Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Toimitusketjun vastuullisuus

Toimitusketjun vastuullisuus on kaksipäiväinen Vastuullisuus ja liiketoiminta -ohjelman opintojakso, joka on mahdollista suorittaa myös itsenäisenä ohjelmana.

Usein saatetaan liian rajallisesti ajatella, että yrityksen sosiaalinen vastuu ja ympäristövastuu ovat erillisiä yrityksen taloudellisista tavoitteista. Kaikki kolme tavoitetta, eli hyvä taloudellinen, ympäristö- ja sosiaalinen vastuu, ovat kuitenkin vahvasti sidoksissa toisiinsa. Jotta taloudellinen tulos olisi hyvä, on myös ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten oltava kohdallaan. Kyse ei ole vain riskien minimoinnista vaan mahdollisuuksien tunnistamisesta.

Toimitusketjun vastuullisuus -koulutuksessa opit, mitä ympäristövastuu ja sosiaalinen vastuu toimitusketjussa tarkoittavat ja miten niitä voidaan soveltaa omassa organisaatiossasi. Oikein suunnitellut sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun toimenpiteet esimerkiksi toimitusketjuissa voivat olla kilpailukyvyn lähde ja auttaa paitsi parantamaan yrityksen imagoa, myös luomaan kustannussäästöjä.

Lataa esite  Kysy lisätietoja

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Sisältö

Koulutuksen aiheita ovat:

  • Vastuullisuuden mittaaminen
  • Vihreät hankinnat
  • "Lean and green”, vastuullisuus palvelutuotannossa
  • Hiilijalanjäljen vähentäminen toimitusketjussa
  • Sosiaalinen vastuu toimitusketjussa, eettisyys, codes of conduct
  • Sosiaalisen vastuun haasteet kansainvälisissä toimitusketjuissa
  • Vastuullisuuden sertifiointi toimitusketjussa, erilaiset vastuullisuussertifikaatit
  • Vastuullisuuden implementointi toimitusketjussa
  • Reverse logistics, kiertotalous

Ohjelma toteutetaan hybridimuotoisena (osallistuminen koulutustiloissamme tai etänä).

Kouluttajat

Katri Kauppi

Katri Kauppi on logistiikan ja toimitusketjun hallinnan professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Kauppi on aiemmin työskennellyt Nottinghamin ja Manchesterin yliopistoissa, joista jälkimmäisessä hän koulutti globaalissa MBA-ohjelmassa mm. Dubaissa, Shanghaissa, Hongkongissa ja Miamissa. Kauppi opettaa vastuullista toimitusketjun hallintaa, hankintatoimea sekä toimitusketjun riskienhallintaa.

Kaupin tutkimusaiheisiin kuuluvat mm. organisaatioiden hankintakäyttäytyminen, toimitusketjussa tapahtuvien virheiden syyt ja seuraukset, sosiaalisen vastuun sertifikaatit, ilmastonmuutoksesta aiheutuvien riskien hallinta sekä julkiset hankinnat. Kaupin tutkimus on saanut useita palkintoja, ja myös World Culture Council palkitsi hänet nuorena tutkijana, joka on saanut tutkimuksellaan aikaan kansainvälisiä vaikutuksia.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

Tutustu myös näihin ohjelmiin