Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Venture Capital & Private Equity – pääomasijoittamisen perusteet

Vauhdita yrityksen kasvua ammattimaisella pääomasijoitustoiminnalla

Pääomasijoittaminen ei ole vain rahaa vaan se on myös osaamista, kontakteja ja kumppanuutta – kasvuun tähtäävää yhteistyötä

Venture Capital & Private Equity – pääomasijoittamisen perusteet -koulutusohjelma auttaa tehostamaan pääomasijoituksissa onnistumista kasvattaen osaamista keskeisissä pääomasijoittamiseen kytkeytyvissä teemoissa.

Koulutus vahvistaa perustaa pääomasijoitustoiminnan kokonaisvaltaiselle ymmärtämiselle sekä esittelee keinoja yrityksen kasvustrategian rakentamiseen ja yrityksen arvon nostamiseen. Koulutusohjelman jälkeen tunnet pääomasijoittamiseen liittyvää hallinnointia ja toiminnan johtamista sekä sijoitusprosessia kokonaisvaltaisesti aina kohdeyhtiön kehitysvaiheen analysoinnista pääomasijoituksen mallintamiseen.

Venture Capital & Private Equity – pääomasijoittamisen perusteet -ohjelma kokoaa yhteen pääomasijoittamisessa keskeisimmän tarvittavan tiedon, jotta sijoittaja pystyy tuomaan kaiken mahdollisen lisäarvon rahoituksen lisäksi.

Ohjelmasta on mahdollista siirtää 4,5 ECTS-opintopistettä Aalto Executive MBA- tai Aalto MBA -ohjelmaan.

Huomioithan, että tämä ohjelma toteutetaan englanniksi.

Ohjelmatiedot englanniksi Lataa englanninkielinen esite

Hinta:

Vuoden 2020 ohjelman osallistujista 100% suosittelisi ohjelmaa muille. Ohjelman yleisarvosanaksi annettiin 5,33/6

Vuoden 2020 osallistujat kokivat saaneensa ohjelmasta paljon oppeja, joita voi hyödyntää välittömästi omassa toiminnassa

Ohjelma tarjoaa käytännön harjoitusten lisäksi mielenkiintoisia pääomasijoitusalaan kytkeytyviä asiantuntijapuheenvuoroja sekä tosielämän caseja

"Ohjelmassa käydään kattavasti läpi Venture Capital ja Private Equity -sijoittamiseen liittyvää kehikkoa. Ohjelma tarjoaa läpileikkauksen alan teoriaan, toimijoihin, menettelytapoihin sekä markkinakäytäntöihin. Vierailevat luennoitsijat valittu kattavasti edustamaan alan toimijoita. Voin suositella koulutusta!"

"Hyvä, kattava ja käytännön läheinen oppimispaketti höystettynä sopivalla määrällä akateemista tutkimustietoa."

"Erittäin informatiivinen paketti pääomasijoittamisesta ja pääomasijoitusrahastoista kiinnostuneille. Suosittelisin erityisesti sellaisille, jotka harkitsevat pääomasijoitusrahaston perustamista."

"Ohjelma oli silmiä avaava! Opin käsitteistä ja prosesseista todella paljon ja todella nopeassa ajassa. Suosittelen muillekin sijoittamisesta kiinnostuneille."

Ohjelman hyödyt

Koulutusohjelma auttaa ymmärtämään pääomasijoituksen ja sijoittajan merkitystä yritystoiminnan eri vaiheissa. Ohjelman aikana hahmotat, miten pääomasijoitustoimintaa johdetaan hallitusti sekä ymmärrät rahastojen toimintaa. Opit toimintaan liittyvän oikeanlaisen hallinnoinnin ja raportoinnin järjestämisestä.

Opit tekemään pääomasijoituksen arvonmääritystä ja strukturointia
Syvennät tietojasi pääomasijoitustoiminnan sääntelystä ja verotuksesta
Vahvistat pääomasijoitusalan asiantuntijaverkostoasi

Kenelle?

Koulutusohjelma tukee aloittavan pääomasijoitustoiminnan kehittämistä ammattimaiseksi ja pääomasijoitusprosessin luomista tehokkaammaksi.

Ohjelmasta hyötyvät erityisesti pääoma- ja enkelisijoittajat, yrittäjät, perheyritysten johtajat sekä yritysten M&A- ja liiketoiminnan kehitystehtävissä toimivat asiantuntijat.

Lisäksi koulutusohjelma on hyödyllinen pääomasijoittamisen parissa työskenteleville palveluntarjoajille kuten asianajajille ja konsulteille.

Sisältö ja aikataulu

Ohjelma koostuu kolmesta lähiopetuspäivästä sekä itsenäisesti suoritettavasta verkkokurssista.

Lähipäivät koostuvat Aalto-yliopiston toimialan tuntevan professorin luennoista ja kokeneiden ammattilaisten puheenvuoroista. Päivien aikana tehdään harjoituscase, jonka avulla syvennetään arvonmäärityksen ja strukturoinnin osaamista. Osaamista ja kokemuksia vaihdetaan yhteisissä keskusteluissa ja pienryhmissä tehtävissä pohdintatehtävissä.

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Markku Maula

Markku Maula on pääomasijoitustoiminnan professori Aalto-yliopiston Tuotantotalouden laitoksella.

Hänen tutkimuksensa keskittyy arvonluontiin liittyvin kysymyksiin yritysstrategiassa ja rahoituksessa ja erityisesti pääomasijoittamiseen, corporate venturing –toimintaan, kasvuyrittäjyyteen ja innovaatioihin.

Maula on vastaanottanut useita kansainvälisiä tutkimuspalkintoja ja julkaissut aktiivisesti alojensa arvostetuimmissa kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä mukaan lukien Academy of Management Journal, Entrepreneurship Theory & Practice, Journal of Business Venturing, Organization Science, Research Policy, Strategic Entrepreneurship Journal ja Strategic Management Journal.

Maula toimii Entrepreneurship Theory & Practice –lehdessä toimittajana ja on toimituskunnan jäsen Strategic Management Journal, Journal of Business Venturing, ja Venture Capital: An International Journal of Entrepreneurial Finance –lehdissä. Hän on toiminut Aalto Ventures Program – ohjelman perustajajohtajana ja palvellut useissa tieteellisissä komiteoissa ja organisaatioissa sekä neuvonantajana yrityksille ja julkisille organisaatioille Suomessa ja ulkomailla.

Hänet nimitettiin professoriksi vuonna 2004 ja vakinaistettiin vuonna 2009. Hän väitteli tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2001. Sitä ennen hän valmistui kauppatieteen maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta pääaineenaan rahoitus vuonna 2000 ja tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2000. Hän on ollut vierailevana tutkijana Scancorissa Stanfordin yliopistossa 2000 ja 2012 INSEADissa 2010 ja 2015. Ennen akateemista uraa hän hankki työkokemusta Nokiassa ja CapManissa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

Tutustu myös näihin ohjelmiin