Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Strategic Sustainability for Business

Kuinka sisällyttää vastuullisuus liiketoimintastrategiaan?

Yritysten on tunnistettava oma asema, arvoketju ja tavoite vastuullisuuskysymyksissä ja tehtävä aktiivisia toimenpiteitä päämäärien saavuttamiseksi ja toiminnan arvioimiseksi.

Strategic Sustainability for Business -ohjelma keskittyy kestävän kehityksen ja liiketoimintastrategian välisen yhteyden vahvistamiseen innovatiivista ajattelutapaa korostaen. Ohjelman aikana parannat ymmärrystäsi tulevaisuuden menestymisen kannalta keskeisimmistä vastuullisuusstrategian teemoista. Samalla verkostoidut kokeneiden johtajien ja asiantuntijoiden kanssa inspiroivien ryhmäkeskustelujen ja pohdintojen sekä luentojen ja yritysesittelyjen myötä.

Ohjelmasta on mahdollista siirtää 4,5 ECTS-opintopistettä Aalto Executive MBA- tai Aalto MBA -ohjelmaan.

Huomioithan, että tämä ohjelma toteutetaan englanniksi.

Ohjelmatiedot englanniksiLataa englanninkielinen esite

Aloitus

Lokakuu 2025

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Hyödyt

Ohjelma antaa osallistujille kattavan kuvan vastuullisen liiketoiminnan strategisesta näkökulmasta. Ohjelma selkeyttää, miten vastuullisuusstrategian avulla luodaan arvoa ja miten vahvistetaan yritysvastuun ja strategian välistä yhteyttä. Osallistujat saavat myös näkemystä ja työkaluja inspiroivaan johtajuuteen murroksen keskellä.

Lisäät ymmärrystäsi vastuullisuuden strategisista aihealueista
Pystyt arvioimaan organisaatiosi arvoketjun vastuullisuuden näkökulmasta ja määrittämään yrityksesi kilpailuetua vastuullisuuden avulla
Kehität osaamistasi vastuullisista liiketoimintamalleista innovatiivisen ajattelutavan kautta ja omaksut tapoja ajaa muutosta organisaatiossasi

Kenelle?

Strategic Sustainability for Business -ohjelma on tarkoitettu strategisesta päätöksenteosta vastaaville henkilöille eri liiketoiminta-alueilla tai yrityksen eri toiminnoissa.

Ohjelma on hyödyllinen:

  • Johtajille, jotka haluavat uudistaa vastuullisuuskeskustelua yrityksissään, toimialoillaan ja yhteisöissään
  • Johtajille ja päälliköille, jotka vastaavat organisaationsa yritysvastuustrategiasta ja kestävästä kehityksestä
  • Johtajille, jotka haluavat kehittää osaamistaan vastuullisuudesta ja valmistautua tulevaisuuteen 

Sisältö ja aikataulu

Strategic Sustainability for Business on kolmipäiväinen lähiopetuksena toteutettava ohjelma, jota pohjustetaan ajatuksia herättävällä esitehtävällä ja -lukemistolla. Ohjelman jälkeen tehdään lopputehtävä. Interaktiiviset lähipäivät koostuvat harjoituksista ja keskusteluista. Ohjelman teemoihin lukeutuvat kestävän kehityksen strateginen analyysi ja suunnittelu, strategian kehittäminen ja toteutus, liiketoimintamallien uudelleen ajattelu, vastuullisuuden ja strategian viestiminen sisäisesti ja ulkoisesti sekä sietokyvyn kasvatus epävarmoina aikoina.

Ohjelma yhdistää käytännön tiedon ja aidot caset yritysmaailman ja akatemian huippunimiin. Olennainen osa ohjelmaa on toisilta oppiminen ja innovatiivisen ajattelutavan herättäminen sekä avoimuus uusille ideoille ja toimintatavoille. 

Katso tarkempi sisältö ja aikataulu englanninkieliseltä sivulta

Kouluttajat

Leena Lankoski

Leena Lankoski (TkT) toimii vanhempana yliopistolehtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Hänen erikoisalaansa on yritysvastuu ja kestävä kehitys. Hänellä on myös dosentuuri Helsingin yliopistossa yritysvastuun alalla sekä toimii vierailevana tutkijana INSEADissa Ranskassa.

Fabian Sepulveda

KTT Fabian Sepulveda on Senior Advisor Aalto EE:llä.

Sepulvedalla on yli 20 vuoden kokemus tekniikan alalta, liikkeenjohdon konsultoinnista ja investointipankkitoiminnasta.

Fabian Sepulveda on ollut aktiivisesti mukana Suomen yrittäjyysekosysteemissä yrittäjänä, startup-valmentajana, Lean Launchpad® -kouluttajana, bisnesenkelinä ja pääomasijoittajana. Hän on ollut mukana perustamassa kolmea yritystä: eyescubed (autoteknologia), Courage Ventures Consulting (yrittäjyyskoulutus) ja Courage Ventures Funds, joka on pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa terveys-, koulutus- ja ympäristöaloille.

Sepulvedalla on kandidaatin tutkinto (sähkötekniikka), maisterin tutkinto (rahoitus) ja tohtorin tutkinto kansainvälisestä liiketoiminnasta (yrittäjyys).

Louise Kofod Thomsen

Louise Kofod Thomsen is a sustainability advisor with 10 years of experience. Louise is the owner and sustainability advisor at LT Cambio. Alongside her consulting work, Louise works as an External Lecturer in Corporate Sustainability with a focus on Nordic business at Copenhagen Business School (CBS).

Louise has previously worked with corporate sustainability at the Danish Chamber of Commerce advising small and medium sized companies on sustainability issues, regulations, CSR strategy and implementation. Later she held the position as Centre Manager at the CBS’ research centre for sustainability in which position she led CBS’ internal sustainability work.

At LT Cambio, Louise advises Nordic business on the transitioning to more sustainable business practices. Louise has advised organisations  on how to develop sustainability strategies and action plans and she does so through the lens of sustainability research and science-based knowledge. Other topics of expertise include ecolabeling/business certifications, social sustainability and employee engagement.

Louise teaches corporate sustainability at university level primarily at CBS and Copenhagen University.

Louise holds a Master in Business Administration and Organizational Communication from Copenhagen Business School.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

Tutustu myös muihin koulutuksiimme