Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Sain syvällisemmän ymmärryksen siitä, mitä strateginen ennakointi on ja millaisilla prosesseilla viedä sitä konsernissamme eteenpäin.”

Kaisa Ala-Laurila
Toimitusjohtaja, A-lehdet

Strategic Foresight in Business Management

A-lehdet Oy, verkkokauppa Finnish Design Shop Oy ja kasvumarkkinointiyritys Genero muodostavat yhdessä kaikille suomalaisille tutun A-lehdet-konsernin.

”Mediakenttä on digitalisaation edelläkävijä. Jo läpikäymämme turbulenssit ovat monella toimialalla vasta alkaneet”, kertoo A-lehtien toimitusjohtaja Kaisa Ala-Laurila.

Monialayritykselle muutosvoimien tunnistaminen ja analysointi on aina ollut osa strategiatyötä. Ala-Laurila päätti osallistua Aalto EE:n Strategic Foresight in Business Management -valmennukseen saadakseen uusia näkökulmia muutosten systemaattisempaan ja jatkuvampaan ennakointiin.

Ala-Laurila sanoo saaneensa valmennuksesta ennen kaikkea paremman ja syvällisemmän ymmärryksen siitä, mitä strateginen ennakointi on ja millaisilla prosesseilla sitä voisi A-lehdet-konsernissa viedä eteenpäin.

Valmentajamme Eeva Vilkkumaa ja Antti-Jussi Tahvanainen olivat upeita. ”

”Valmentajamme Eeva Vilkkumaa ja Antti-Jussi Tahvanainen olivat upeita. Vilkkumaan osuudesta mieleeni jäi eritoten matematiikka ja strategiaa yhdistävä mallinnus, jonka avulla organisaatiot voivat löytää valtavasti piilevää näkemystä: skenaarioita ja kombinaatioita muuttujista, jotka luovat tulevaisuuttamme”, Ala-Laurila muistelee.

”Tahvanaiselta saimme erinomaisen ja hyvin konkreettisen työkalupakin ennakointiin. Esimerkiksi keinoja mallintaa kuluttajien tulevaa käyttäytymistä nykytoiminnan perusteella. Mieleenpainuvaa oli myös aikajana hiljaisista signaaleista kauan ennen mullistuksia, joita liki kaikki pitivät yllättävinä”, hän lisää.

Opiskelukokemusta Ala-Laurila kuvailee ytimekkäästi: todella hyödyllistä ja äärimmäisen hauskaa. Opetuksen käytännönläheisyys oli positiivinen yllätys.

”Meidät jaettiin valmennuksen aluksi ryhmiin, ja välillemme muodostui hyvää kilpailuhenkeä. Pääsimme harjoitustöissä kokeilemaan lukuisia ennakoinnin työkaluja. Valmentajat auttoivat meitä eteenpäin, jos juutuimme tai erehdyimme väärille raiteille. Oppimistapa sopi minulle mainiosti”, Ala-Laurila sanoo.

Pääsimme harjoitustöissä kokeilemaan lukuisia ennakoinnin työkaluja. Valmentajat auttoivat meitä eteenpäin, jos juutuimme tai erehdyimme väärille raiteille. Oppimistapa sopi minulle mainiosti.”

”Purimme harjoituksia monin eri keinoin: piirsimme, kirjoitimme, rakensimme legopalikoilla ja jopa näyttelimme. Opiskelu oli ryhmässämme ratkiriemukasta ja myös kaikilla muilla ryhmillä näytti olevan tavattoman hauskaa”, hän jatkaa.

Ala-Laurila osallistui Strategic Foresight in Business Management -valmennukseen yhdessä A-lehdet-konsernin talousjohtajan kanssa.

”Minusta valmennuksiin kannattaa aina lähettää vähintään kaksi ihmistä samasta yrityksestä. Oppeja on merkittävästi helpompi implementoida, kun on oivaltanut asioita yhdessä”, hän huomauttaa.

Ala-Laurila esitteli heti valmennuksen päätyttyä johtoryhmälleen ja konsernin hallitukselle idean siitä, kuinka lähteä viemään valmennuksesta saatuja ajatuksia käytäntöön.

”Päätimme yksimielisesti lähteä kokeilemaan valmennuksesta saatuja oppeja saman tien”, Ala-Laurila toteaa.

”Toteutimme ensin kolmen kuukauden suunnittelujakson, jonka aikana täysipäiväinen resurssi teki perusteellista työtä selvittäessään keinoja strategisen ennakoinnin toteuttamiseksi konsernissamme. Seuraavaksi käynnistimme pilotin, jonka tuloksia arvioimme syksyllä 2020”, hän lisää.

Ala-Laurila kertoo suosittelevansa mielellään Aalto EE:n Strategic Foresight in Business Management -valmennusta.

”Roolista riippumatta suosittelen ohjelmaa kenelle tahansa, jolla on työssään tarve ja mahdollisuus käyttää ennakointityökaluja. Kannattaa olla liikkeellä tositarkoituksella: lähestyä jokaista harjoitustehtävää pohtimalla, kuinka erilaisia työkaluja ja prosesseja voidaan omassa yrityksessä hyödyntää”, hän vinkkaa.

Lue lisää Strategic Foresight in Business Management -ohjelmasta