Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Päätöstä on turha lykätä: Aalto MBA -ohjelman suorittaminen onnistuu hyvin myös pienten lasten vanhemmilta ja kokemus on todella palkitseva.”

Anne Tomperi

Anne Tomperi valmistui Aalto MBA -ohjelmasta vuoden 2019 lopussa. Ajatus MBA-ohjelman suorittamisesta oli ollut hänellä mielessä jo pitkään.

”Olen koulutustaustaltani juristi. Perheeseeni kuuluu yrittäjä-avopuolison lisäksi 6- ja 7-vuotiaat lapset. MBA oli ollut suunnitelmissani jo oikeustieteellisessä opiskellessani, mutta siirsin aloittamispäätöstä vuosi vuodelta. Aloitin lopulta ohjelman oltuani liki 12 vuotta työelämässä”, Tomperi kertoo.

”Lykkääminen oli täysin turhaa! Kaikki käytännön asiat loksahtivat kohdalleen. Suoritin muutaman moduulin etukäteen vierailevana opiskelijana, mikä väljensi aikataulua – ja tukiverkostostani oli iso apu. Toki MBA vaati minulta silti paljon vaivannäköä, työtä ja ajallista panostusta, ei se mikään läpihuutojuttu ollut, mutta palkitseva kokemus se on ollut”, hän lisää.

Pitkään HR-tehtävissä työskennelleenä Tomperi tiesi Aalto MBA:n olevan laadukas ja kansainvälisesti arvostettu ohjelma. Hän kuvailee ohjelmaa silmiä avaavaksi kokemukseksi, joka tarjosi syvällistä tietoa monesta eri aihealueesta.

MBA avarsi katsantokantaani. Viimeisimmän akateemisen tiedon opiskelu auttoi muodostamaan kokonaisnäkemyksen liiketoiminnasta."

”Työelämässä oma kupla muodostuu herkästi ainoaksi todellisuudeksi. MBA avarsi katsantokantaani. Viimeisimmän akateemisen tiedon opiskelu auttoi muodostamaan kokonaisnäkemyksen liiketoiminnasta”, hän sanoo.

”Opin esimerkiksi tekemään vaativia investointien kannattavuuslaskelmia ja budjetointia, sekä ymmärtämään kuinka skenaariomallinnuksella voidaan luoda voittava strategia. Sisäistin, miten toimintatapojen muutos siirtyy pikkuhiljaa rakenteisiin, prosesseihin ja lopulta arvoiksi – ja millaisia haasteita organisaatioilla on elinkaarensa eri vaiheissa”, hän muistelee.

Saman henkinen porukka ja vuorovaikutteinen opiskelutapa rikastivat Tomperin mukaan merkittävästi koko MBA-matkaa.

”Meillä oli upea ryhmä. Vaikka tulimme hyvin erilaisista taustoista, meitä kaikkia yhdisti vahva kehittymishalu. Opimme paljon toinen toisiltamme ja ryhmässämme vallitsi hyvä luottamus”, Tomperi korostaa.

”En muista tehneeni koskaan ryhmätöitä, esiintyneeni tai kirjoittaneeni samanlaisella tempolla kuin MBA:n aikana. Opinnot olivat hyvin interaktiivisia ja samalla kun oppi uutta, hioi myös esiintymis- ja kirjoitustaitojaan ja ilmaisun loogisuus parani”, hän jatkaa.

Meillä oli upea ryhmä. Opimme paljon toinen toisiltamme ja ryhmässämme vallitsi hyvä luottamus."

MBA-ohjelman aikana Tomperi työskenteli HR Managerina Microsoft Oy:ssä. Hän aloitti työt YTHS:n henkilöstö- ja lakiasioiden johtajana melko pian valmistumisensa jälkeen, 1.2.2020.

”Vastaan YTHS:llä kokonaisuutena henkilöstö- ja lakiasioiden johtamisesta ja olen säätiön johtoryhmän jäsen. Terveydenhuoltoala on todella kiinnostava sen yhteiskunnallisen merkittävyyden ja muutospotentiaalin vuoksi. Lisäksi YTHS:llä eletään äärimmäisen kiinnostavia aikoja, mikä innosti tarttumaan uuteen haasteeseen”, Tomperi sanoo.

YTHS:n asiakasmäärä tulee tuplaantumaan vuonna 2021, kun ammattikorkeakoulujen opiskelijat siirtyvät YTHS:n palvelujen piiriin. Samalla liki kaksinkertaistetaan henkilöstön ja toimipisteiden määrä ja rakennetaan myös kansallinen alihankkijaverkosto.

Aalto MBA antoi hyvät valmiudet olla mukana edistämässä tätä merkittävää muutosta”, Tomperi painottaa.

”MBA:n ansiosta olen myös hyvä käsittelemään yllättäviä tilanteita”, hän lisää ja huomauttaa olleensa uudessa työssään vain reilun kuukauden, kun COVID-19 iski.

”Korona oli melkoinen lisämauste aloittaessani uudessa vaativassa työssä. Meillä YTHS:llä tehtiin todella nopea digiloikka. Onneksi olin saanut Aalto MBA:sta kattavan portfolion ratkaisukeinoja mitä moninaisimpiin haasteisiin”, hän pohtii.

Aalto MBA:sta sain kattavan portfolion ratkaisukeinoja mitä moninaisimpiin haasteisiin."

Tomperi korostaa hyödyntävänsä MBA:sta ammentamiaan oppeja töissä tuon tuosta. Hän mainitsee esimerkkinä MBA-ohjelmassa kouluttavan Pekka Mattilan jakaman mallin korkean suoritustason organisaatioista.

Analysis paralysis vaivaa organisaatioita, joissa analysoidaan liikaa. Action hero -organisaatioissa taas tartutaan toimeen liian nopeasti. Korkean performanssin organisaatiossa on sekä tasokasta analysointia että ripeää toimintaa. Meillä on YTHS:ssä edessämme todella iso muutos keskellä poikkeuksellista maailmantilannetta. Tämä Mattilalta oppimani näkemys pitää minut ruodussa aina, kun olen aikeissa analysoida liikaa”, hän sanoo.

Tomperi kuvailee Aalto MBA:ta kannattavaksi investoinniksi ja kertoo suosittelevansa osallistumista mielellään.

”Tavoitteeni konkretisoituivat MBA-matkan aikana. Sain itseluottamusta ja nyt uskallan tarttua tilaisuuksiin ja mennä rohkeasti epämukavuusalueilleni. Lisäksi johtamistaitoni kehittyivät ja sain loistavan verkoston”, hän toteaa.

”Suosittelen lämpimästi osallistumista. Päätöstä on turha lykätä: MBA:n suorittaminen onnistuu hyvin myös pienten lasten vanhemmilta ja kokemus on todella palkitseva”, Tomperi tähdentää.

Aalto MBA -ohjelma

Anne Tomperi on myöhemmin siirtynyt uuden työnantajan palvelukseen.