Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Kaikki Aalto EMBA -ohjelman osallistujat ovat kokeneita ammattilaisia, mikä tekee vuorovaikutuksesta ja muiden kokemuksista oppimisesta todella kiinnostavaa ja palkitsevaa.”

Katri Perälä

DNA:n kodin laajakaistaliiketoiminnan johtaja Katri Perälä on koulutukseltaan automaatio- ja systeemiteknologian diplomi-insinööri. Pitkän uran telealalla niin Suomessa kuin ulkomailla luonut Perälä valmistui hiljattain Aalto EMBA -ohjelmasta.

”Esimieheni ja monet kollegani ovat käyneet Aalto EMBA -ohjelman. Olin kuullut heiltä kaikilta erittäin hyviä asioita ja halusin itsekin kokea tämän arvostetun ohjelman”, Perälä taustoittaa.

”Aloittaessani EMBA:n olin ollut noin 15 vuotta telealalla. Iso osa fokuksestani oli herkästi muissa: töissä liiketoiminnan ja tiimin kehittämisessä, ja kotona puolisossa ja lapsissa. Koin, että olisi hyvä hetki satsata itseeni – ja että se hyödyttäisi myös kaikkia ihmisiä ympärilläni”, hän toteaa.

Perälä panosti EMBA-ohjelmaan merkittävästi ja valmistui ’With Honors’ -maininnalla.

”Valmistuminen kunniamaininnalla ei ollut mikään itseisarvo, mutta kertoo innostani oppia ja kehittyä. Työnantajani DNA maksoi osallistumiseni ja lähtökohtani oli saada mahdollisimman paljon irti isosta ajallisesta ja rahallisesta investoinnista”, Perälä muistelee.

Perälä kertoo nauttineensa eritoten EMBA:n monipuolisista opetusmetodeista.

”Simulaatiot, livecaset ja ryhmätyöt avarsivat omaa ajatteluani, tuoden aina uutta näkökulmaa opittavaan aihealueeseen. Samalla ne tarjosivat oivan tilaisuuden tarkkailla, kuinka eri tavalla ihmiset ymmärtävät asioita ja toimivat paineen alla. Se havainnollisti hyvin sitä, miksi ihmisten johtaminen ja viestintä voi olla haastavaa”, Perälä pohtii.

Kaikkea opittua on tarkoitus peilata EMBA:n aikana vahvasti omaan käytännön työkokemukseen."

”Kaikissa moduuleissa oli sama erinomainen struktuuri, mutta jokainen moduuli oli silti omanlaisensa, uniikki kokemus. Professorit olivat todella vihkiytyneitä omiin aihealueisiinsa ja yritysmaailman puhujat toivat aiheisiin mukavan lisämausteen”, Perälä jatkaa.

Perälä korostaa ajatusten vaihtamisen muiden ryhmäläisten kanssa olleen iso osa EMBA-kokemusta.

”Finanssi, HR, logistiikka – olipa aihe mikä tahansa, niin kaikkea opittua on tarkoitus peilata EMBA:n aikana vahvasti omaan käytännön työkokemukseen. Kaikki Aalto EMBA -ohjelman osallistujat ovat kokeneita ammattilaisia, mikä tekee vuorovaikutuksesta ja muiden kokemuksista oppimisesta todella kiinnostavaa ja palkitsevaa”, Perälä painottaa.

”Teknisellä alalla työskentelevänä naisena oli erityisen antoisaa päästä kuulemaan muiden naisten kokemuksia työelämän haasteista. Sain todella hyvää vertaistukea EMBA-matkan aikana ja uskon, että jakamalla omia kokemuksiani pystyin auttamaan muita”, hän lisää.

Moni EMBA:n aikana syntynyt ystävyys syveni entisestään Palo Alton ja Bostonin Study Toureilla.

Suurin henkilökohtainen hyöty minulle oli ehdottomasti syvällinen reflektointi ja omien johtamistapojeni analysointi."

”Meillä oli uskomattoman hauskaa yhdessä. Study Tourit olivat tietenkin aivan huikeita, ainutlaatuisia kokemuksia myös oppimismielessä. Stanfordin ja Harvardin professorit olivat alojensa supertähtiä. Jos EMBA:n suorittaa, kannattaa opintomatkoille lähteä mukaan, jos suinkin voi”, Perälä toteaa.

Perälällä oli EMBA:n aikana selkeä lempiaihe: koko EMBA-matkan aloittanut Ben Nothnagelin vetämä Personal and Organizational Leadership -moduuli, josta käynnistyi koko EMBA:n ajan jatkuva Personal and Professional Development Process.

”Suurin henkilökohtainen hyöty minulle oli ehdottomasti syvällinen reflektointi ja omien johtamistapojeni analysointi. Vaikutus näkyy nyt selvästi, niin kotona kuin konttorilla. Olen paremmin läsnä ja parempi johtaja – ja Benin ansiosta en enää erehdy multitaskaamaan”, Perälä sanoo naurahtaen.

Perälä kertoo EMBA:n ylittäneen hänen odotuksensa ja suosittelevansa EMBA-opintoja mielellään.

Järjestelyt toimivat tavattoman hyvin ja tuntui aidosti siltä, että aaltolaiset ovat osa meidän yhteistä ryhmäämme ja matkaa."

”Suosittelen lämpimästi Aalto EMBA -ohjelmaa. Jos mietin missä olin kaksi vuotta sitten ja tänä päivänä, niin koen kehittyneeni todella paljon niin johtajana kuin ihmisenä. Tunnistan omat heikkouteni ja vahvuuteni paremmin ja osaan huolehtia kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistani. Olen myös jakanut töissä tiimilleni paljon EMBA-oppeja ja saanut heiltä tästä paljon kiitosta”, hän huomauttaa.

”Aalto EE:n henkilökunta ansaitsee myös erityiskehut: kaikki järjestelyt toimivat tavattoman hyvin ja tuntui aidosti siltä, että aaltolaiset ovat osa meidän yhteistä ryhmäämme ja matkaa”, Perälä lisää.

Perälä alleviivaa läheisten tuen merkitystä, sillä EMBA on intensiivinen kokemus.  

”Parisuhteessa elävien kannattaa varmistaa puolison tuki. Minulla on onneksi upea perhe – minulla on lämpimiä muistoja lauantai-illoista, jolloin tulin pitkän EMBA-päivän päätteeksi kotiin ja mieheni oli kokannut ja kattanut lasten kanssa pöydän valmiiksi. Minun ei tarvinnut kuin istahtaa alas ja nauttia”, Perälä sanoo.

Aalto Executive MBA -ohjelma

Katri Perälä on myöhemmin siirtynyt uuden työnantajan palvelukseen.