"Aalto CEO Circle antoi arvokasta näkemystä digitaalisen transformaation suunnasta. Sain tuoretta näkökulmaa liiketoimintojen kehittämiseen ja paljon uutta ajateltavaa.”

Mika Hagberg
Toimitusjohtaja, Serres Group

Serres Group on suomalainen perheyhtiö, jonka kasvuvauhtia voi pitää vähintäänkin kiitettävänä. Vielä vuonna 2002 yhtiön liikevaihto oli noin 6,5 miljoonaa euroa – nyt liikevaihto liikkuu 65 miljoonassa eurossa. Serres Groupin päätoimiala on terveysteknologia. Konsernilla on liki 400 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Virossa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Ranskassa ja Saksassa ja liikevaihdosta 75-80 % tulee viennistä.

Vuodesta 2002 lähtien konsernin toimitusjohtajana työskennellyt Mika Hagberg korostaa itsensä kehittämisen tärkeyttä.

”Jos et säännöllisesti kouluttaudu, niin näissä hommissa tulee pian ’parasta ennen’ -päiväys vastaan. Käsillämme oleva teknologinen murros ja dynaamiset markkinat vain nopeuttavat tahtia, jossa toimitusjohtajien on päivitettävä tietojaan. Tietoa ei voi enää ammentaa vain satunnaisesti, vaan itsensä kehittämisen on oltava jatkuva prosessi, jossa haetaan yhä ajantasaisempaa näkemystä päätöksenteon pohjaksi”, Hagberg tähdentää.

Hagberg osallistui hiljattain Aalto EE:n Aalto CEO Circle -verkostoon. Hän kuvaa kokemusta mielenkiintoiseksi ja palkitsevaksi.

Käytännön esimerkit avasivat oivallisesti paljon viljeltyjä muotisanoja, tehden niistä konkreettisia.”

”Kun on viihtynyt pitkään saman yhtiön palveluksessa, ja vielä pääsääntöisesti yhdellä toimialalla, täytyy olla herkkänä ympäristön muutoksille, jottei oma osaaminen happane. Aalto CEO Circlen teemana oli digitaalinen transformaatio, joka istui erinomaisesti strategiaamme. Aalto EE:llä on todella vahva digitaalinen kompetenssi ja tiesin saavani maailmanluokan tietoa”, hän kertoo.

”Aalto CEO Circle oli hyvin rakennettu, tasapainoinen kokemus. Saimme täyden 360° liiketoimintanäkemyksen digitalisaatioon. Se oli erinomainen yhdistelmä viimeisintä tutkimustietoa ja toimitusjohtajakollegoiden kokemuksia. Olen syntymäutelias, joten minua kiinnosti ohjelmassa kaikki”, Hagberg naurahtaa.

”Aalto CEO Circle antoi arvokasta näkemystä digitaalisen transformaation suunnasta. Sain tuoretta näkökulmaa liiketoimintojen kehittämiseen ja paljon uutta ajateltavaa. Käytännön esimerkit avasivat oivallisesti paljon viljeltyjä muotisanoja, tehden niistä konkreettisia”, hän toteaa.

Aalto CEO Circle -verkosto koostuu paitsi kuudesta lähipäivästä, myös lähipäivien aamupäivinä järjestettävästä CEO Leadership -pienryhmätapaamisista, joissa toimitusjohtajat keskustelevat arjen johtamistilanteista Aalto-yliopiston professorin ohjaamana. Hagberg osallistui sekä lähipäiviin että pienryhmätapaamisiin.

”Aalto EE:n korkea osaaminen ja toimitusjohtajakollegoiden asiantuntemus toivat hyvää dynamiikkaa opiskeluun. Meillä oli erinomainen ryhmä, jossa syntyi paljon hyvää keskustelua”, hän lisää.

”Pienryhmässä oli hyvä jakaa kokemuksia TJ-kollegoiden kanssa luottamuksellisessa ilmapiirissä professori Olli-Pekka Kauppilan fasilitoimana. Olli-Pekalla oli vahva akateeminen pohja ja hän rakensi sen pohjalta hyvät viitekehykset keskusteluillemme. Minusta kokonaisuus oli hyvin toimiva”, Hagberg pohtii.

Meillä oli erinomainen ryhmä, jossa syntyi paljon hyvää keskustelua.”

Epävarmuuden lisääntyminen on Hagbergin mukaan teknologisen murroksen mahdollisesti näkyvin tähänastinen vaikutus.

”Kun katsomme eteenpäin ja mietimme yrityksen kehittämistä ja strategista suuntaa, on näkyvyys nyt kenties hämärämpi kuin mitä se on ollut kertaakaan viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Olemme nyt aidosti sellaisen murroksen ääressä joka tuo mittaamattoman paljon mahdollisuuksia – ja samalla toki uhkiakin”, Hagberg luonnehtii.

Aalto CEO Circlen suurimpana antina Hagberg koki lisäymmärryksen siitä, mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan.

”Epätietoisuus tulevasta ruokkii tiedon nälkää. Aalto CEO Circle antoi paremman tuntuman ampumasektorista, johon tähdätä. Sain lisänäkemystä siitä mihin teknologiat ovat kehittymässä ja minkälaisia mahdollisuuksia kehitys tuo”, hän kertoo.

”Aalto EE on juuri oikeaan aikaan oikealla asialla liikkeellä Aalto CEO Circlen kanssa. He on nähneet ja ymmärtäneet sen, että tällaiselle konseptille on tilausta”, Hagberg sanoo. ”Aalto CEO Circle vastasi hyvin odotuksiani. Se stimuloi ajattelua ja syventävän tiedon nälkää sellaisilla osa-alueilla, joilla on strategista merkitystä omalle konsernillemme. Suosittelen mielelläni osallistumista niin Aalto CEO Circle -verkostoon kuin pienryhmätapaamisiinkin.”

Aalto CEO Circle