"Aalto EMBA antoi minulle itseluottamusta ja kattavan näkemyksen liiketoiminnasta – ja opetti minut näkemään virheet oppimiskokemuksina.”

Nina Shteingart
Johtava konsultti, Plaut Consulting Russia

Plaut Consulting Russian johtava konsultti Nina Shteingart on työskennellyt lähes koko työuransa IT implementoinnin parissa. Hän sai muutama vuosi sitten myös esimiesvastuuta ja tätä nykyä hän johtaa nopeasti kasvavaa yksikköä Plaut Consultingilla Pietarissa.
 
Ollessaan uransa taitekohdassa Shteingart päätti suorittaa EMBA-tutkinnon.

”Muutama vuosi sitten aika oli kypsä tärkeälle päätökselle: halusinko kehittyä entisestään asiantuntijana vai siirtyä esimiestehtäviin. Valitsin esimiestehtävät ja EMBA-tutkinto tuntui tässä kohdassa viisaalta idealta”, Shteingart taustoittaa.

Shteingart kuvailee Aalto Executive MBA -ohjelmaa nappivalinnaksi.

”Halusin korkeatasoisen koulutuksen ja kansainvälisen diplomin, mutten halunnut matkustaa kovin kauas kotoani Pietarista. Tutustuttuani eri vaihtoehtoihin ja vierailtuani muutamassa koulussa valitsin Aalto EE:n. Se teki minuun erittäin hyvän vaikutuksen”, hän toteaa.

”Välimatka ei ollut ongelma. Allegro-juna toi minut suoraan Pietarin keskustasta Helsingin keskustaan kolmessa ja puolessa tunnissa. Matkani Aalto EE:lle oli itseasiassa lyhyempi kuin joillakin EMBA-ryhmäni osallistujilla, jotka asuivat Suomessa”, hän muistelee.

Shteingart luonnehtii EMBA-ohjelmaa sekä erittäin haastavaksi että antoisaksi kokemukseksi.

”Olen hyvin tyytyväinen EMBA-matkaani, joka sisälsi myös kaksi Study Touria: Palo Alton ja Bostonin. Aalto EMBA antoi minulle itseluottamusta ja kattavan näkemyksen liiketoiminnasta. Nyt puhun talousjohtajiemme kanssa samaa kieltä”, hän kertoo.

Aalto EMBA antoi minulle itseluottamusta ja kattavan näkemyksen liiketoiminnasta. "

”Käsitellystä aiheesta riippumatta saimme jokaisessa moduulissa myös aina lisäoppia siitä, kuinka tulla paremmaksi johtajaksi ja paremmaksi ihmiseksi. Koin tämän hyvin palkitsevaksi”, hän jatkaa.

Shteingart nimeää Management Communication -moduulin yhdeksi lempimuistoistaan ohjelmasta.

”Olin todella vaikuttunut tästä moduulista. Opimme niin loistavia käytännön taitoja! Yksi saamistamme työkaluista oli ihan oikea käsin kosketeltava työkalu: viestintäratas hankaliin viestintätilanteisiin, joissa on valittava sanansa huolellisesti. Viestintäratas on työpöydälläni ja siitä on ollut paljon hyötyä töissä”, hän sanoo.

Aalto EMBA tarjosi Shteingartille myös silmiä avaavia oivalluksia. Se esimerkiksi muutti tapaa, jolla hän suhtautuu virheisiin ja epäonnistumisiin.

”Suurin yksittäinen ohjelman aikana saamani oppiläksy liittyy epäonnistumisiin. Minulla oli aiemmin tapana nähdä jokainen virhe tragediana. Nyt osaan suhtautua virheisiin oppimiskokemuksina. Se on tehnyt minusta paremman esimiehen tiimilleni ja myös paremman työntekijän”, hän huomauttaa.

Shteingart oli positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon hän oppi muilta osallistujilta.

”Aalto EE:llä on loistava lähestymistapa oppimiseen. Se eroaa täysin perinteisestä opiskelusta, jossa vain istutaan ja kuunnellaan. Kävimme aktiivisia keskusteluja kaikissa moduuleissa ja arvostan todella paljon muilta osallistujilta saamiani oppeja ", hän mainitsee.

Aalto EE:llä on loistava lähestymistapa oppimiseen. Se eroaa täysin perinteisestä opiskelusta, jossa vain istutaan ja kuunnellaan."

”EMBA-ryhmässäni oli mainio yhteishenki. Olin ennen ohjelman alkua hieman huolissani, sillä en puhu suomea, enkä ole varsinaisesti ulospäin suuntautunut. Huomasin nopeasti tällaisten murheiden olevan täysin turhia. Vuorovaikutus kaikkien muiden osallistujien kanssa oli mahtavaa, jopa koko ohjelman paras anti", hän korostaa.

Business Strategy Project eli BSP saa myös Shteingartilta kehuja. BSP on pienissä ryhmissä toteutettava strateginen konsultointihanke EMBA-osallistujien edustamille ja ehdottamille organisaatioille. Kasvustrategioiden kehittäminen Shteingartin työnantaja Plaut Consultingille valittiin yhdeksi BSP-hankkeeksi.

”Plaut Consultingin ylin johto oli valmis jakamaan kaiken tarvitsemamme tiedon. Tämä edesauttoi työtämme merkittävästi ja BSP-ryhmäni kehitti hyvin onnistuneita kasvustrategioita”, pohtii Shteingart, jonka ryhmä sai projektista parhaan mahdollisen arvosanan.

”Jos haluat saada oman työnantajasi mukaan BSP-hankkeeksi, minulla on muutama vinkki: luullakseni voitin Plaut Consultingille paikan projektissa siksi, että työnantajani oli hyvin selvästi kertonut etsivänsä konkreettisia ideoita, jotka se voisi viedä saman tien käytäntöön. Suurimmat syyt onnistuneelle lopputulokselle olivat puolestaan ryhmäni jäsenet, joilla oli juuri oikeanlaista asiantuntemusta tähän projektiin – ja Plaut Consultingin aktiivinen apu projektin alkuvaiheessa, kun ryhdyimme kehittämään ideoita”, hän sanoo.

Shteingart kertoo suosittelevansa mielellään Aalto EMBA -ohjelmaa.

”Suosittelen ehdottomasti osallistumista. Aalto EMBA on loistava ohjelma, joka ylitti odotukseni”, hän tähdentää.

Aalto Executive MBA