Asiakkaamme

Asiakkaamme

"Certified Green Belt ja Green Beltistä Black Beltiksi -koulutukset antavat itsevarmuutta: saat laajat työkalupakit ja syvällistä näkemystä siitä, miten viedä Lean-parannusprojekteja onnistuneesti maaliin.”

Marko Saarinen
Tuotannonsuunnittelija, Jame-Shaft Oy

Tuotannonsuunnittelija Marko Saarinen on työskennellyt koneistukseen, hiontaan ja lämpökäsittelyyn erikoistuneessa salolaisessa kone- ja laiterakennusteollisuuden yrityksessä Jame-Shaft Oy:ssä melkein koko uransa.

Kehitystoiminta on aina kiinnostanut Saarista. Käytyään useamman lyhyemmän koulutuksen Lean Six Sigmasta ja luettuaan runsaasti Lean-kirjallisuutta hän päätti osallistua laajempiin alan koulutusohjelmiin.

”Jame-Shaftilla tuetaan vahvasti työntekijöiden kehittymistä. Kun löytää omaa ammattitaitoaan edistäviä koulutuskokonaisuuksia, voi olla luottavaisin mielin sen suhteen, että työnantaja antaa osallistumiselle vihreää valoa”, hän taustoittaa.

Saarinen kävi ensin Aalto EE:lla Certified Green Belt -koulutuksen vuonna 2017 ja jatkoi Green Beltistä Black Beltiksi -koulutuksella keväällä 2020.

”Olisin jatkanut nopeamminkin, mutta kasvavassa yrityksessä on sen verran kiireitä, etten aivan heti ehtinyt irrottautumaan takaisin opintojen pariin”, hän muistelee.

Saarinen kuvailee Certified Green Belt -opiskelukokemusta erinomaiseksi ja antaa erityiskiitosta kouluttajien opetustyylille.

Koulutus oli todella kattava. Se antoi pitkäksi aikaa pureskeltavaa niin analysoinnista, tilastomatematiikasta, Leanista kuin hukan poistamisesta.”

”Koulutus oli todella kattava. Se antoi pitkäksi aikaa pureskeltavaa niin analysoinnista, tilastomatematiikasta, Leanista kuin hukan poistamisesta”, hän tähdentää.

”Molemmilla kouluttajillamme oli todella vankka ammattitaito ja hyvä ote opettamiseen. Kumpikin sai omalla tyylillään porukan hyvin mukaan ja myös ryhmätyöskentely oli sujuvaa”, hän jatkaa.

Keskustelut muiden osallistujien kanssa olivat Saarisen mukaan hyvin antoisia.

”Koulutuksessa sai paljon vertaistukea. Kun piti niin sanotusti kuulokojeet päällä, muilta osallistujilta oppi paljon niin opetuksen aikana, tauoilla kuin päivien päätteeksi”, hän huomauttaa.

Saarinen toteaa, ettei Certified Green Belt -koulutuksen jälkeen enää nähnyt maailmaa samanlaisena.

”Muistan elävästi, kuinka kouluttaja painotti tärkeää oppia: keskiarvolla ei tee yhtään mitään, jos ei ymmärrä mistä se koostuu”, hän sanoo.

Suomalaisilla on usein paheena lähteä ryminällä toteuttamaan kehitysprojekteja, vaikkei kellään olisi aavistustakaan korjataanko oikeaa asiaa.”

”Suomalaisilla on usein paheena lähteä ryminällä toteuttamaan kehitysprojekteja, vaikkei kellään olisi aavistustakaan korjataanko oikeaa asiaa. Ensin pitää tunnistaa ongelman juurisyy, sitten vasta korjata. Juurisyiden tunnistamisen opettelussa riittäisi minullekin tehtävää loppu-uraksi”, hän naurahtaa.

Vuonna 2020 suorittamaansa Green Beltistä Black Beltiksi -koulutusta Saarinen kehuu myös erinomaiseksi kokemukseksi.

”Lähdin Black Belt -ohjelmaan saadakseni enemmän osaamista koko organisaation rajapintoja läpileikkaavien kehitysprojektien toteuttamiseen. Sain juuri sitä, mitä hainkin”, hän korostaa. 

”Black Belt -koulutus antoi entistä syvällisemmän ymmärryksen Lean Six Sigma -maailmasta. Pystyn nyt paremmin kyseenalaistamaan, mistä asiat johtuvat – ja sain roadmapin vastausten etsimiseen, jos eteen tulee suurempia haasteita”, hän lisää.

Saarinen sanoo oppivansa parhaiten implementoidessaan asioita käytännössä. Projektityöt tarjosivat tähän molemmissa ohjelmissa mainion tilaisuuden.

Black Belt antoi entistä syvällisemmän ymmärryksen Lean Six Sigma -maailmasta. Pystyn nyt paremmin kyseenalaistamaan, mistä asiat johtuvat – ja sain roadmapin vastausten etsimiseen, jos eteen tulee suurempia haasteita.”

”Black Belt -koulutuksessa toteutin ison projektin tuotannon asetusaikojen parantamiseksi. Pian selvisi, ettei perinteinen DMAIC-menetelmä ollut oikea ratkaisu. Onneksi Six Sigmassa on vaihtoehtoisia polkuja. Käytin DMADV-menetelmää, jonka avulla loimme kokonaan uuden asetustenvaihtoprosessin Jame-Shaftille”, hän kuvailee.  

Green Beltistä Black Beltiksi -koulutuksessa siirryttiin kesken ohjelman etäopiskeluun koronan vuoksi.

”Minulla oli melkoisia ennakkoluuloja etäopiskelua kohtaan. Vaikka edelleen suosin lähiopetusta, olin vaikuttunut siitä, kuinka hyvin etäopetus oli fasilitoitu. Opetus oli erinomaista etänäkin”, hän pohtii.

Saarinen sanoo suosittelevansa mielellään Certified Green Belt ja Green Beltistä Black Beltiksi -koulutusohjelmia.

”Suosittelen osallistumista, ehdottomasti. Koulutukset antavat itsevarmuutta: saat laajat työkalupakit ja syvällistä näkemystä siitä, miten viedä Lean-parannusprojekteja onnistuneesti maaliin”, hän toteaa.

Lue lisää Lean Six Sigma Certified Green Belt -valmennuksesta

Lue lisää Lean Six Sigma Green Beltista Black Beltiksi -ohjelmasta