Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Vastuullinen sijoittaminen ja ESG-analyysi

Kestävä tulevaisuus alkaa vastuullisesta sijoittamisesta

Vastuullinen sijoittaminen edistää kestävän kehityksen tavoitteita, kuten ympäristön suojelua ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta, ja auttaa välttämään sijoituksia yrityksiin, jotka toimivat vastoin näitä tavoitteita. Lisäksi vastuulliset sijoitukset voivat tarjota potentiaalisesti parempaa taloudellista suorituskykyä pitkällä aikavälillä vähentämällä riskejä ja parantamalla yritysten pitkän aikavälin näkymiä.

Vastuullinen sijoittaminen herättää syystäkin kiinnostusta, ja jotta yksityis- ja instituutiosijoittajilla olisi mahdollisuus tehdä omien arvojen ja kestävyysmieltymysten mukaisia sijoituksia, tulee alan asiantuntijoiden ymmärtää eri sijoitustuotteita vastuullisuusnäkökulmasta.

Vastuullinen sijoittaminen ja ESG-analyysi -ohjelma tarjoaa sijoitus- ja rahoitusalan asiantuntijoille osaamista erilaisista kestävän sijoittamisen strategioista, vastuullisuudesta eri omaisuuslajeissa, sijoitusten riskien ja mahdollisuuksien arvioimisesta sekä vaikuttavuuden mittaamisesta. 

Ohjelman jälkeen osallistujat ymmärtävät, mistä vastuullisuus muodostuu ja miten se näkyy esimerkiksi yritysten bisnesmallissa tai eri liiketoiminnan osa-alueissa. Ohjelma auttaa hahmottamaan myös laajemmalla tasolla vastuullisen sijoittamisen vaikutusta yhteiskuntaan, ympäristöön ja ihmisiin sekä tarjoaa käytännön esimerkkejä, miten kestävällä sijoittamisella on saavutettu todellista vaikutusta. Ohjelma toteutetaan suomenkielisenä.

Lataa esite Ota yhteyttä

Valitse aloituspäivä

Syyskuu 2024

Vastuullinen sijoittaminen on tulevaisuuden trendi, joka kasvaa koko ajan. Koulutuksen avulla voit hyödyntää tätä kasvavaa markkinaa ja olla askeleen edellä kilpailijoitasi.

Opit tunnistamaan sijoituskohteiden ESG-riskit sekä vastuullisuuden mahdollisuudet ja saavuta parempia sijoitustuottoja kestävästi.

Olet mukana luomassa entistä kestävämpää yhteiskuntaa ja vaikuta valitsemalla vastuullisia sijoituskohteita.

Hyödyt

Vastuullinen sijoittaminen ja ESG-analyysi -ohjelmaan osallistuvat saavat syvemmän käsityksen kestävän sijoittamisen periaatteista ja käytännöistä, mikä auttaa heitä palvelemaan paremmin asiakkaidensa tarpeita.

Kasvava tietämys ja asiantuntemus: ymmärrät paremmin ympäristö-, sosiaali- ja hallintotekijöitä (ESG) ja teet tietoisempia sijoituspäätöksiä
Kilpailuetu: Kestävän sijoittamisen osaamisella pystyt erottautumaan ja houkuttelemaan uusia asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita mukauttamaan sijoituksensa arvoihinsa.
Parempi palvelu asiakkaille: Autat ymmärtämään asiakkaiden huolenaiheita ja prioriteetteja, ja ymmärtämään strategioita, jotka vastaavat näitä arvoja.
Määräysten noudattaminen: ESG-lainsäädäntö uudistuu vauhdilla, asiantuntijat, joilla on tietoa vastuullisesta sijoittamisesta, ovat paremmin valmistautuneita näihin säännöksiin.

Kenelle?

Koulutus on suunnattu sijoitusalan ammattilaisille, kuten esim. salkunhoitajat, varainhoitajat, sijoitusneuvojat, yksityispankkiirit, rahastoneuvojat ja institutionaaliset sijoittajat.

Koulutus on laajasti hyödyllinen myös rahoitusalan ammattilaisille, jotka työskentelevät pörssiyhtiöissä. Se soveltuu myös esimerkiksi säätiöiden asiamiehille.

