Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Johda vaikuttavasti -valmennus oli herättelevä ja hyödyllinen. Se antoi johtoryhmällemme yhteisen kielen asioiden käsittelyyn.”

Miia Heliö ja Joel Liski
Ikano Bank

Kuluttajille rahoitusta IKEA-ostoksiin ja yrityksille leasing-rahoitusta tarjoavalla Ikano Bankilla on selkeät arvot: maalaisjärki, yhdessä tekeminen ja rohkeus toimia toisin.

”Arvojen lisäksi kaikkea toimintaamme ohjaa asiakaslupauksemme: reiluin ehdoin”, kertoo Ikano Bankin maajohtaja Miia Heliö.

Miia Heliö lähetti hiljattain Ikano Bankin viiden hengen johtoryhmän Aalto EE:n Johda vaikuttavasti -ohjelmaan. Johda vaikuttavasti on myös osa Diploma in Leading People -opintokokonaisuutta.

”Valmennus vaikutti juuri sopivalta tarpeisiimme. Lähetin sinne koko johtoryhmämme, mutta en lähtenyt itse mukaan. Uskon ihmisten reflektoivan asioita avoimemmin, kun he pääsevät pallottelemaan ideoita porukan kesken ilman suoran esihenkilön läsnäoloa”, Miia Heliö taustoittaa.

Ikano Bankin myyntijohtaja Joel Liski kuvailee Johda vaikuttavasti -ohjelmaa erinomaiseksi.

”Valmennus oli herättelevä ja hyödyllinen. Minulle suurin anti oli se, kun aivot sai viritettyä ja fokusoitua kokonaan yhteen asiaan: omaan johtajuuteen”, Joel Liski sanoo.
Joel Liski”Väitän tuntevani itseni nyt entistä paremmin. Vahvempi itsetuntemus auttaa minua ymmärtämään helpommin toimintani vaikutuksen muihin ihmisiin ja tunnistamaan omia vahvuuksiani ja heikkouksiani”, Joel Liski lisää.

Miia Heliö korostaa, että hyvän esihenkilön – tai ylipäätään hyvän työntekijän – tunnistaa siitä, että hän näkee itsensä suurin piirtein sellaisena kuin muutkin hänet näkevät:

”Kun ihmisellä on realistinen kuva itsestään osana työyhteisöä, hänellä on paremmat valmiudet vastaanottaa palautetta ja kehittyä. Aalto EE:n Johda vaikuttavasti -valmennus antoi johtoryhmällemme hyvän tilaisuuden vahvistaa keskinäistä luottamusta, kasvaa johtajina – ja pohtia avoimesti sitä, kuinka he voivat rakentaa työyhteisöämme entistä paremmaksi”, Miia Heliö toteaa.

”Lisäksi he pääsivät kaikki viimein kuuntelemaan Pekka Mattilan oppeja. Kuten johtoryhmäläisillemme painotin: jos ei ole Pekan opissa ollut, niin sivistyksestä puuttuu jotain”, Miia Heliö naurahtaa.

Vahvaa vuorovaikutusta ryhmässä

Miia Heliö kertoo Ikano Bankin johtoryhmän saaneen Johda vaikuttavasti -valmennuksen myötä yhteisen kielen asioiden käsittelyyn.

Suosittelen valmennusta varauksetta kaikille johtajille, ikään ja kokemukseen katsomatta.

”Yhteinen kieli lujittaa luottamusta. Se on voimakas työkalu, kun eteen tulee haasteita.  Heillä on nyt yhteinen pohja, jolla reflektoida asioita ja tukea toisiaan”, Miia Heliö sanoo.

”Valmennuksen aikana virittäydyimme kaikki selvästi samaan oktaaviin. Olemme muutenkin hyvin avoimia toistemme seurassa, ja valmennuksen aikana tämä avoimuus vain korostui. Jokaisen koulutuspäivän jälkeen kokoonnuimme vielä omatoimisesti muiden Ikano Bankin johtoryhmäläisten kanssa ja keskustelimme todella innostuneessa ja hyvässä hengessä kaikista päivän aikana käsitellyistä teemoista”, Joel Liski kertoo.

Johda vaikuttavasti -ohjelman opetusmetodit ja kouluttajat saavat Joel Liskiltä paljon kiitosta:

”Kolmen päivän valmennus oli aktiivista tykitystä, mikä sopi minulle todella hyvin. Meillä oli paljon ryhmätöitä ja itsereflektiota, mikä takasi sen, että kaikkien mielenkiinto pysyi taatusti yllä koko koulutuksen ajan”, Joel Liski toteaa.

”Kavahdan kalvosulkeisia, ja tämä valmennus oli onneksi kaikkea muuta. Kouluttajat olivat todella ammattitaitoisia, opetusmetodit monisäikeisiä ja teema erittäin hyvin hiottu. Opimme valmennuksen aikana paljon myös toinen toisiltamme. Osallistujia oli monipuolisesti erilaisista taustoista ja keskustelumme olivat antoisia”, Joel Liski lisää.

Koulutus terävöitti ammatillista osaamista johtajana

Joel Liski kertoo Johda vaikuttavasti -ohjelman terävöittäneen hänen ammatillista osaamistaan.

”Yksi mieleenpainuva oppi liittyi sanoittamiseen. Tiedän johtajana käyttäneeni aiemmin liian vähän aikaa yhteisen suunnan sanoittamiseen niin, että se olisi kirkas kaikille. Voin ja aion vastaisuudessa olla sanoittamisessa huomattavasti parempi”, Joel Liski tähdentää.

Yhteinen kieli lujittaa luottamusta. Se on voimakas työkalu, kun eteen tulee haasteita.

Miia Heliö ja Joel Liski kertovat suosittelevansa mielellään Johda vaikuttavasti -ohjelmaa muille.

”Ikano Bankista tulee taatusti osallistujia tuleviin valmennuksiin. Rekrytoin juuri johtoryhmäämme uuden jäsenen ja ainakin hänet aion piakkoin lähettää ammentamaan uusia ideoita Johda vaikuttavasti -valmennuksesta”, Miia Heliö suunnittelee.

”Suosittelen valmennusta varauksetta kaikille johtajille, ikään ja kokemukseen katsomatta. Jokainen johtaja saa kokemuksesta varmasti paljon irti. Se antaa mahdollisuuden syvälliseen itsereflektioon, jonka myötä voi kasvaa entistä paremmaksi johtajaksi. Ja jos organisaatio pystyy lähettämään useamman johtajan samaan valmennukseen, sen parempi. Porukalla osallistuminen on erinomainen tapa vahvistaa keskinäistä luottamusta ja uudistaa johtamiskulttuuria”, Joel Liski sanoo.

Johda vaikuttavasti

Diploma in Leading People -valmennuskokonaisuus kattaa kaikki ne tiedot, taidot ja kompetenssit, joita tarvitset liiketoimintasi johtamiseen ihmislähtöisesti. Valmennusohjelma koostuu kolmesta ydinmoduulista ja yhdestä valinnaisesta moduulista. Johda vaikuttavasti -valmennus on yksi kokonaisuuden opintomoduuleista. Opintomoduulit on mahdollista suorittaa myös erillisinä kolmen päivän ohjelmina. Lue lisää kokonaisuudesta »