Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Pieni yrityksemme on ottanut isoja kehitysaskelia eteenpäin, kiitos Aalto MBA -ohjelman.”

Laura Muilu
Eläinlääkäri, osakas, Equivet

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Laura Muilu on ollut vuodesta 2014 lähtien osakkaana Eläinklinikka Equivetissa. Muilu sai Aalto MBA -ohjelmasta Equivetille monia arvokkaita kehitysideoita, joista suurin osa on jo viety onnistuneesti käytäntöön.

”Equivetille ostettiin hiljattain Suomen ensimmäinen tietokonetomografialaite hevosille. Aalto MBA:n Business Project toimi kimmokkeena tälle tärkeälle investoinnille. Monessa muussakin asiassa pieni yrityksemme on ottanut isoja kehitysaskelia eteenpäin, kiitos Aalto MBA:n. Esimerkiksi inventaariohallinta, rahavirranhallinta, markkinointi, ja sisäinen viestintä ovat kaikki vahvempia sen vuoksi, että osallistuin ohjelmaan”, Muilu luettelee.

Kutsumusammatissaan työskentelevä Muilu päätti muutama vuosi sitten hakeutua MBA-koulutukseen.

”Halusin oppia lisää yrittäjyydestä ja johtamisesta taatakseni firman menestymisen, kasvun ja tasalaatuisen hyvän palvelun asiakkaillemme”, Muilu taustoittaa.

”Equivetilla on klinikkamanageri, joka vastaa juoksevista asioista, mutta me neljä omistajaa olemme tiiviisti mukana kaikissa yrityksen johtamiseen liittyvissä tehtävissä. Talousasiat, HR, markkinointi – kaikki kulkee jollain tapaa meidän käsiemme kautta”, Muilu kertoo.

Aalto MBA oli helppo valinta."

Muilun oli tarkoitus alun perin osallistua eläinlääkäreille räätälöityyn MBA-ohjelmaan Hollannissa. Ohjelman peruunnuttua hän suuntasi katseensa lähemmäs kotia.

”Toiveissani oli kolmoisakkreditoitu, tasokas koulutus. Aalto MBA oli helppo valinta”, hän muistelee.

Arvokkaita kehitysideoita pienyritykselle

Muilu kuvailee Aalto MBA -ohjelmaa todella hyvin järjestetyksi ja innostavaksi.

”Kouluttajat olivat erittäin asiantuntevia ja pedagogisesti taitavia. Opiskelu oli hyvin interaktiivista. Etukäteen ajattelin, että arki-iltana klo 21:een asti jatkuva opiskelu saattaisi olla puuduttavaa, mutta olin väärässä. Aikataulu oli toki tiukka ja tahti kova, mutta lähes kaikki moduulit olivat äärimmäisen mielenkiintoisia”, hän sanoo.

Case-pohjainen opetus ja ryhmätyöt olivat Muilulle erityisen mieluisia kokemuksia.

”Ohjelman suurin anti oli MBA-ryhmämme. Keskustelut monenlaisista taustoista tulevien osallistujien kanssa olivat valtavan palkitsevia ja opettavaisia. Pidin myös siitä, että Aalto MBA -ohjelmassa ei syötetä tietoa suoraan, vaan asiat pitää itse keksiä, esimerkiksi case-harjoitusten kautta. Tämä takaa paljon syvällisempää oppimista”, hän huomauttaa.

Keskustelut monenlaisista taustoista tulevien osallistujien kanssa olivat valtavan palkitsevia ja opettavaisia."

Aalto MBA -ohjelmaan kuuluu pitkäkestoinen liiketoimintaprojekti – Business Project – johon osallistujat ehdottavat projektien aiheita ja suosituimmat valitaan toteutettaviksi.

”Olin todella tyytyväinen, että Equivet valittiin mukaan – muita äänestyksen perusteella valittuja bisnesprojekteja tehtiin muun muassa MBA-ryhmämme osallistujien edustamille suuryrityksille, kuten Stora Ensolle ja DNA:lle. Liiketoimintaprojekti oli äärettömän hyödyllinen meidän yrityksellemme. Olemme muuttaneet sen ansiosta koko yritysrakennettamme ja toteuttaneet liki kaikki projektin aikana löydetyt kehitysehdotukset”, Muilu toteaa.

Helikopteriperspektiivi bisnesmaailmasta

Muilu sanoo saaneensa Aalto MBA -ohjelmasta enemmän kuin osasi odottaakaan.

”Ohjelma antoi todella hyvän helikopteriperspektiivin bisnesmaailmasta. Sain paljon uutta tietoa ja työkaluja, minkä lisäksi opin myös ajattelemaan uudella tavalla”, hän korostaa.

”Sain myös merkittävästi syvällisemmän itsetuntemuksen. Ymmärrän nyt muiden näkökulmia paremmin. Kaikki eivät ole yhtä nopeatempoisia kuin minä – osaan nyt paremmin suhtautua ihmisiin, jotka tarvitsevat enemmän aikaa asioiden käsittelyyn”, hän pohtii.

Sain myös merkittävästi syvällisemmän itsetuntemuksen."

Muilu kertoo suosittelevansa Aalto MBA -ohjelmaa mielellään. Hän painottaa sen sopivan erinomaisesti myös yrittäjille, sillä pienyrityksissä päättävissä asemissa olevien ihmisten on helppo viedä ohjelman aikana ammennettuja ideoita käytäntöön.

”Ohjelma jopa ylitti odotukseni. Sain siitä sekä itselleni että Equivetille enemmän hyötyä kuin olin etukäteen ajatellut. Aalto MBA antoi erinomaisia oivalluksia johtamiseen, strategiseen suunnitteluun, sekä uusien työpaikkojen ja hyvän työilmapiirin luomiseen”, hän sanoo.

”Suosittelen osallistumista. Sinulla ei välttämättä tarvitse olla pitkää bisnestaustaa hyötyäksesi ohjelmasta merkittävästi. Toki motivaation on oltava kohdillaan – ja perheellisten kannattaa ehdottomasti varmistaa läheisten tuki”, hän tähdentää.

Aalto MBA -ohjelma