Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Sain Aalto MBA -ohjelmasta loistavat eväät työuralle. Uskoisin, että MBA painoi vaakakupissa paljon, kun minut valittiin Operations Directorin tehtävään.”

Jani Holopainen
Operations Director, Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Scientific on maailman johtava älykkäiden laboratorioratkaisujen valmistaja. Yrityksen 75 000 työntekijästä noin 900 työskentelee Suomessa. Liki koko uransa Thermo Fisher Scientificilla luonut Operations Director Jani Holopainen valmistui Aalto EE:n MBA-ohjelmasta vuoden 2019 lopussa.

”Minulle oli aina ollut selvää, ettei maisterintutkinto biokemiassa olisi elämäni viimeinen opintokokonaisuus. Haluan ymmärtää asioita monipuolisesti ja nautin uusien asioiden oppimisesta. Kuten kaikissa kansainvälisissä suuryrityksissä, myös meillä Thermo Fisher Scientificilla MBA on hyvin arvostettu tutkinto. Niinpä innostuin muutama vuosi sitten mahdollisuudesta osallistua MBA-koulutukseen”, hän taustoittaa.

Holopainen aloitti MBA-polkunsa suorittamalla vuonna 2017 viisi moduulia Aalto EE:ssä ns. vierailijana ennen kuin hän aloitti virallisesti MBA-ohjelman vuoden 2018 ryhmässä.

”On hienoa, että Aalto EE tarjoaa mahdollisuuden suorittaa osan moduuleista etukäteen. Se on loistava tilaisuus tutustua ohjelmaan – ja opintojen jaksottaminen kolmelle vuodelle oli minulle iso asia, sillä matkustan työni puolesta paljon”, hän kertoo.

Holopainen keskittyi opinnoissaan muun muassa finanssimoduuleihin. Valinta yllätti hänet itsensäkin.

”Olin ajatellut ottavani minimimäärän finanssimoduuleja, mutta heti ensimmäisen moduulin jälkeen päätinkin ottaa niitä mahdollisimman paljon. Yllätyin, kuinka suuri palo minussa syttyi aihepiiriä kohtaan. Kaikki finanssimoduulit olivat erinomaisia ja nautin niiden opiskelusta”, hän toteaa.

Aalto MBA antoi minulle syvällistä näkemystä liiketoiminnan johtamisesta, itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihini."

”Lempimoduulini oli yllätys sekin. Markkinointijohtaminen oli samanaikaisesti sekä todella antoisa että äärimmäisen työläs moduuli. Se muutti käsitykseni markkinoinnista täysin. Opin aivan mielettömän paljon”, hän tähdentää.

Holopainen kertoo voineensa hyödyntää MBA-ohjelmasta ammentamiaan oppeja jo ensimmäisestä vierailijana suorittamastaan moduulista lähtien.

Aalto MBA antoi minulle syvällistä näkemystä liiketoiminnan johtamisesta, itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihini. Ymmärrän nyt paljon kokonaisvaltaisemmin liiketoimintaa: kuinka vaikkapa varastonhallinta ja -kierto vaikuttavat kassavirtaan ja tätä kautta yrityksen mahdollisuuteen investoida muihin toimintoihin”, hän sanoo.

”Sain MBA:sta myös paljon työkaluja ihmisten johtamiseen ja itsensä kehittämiseen, sekä toimintamalleja vaikeisiin kommunikointitilanteisiin. Opin myös, ettei kaiken tarvitse olla aina täydellistä ja kuinka tärkeää on muistaa ottaa myös aikaa itselleen”, hän naurahtaa.

Sekä aiemmassa, että nykyisessä roolissani olen hyödyntänyt monipuolisesti kaikkea oppimaani."

Holopainen työskenteli MBA-ohjelman aikana Senior R&D Managerina. Nykyiseen työhönsä Operations Directoriksi hänet nimitettiin vuonna 2020.

”Sekä aiemmassa, että nykyisessä roolissani olen hyödyntänyt monipuolisesti kaikkea oppimaani. Jo kehumani markkinointimoduuli esimerkiksi rohkaisi minut heti esittämään markkinointijohdollemme ideoita tavasta, jolla keräämme markkinatietoa T&K-projekteihin”, hän muistelee.

”Uudessa roolissani vastaan ruokaperäisten patogeenien diagnostisten tuotteiden tilaus-toimitusprosessista kansainvälisesti, sekä uudesta mikrobiologiseen diagnostiikkaan liittyvästä tuotteesta, jonka lanseeraus tulee olemaan yrityksellemme maailmanlaajuisesti merkittävä asia. Tässä roolissa hyödynnän muun muassa finanssimoduulien oppeja liki päivittäin”, hän jatkaa.

Holopainen valmistui MBA-ohjelmasta ”with honors” -maininnalla. Hän kuvailee MBA-kokemustaan erittäin positiiviseksi.

Aalto EE:n henkilökunta ansaitsee erityiskiitokset. Saimme kaikki nauttia koko ohjelman ajan aivan mahtavasta tuesta."

”Opiskelu oli innostavaa. Kouluttajat oli hyvin valittu ja ryhmämme yhteishenki oli loistava. Ohjelman aikana sain mainion verkoston niin muista osallistujista kuin professoreista, joihin tutustuin matkan varrella”, hän sanoo.

”Aalto EE:n henkilökunta ansaitsee erityiskiitokset. Saimme kaikki nauttia koko ohjelman ajan aivan mahtavasta tuesta. Kaikki kommunikaatio oli täsmällistä ja hyvää ja osallistujana koki itsensä tärkeäksi”, hän toteaa.

Holopainen kertoo suosittelevansa mielellään Aalto MBA -tutkintoa.

”MBA ei ole rakettitiedettä, mutta töitä on luvassa paljon. Aalto MBA on ehdottomasti kaiken vaivan arvoista ja suosittelen ohjelmaa. Sain siitä loistavat eväät työuralleni ja olen todella tyytyväinen päätöksestäni lähteä tutkintoa suorittamaan”, hän summaa.

”Jos haluaa edetä vaativampiin johtotehtäviin, niin ehdottomasti kannattaa osallistua. Uskoisin, että MBA painoi vaakakupissa paljon, kun minut valittiin Operations Directorin tehtävään.”

Aalto MBA -ohjelma