Sisältö ja aikataulu

Vastuullinen sijoittaminen ja ESG-analyysi -ohjelma antaa kattavan tietotaidon vastuullisen sijoittamisen sääntelystä, ESG-tekijöistä, kestävistä sijoitusstrategioista, vastuullisuudesta eri omaisuuslajeissa sekä vaikuttavuuden mittaamisesta ja raportoinnista.

Oppiminen perustuu ennakkomateriaaleihin, luentoihin, luokkakeskusteluihin ja tehtäviin koulutuspäivien aikana.

Ohjelman rakenne

Ennen ohjelman alkua

Tutustuminen ennakkomateriaaleihin ja valmistautuminen koulutuspäiviin

Kolme koulutuspäivää

Luentoja, ryhmäkeskusteluja ja harjoituksia Aalto EE:n kouluttajien johdolla

Ohjelman jälkeen

Oppien vieminen omaan työhön

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Anna Hyrske

Anna Hyrske toimii johtavana vastuullisuusasiantuntijana Suomen Pankissa.

Hänen tehtäviinsä kuuluu muun muassa vastuullisen sijoittamisen periaatteiden ja prosessien kehittäminen ja salkunhoitajien tukeminen ESG-integroinnissa pankin varainhallintatoimistossa sekä toimiminen kansainvälisissä työryhmissä vastuullisuuden edistämiseksi.

Ennen Suomen Pankkia Anna toimi yli 20 vuoden ajan eri tehtävissä (mm. salkunhoitaja, analyytikko, Aasian toimintojen vetäjä ja vastuullisuusasiantuntija) eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen sijoitusorganisaatiossa. Hänellä on pitkä kokemus vastuullisesta sijoittamisesta ja on kirjoittanut aiheesta kolme kirjaa (2023, 2020 ja 2012) sekä tutkinut aihetta maisteriopinnoissaan (2004).

Markku Kaustia

Markku Kaustia on rahoituksen Hannes Gebhard -professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hän on aiemmin työskennellyt Michiganin yliopistossa ja Whartonin kauppakorkeakoulussa, sekä opettanut myös Columbia yliopistossa New Yorkissa. Aallossa hän on toiminut rahoituksen laitoksen johtajana sekä rahoituksen maisteri- ja kandiohjelmien johtajana.

Kaustian osaamisaluetta ovat rahoitusmarkkinat, niiden toimijat ja instituutiot. Hänen tutkimustaan on julkaistu taloustieteen arvostetuimmissa tiedejulkaisuissa (esim. Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Management Science). Kaustia opettaa rahoitusta kandi-, maisteri-, MBA- ja tohtoriohjelmissa Aallossa ja muualla, sekä puhuu rahoitusalan seminaareissa. Hänet on palkittu mm. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun parhaana opettajana.

Kaustia toimi kahden vuoden ajan EU komission sijoitustuotteiden riskiluokitteluun liittyvässä asiantuntijaryhmässä sekä konsultoi eduskunnan talousvaliokuntaa EU:n vihreää sijoittamista koskevasta regulaatiosta. Viime vuosina Kaustian tutkimus ja opetus ovat suuntautuneet kestävään rahoituksen, erityisesti ilmaston muutokseen ja yritysten yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Mika Leskinen

S-Pankin sijoitusjohtaja Mika Leskinen on yli 15 vuoden kokemuksella yksi Suomen kokeneimmista vastuullisen sijoittamisen ammattilaisista.

Leskinen oli IRRI-tutkimuksessa 2017 maailman TOP 50 ESG -vaikuttaja varainhoitajien kategoriassa. 2023 hänet valittiin maailman 29. tärkeimmäksi ESG-vaikuttajaksi Onalytican listauksessa.

Leskinen on aktiivinen esiintyjä kotimaisissa ja kansainvälisissä vastuullisen sijoittamisen tapahtumissa. Hän on ollut Kirkon eläkerahaston vastuullisen sijoittamisen toimikunnassa 2016–2020 ja Finsifin hallituksen puheenjohtajana 2018. Leskinen on laajasti siteerattu ja lainattu mediassa ja tietokirjoissa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Valitse aloituspäivä

Tutustu myös näihin ohjelmiin