalto EMBA -ohjelmasta irti enemmän kuin oli osannut odottaa.

”Mergers and Acquisitions -opintojakso oli todella palkitseva. Niistä opeista on ollut jo paljon hyötyä nykyisessä konsultin työssäni ja tulee taatusti olemaan myös jatkossa”, hän alleviivaa.

”Financial Accounting ja Finance tekivät myös lähtemättömän vaikutuksen. Oli erittäin antoisaa päästä vahvistamaan teoriapohjaani näistä aiheista”, hän mainitsee.

”Opin paljon myös itsestäni ihmisenä ja johtajana Aalto EMBA -opintojen myötä. Rehellinen itsereflektio on minusta johtajan tärkein kyky”, Pihlajamäki korostaa.

Keväällä 2020 Pihlajamäki hyödynsi erityisesti Ben Nothnagelin Personal and Organizational Leadership -opintojaksossa opettamia työkaluja.

”Koronan iskiessä Ylvan majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan liikevaihdosta hävisi melkein 90 %. Tein useamman kuukauden 70–80 tunnin työviikkoa valtavan paineen alla. Silloin palasin Benin stressinhallinnan oppien pariin. Hänen oivalluksistaan oli todella iso apu”, Pihlajamäki kiittää.  

Vahvaa liiketoimintaosaamista ja loistava verkosto

Pihlajamäki päätti ottaa uuden suunnan elämässään EMBA-opintojensa loppuvaiheessa. Juuri ennen valmistumistaan jouluna 2021 hän perusti Ravenhill Consulting Oy:n.

Hyödynnän nyt jatkuvasti Aalto EMBA -ohjelmasta ammentamiani taitoja."

”Olen intohimoinen liiketoiminnan kehittäjä. Konsulttina pääsen työskentelemään suurenmoisten ihmisten kanssa ja sukeltamaan kiehtoviin kehitysprojekteihin. Hyödynnän nyt jatkuvasti Aalto EMBA -ohjelmasta ammentamiani taitoja”, hän kertoo.

Pihlajamäki sanoo suosittelevansa lämpimästi Aalto EMBA -ohjelmaa.

”Se oli upea kokemus. Se antoi vahvaa teoriapohjaa liiketoiminnan vetämiseen ja erinomaisia käytännön vinkkejä johtamiseen. Sain myös loistavan ammatillisen verkoston ja ihania uusia ystäviä”, hän tähdentää.

”Olen jo suositellut Aalto EMBA -ohjelmaa monille ihmisille. Vaikka opintojen aloittaminen ei kannata ehdoin tahdoin ajoittaa elämän kiireisimpiin hetkiin, olen itse hyvä esimerkki siitä, että EMBA-opinnoista kyllä selviää, vaikka koko maailma romahtaisi työnantajasi liiketoiminnan ympäriltä”, with honors -kunniamaininnalla Aalto EMBA -ohjelmasta valmistunut Pihlajamäki huomauttaa.

Sekä Aalto EMBA että Aalto MBA -opintoja harkitseville Pihlajamäellä on yksi tärkeä vinkki:

”Pääsin onnekseni ennen koronaa osallistumaan Boston Study Tourille. Jos tällainen mahdollisuus tulee, se kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Opintomatka oli aivan upea oppimiskokemus, jossa pääsi pisteenä i:n päälle tutustumaan ja verkottumaan vielä laajemmin muiden EMBA- ja MBA-ryhmien kanssa.”

Aalto Executive MBA -ohjelma