Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Yritysten kannattaisi nähdä Aalto EMBA strategisena muutosjohtamisen työkaluna.”

Lauri Toivonen ja Markus Sillanpää
SOK

SOK:n markkinointi on keskisuuren suomalaisyrityksen kokoinen yksikkö – ja S-ryhmän brändit koskettavat päivittäin kaikkien suomalaisten elämää. Viime vuosina SOK:n markkinoinnissa on toteutettu 180-asteen muutos. Muun muassa investointien hallinta, osaamisen johtaminen ja markkinoinnin rooli liiketoiminnan johtamisessa on kokonaan uudistettu.

Transformaation kiihdyttämiseen käytettiin työkaluja ja oppeja, jotka SOK:n SVP, Head of Marketing Lauri Toivonen ja SVP Marketing Markus Sillanpää ammensivat osallistuessaan yhdessä Aalto EMBA -ohjelmaan vuosina 2019–2020.

Sillanpään ja Toivosen mielestä yritysten kannattaisi nähdä Aalto EMBA strategisena muutosjohtamisen työkaluna.

”Ohjelmaan lähetettävät ihmiset on toki valittava tarkkaan: heidän on voitava vaikuttaa päätöksentekoon ja budjetteihin – ja heillä on oltava kyky viedä muutoksia käytäntöön. Jos organisaatiosi tavoitteena on aikaansaada merkittäviä muutoksia, on hyvä idea lähettää ohjelmaan samanaikaisesti useampi ihminen”, Sillanpää alleviivaa.

Henkilökohtaisen käyttöjärjestelmän päivitys

Sillanpää ja Toivonen valitsivat Aalto EMBA -ohjelman vertailtuaan sekä koti- että ulkomaisia koulutusohjelmia.

Jos organisaatiosi tavoitteena on aikaansaada merkittäviä muutoksia, on hyvä idea lähettää ohjelmaan samanaikaisesti useampi ihminen."

”Kaupan alan globaali murros tuo mukanaan valtavan haastavia ja kiinnostavia ongelmia. Kilpailemme globaalissa kentässä ja meille oli ensiarvoisen tärkeää, että kouluttajina on kansainvälisiä huippunimiä. Aalto EMBA täytti tämän kriteerin ja sen sisältö vaikutti äärimmäisen korkeatasoiselta,” Toivonen kertoo.

”Lisäksi ohjelman modulaarisuus mahdollisti syvällisemmän perehtymisen tiettyihin aihealueisiin, ja rakenne mahdollisti opintojen sovittamisen kiireisen johtajan arkeen”, hän huomauttaa.

Strateginen ajattelu, rahoitus, johtaminen ja HR:n muuttuva kenttä olivat Sillanpäästä ja Toivosesta erityisen relevantteja opintojaksoja. Ohjelman vaikuttavin kokemus oli kummankin mielestä Personal and Organizational Leadership -opintokokonaisuus.

”Se oli kerrassaan loistava, Aalto EE onnistui upeasti. Jos haluat kehittyä paremmaksi johtajaksi ja ihmiseksi – ja olet valmis tekemään paljon töitä – niin Aalto EMBA tarjoaa siihen kaikki onnistumisen edellytykset”, Sillanpää toteaa.

Ohjelma on valtavan hyvin suunniteltu holistinen muutosmatka."

”Ohjelma on kokonaisuudessaan valtavan hyvin suunniteltu holistinen muutosmatka. Se muuttaa perusteellisesti sitä, mitä ajattelet itsestäsi ihmisenä ja johtajana ja sen kautta tapaa, jolla johdat ympärilläsi olevaa ekosysteemiä. Henkilökohtainen käyttöjärjestelmäsi päivittyy Aalto EMBA:n aikana uudelle tasolle”, Toivonen korostaa.

Työkaluja muutoksen vauhdittamiseen

Ohjelman käyminen yhdessä kollegan kanssa nopeutti muutosten toteuttamista SOK:lla.

”Aalto EMBA antoi työkalut, joilla pystyimme nostamaan kunnianhimon tasoa kaikissa tavoitteissa. Opetus pysyi kautta ohjelman business relevanttina: metodit tukivat arjen johtamista ja koulutus oli suunniteltu niin, että opitut oivallukset pystyi viemään suoraan käytäntöön”, Sillanpää sanoo.

”Ohjelmaan osallistuminen yhdessä ja kaiken oppimamme syvällinen reflektointi SOK:n näkökulmasta korosti tätä entisestään. Se mahdollisti todella tehokkaan muutosten toimeenpanon organisaatiossamme. Kiihdytimme markkinointiorganisaatiomme muutosta mittavasti ihan viikkotasolla”, Toivonen kuvailee.

Sillanpää ja Toivonen muistuttavat opintojen vaativan isoa panostusta.

”Halusimme uudenlaista vaikuttavuutta ja tehokkuutta johtamiseen ja systemaattisen viitekehyksen jatkuvaan kehitykseen. Ohjelma antoi meille juuri sitä mitä haimme, mutta töitä joutui tekemään”, Sillanpää sanoo.

Aalto EMBA antoi työkalut, joilla pystyimme nostamaan kunnianhimon tasoa kaikissa tavoitteissa."

”Motivaatio oli huipussa, mutta toki välillä oli haasteita vaativan työn, opintojen ja arjen yhdistämisessä. Kaikki oli kuitenkin tehtävissä ja priorisoinnilla siitä selvisi. Joinain öinä oli priorisoitava kirjoittaminen, joinain toisina öinä uni”, Toivonen naurahtaa.

Sillanpää ja Toivonen kertovat suosittelevansa Aalto EMBA -ohjelmaa lämpimästi muille.

”Ohjelma oli huikea kokemus. Lauantaiaamuja Aalto EE:llä tulee ikävä. Järisyttäviä henkisiä kokemuksia porukassa, uusia loistavia ystäviä – tämänkaltaista kasvumatkaa tässä iässä on vaikea kuvitella saavansa muualta”, Toivonen pohtii.

”Lähdin Aalto EMBA -ohjelmaan tullakseni paremmaksi johtajaksi. En silloin arvannut, että minusta tulisi samalla myös parempi ihminen. Suosittelen osallistumista. Opiskelu on iso investointi niin yksilölle kuin työnantajalle, mutta ehdottomasti kannattava sellainen”, Sillanpää kiteyttää.

Aalto Executive MBA