"Aalto EMBA teki minusta kriittisemmän ja strategisemman ajattelijan.”

Sonja London

Director of Licensing Sonja London on ollut Nokian palveluksessa pian 13 vuoden ajan. Hän on lisäksi kasvuyritys Fusion Layerin ja startup-yritys 21TDMC:n hallituksen jäsen.

London on koulutukseltaan juristi. Vuonna 2019 hän valmistui myös Aalto Executive MBA -ohjelmasta.

”Työni Nokialla on älyllisesti haastavaa ja Fusion Layerin ja 21TDMC:n hallituksissa pääsen katsomaan yritysten kehitystä kokonaisuutena. Hakeuduin Aalto EMBA -ohjelmaan syventääkseni liiketoimintaosaamistani”, London taustoittaa.

Londonin työssä kertyy vuosittain yli sata matkapäivää. Hän halusi suorittaa tutkinnon Suomessa ja valitsi Aalto EE:n sen akkreditointien, kansainvälisyyden ja hyvän maineen vuoksi. London sanoo Aalto EMBA:n ylittäneen hänen odotuksensa.

”Sain juuri sitä, mitä hain: syvällisen kokonaiskuvan liiketoiminnasta, teoreettisia viitekehyksiä ja runsaasti uusia työkaluja. Ennen kaikkea Aalto EMBA teki minusta kriittisemmän ja strategisemman ajattelijan”, hän korostaa.

London keskittyi opinnoissaan erityisesti talousaiheisiin. Hän sanoo niin valuaation, pääomamarkkinoiden, tilinpäätösten kuin M&A -prosessien tulleen Aalto EE:llä tutuiksi.  

”EMBA antaa vahvan tietopohjan. Ymmärrän, mikä on numeroissa oleellista liiketoiminnan kannalta. Itsevarmuuteni on kasvanut ja osaamiseni strategiasta, johtamisesta, HR:sta, markkinoinnista ja viestinnästä vahvistui merkittävästi”, hän kertoo.

Opetusmetodit varmistavat syvällisen oppimisen, jonka ansiosta pystyt soveltamaan asioita työssäsi."

Aalto EMBA:n opetusmetodit saavat Londonilta paljon kiitosta.

”Olitpa minkälainen oppija tahansa – visuaalinen, auditiivinen tai kinesteettinen – opetusmetodit varmistavat syvällisen oppimisen, jonka ansiosta pystyt soveltamaan asioita työssäsi”, hän toteaa.

”Eräs EMBA-osallistuja kuvaili lähiopetusta sanoilla mental day spa. Se oli osuvasti kiteytetty. Kenenkään ei tarvinnut pitää kynttilää vakan alla. Ajatusten vaihtaminen huippuprofessoreiden ja muiden ryhmäläisten kanssa oli niin antoisaa, että lähiopetuspäivien jälkeen tuntui kuin astuisi luokasta ulos valaistuneena”, hän lisää.

Opiskelukokemuksensa huippuhetkiksi London nimeää Yalen ja Bostonin opintomatkat eli Study Tourit.

”Yalessa opintojen painopiste oli Transformational Leadership. Muutoksen johtamisen salat avattiin perusteellisesti niin johtajuuden, organisaation kuin psykologiankin kautta. Yalen kampus, professorit, todella interaktiivinen opetus – kokonaisuutta ei voi kuvailla kuin sanoilla tajuntaa räjäyttävä”, London naurahtaa.

”Boston Study Tourin aiheena oli Value Based Management. Tämäkin kokemus oli todella upea. Kadun tutkinnossani ainoastaan sitä, etten pystynyt irrottautumaan Stanford Study Tourille”, hän jatkaa.

EMBA:n suorittaminen vaativan työn ohella oli Londonin mukaan haastavaa, mutta tehtävissä.

”Työni Nokialla ja hallitusvastuut vaativat aikaa – ja perheemme elää tuplaruuhkavuosia, sillä kotonamme on sekä teinejä että pikkulapsi. Se vaati äärimmäistä järjestelmällisyyttä”, hän huomauttaa.

”Akateeminen kunnianhimoni yltyi opintojen kuluessa. Opiskelin kaikki pitkät lennot ja varasin systemaattisesti aikaa niin opinnoille kuin perheellenikin. Valmistuminen ’With honors’ oli työvoitto”, hän alleviivaa.

Vankan liiketoimintaosaamisen lisäksi London korostaa saaneensa EMBA:sta elinikäisiä ystäviä ja laajan verkoston.

Oppimisen määrä ja syvällisyys oli joka tasolla enemmän kuin odotinkaan."

”Ryhmämme oli hyvin inklusiivinen. Tapaamme säännöllisesti eri kokoonpanoissa: on ruokaryhmää, lukupiiriä ja kvartaalitapaamisia. Verkostostamme löytyy asiantuntijoita joka lähtöön, ja kaikkien puoleen voi aina kääntyä”, hän kuvailee.

London kertoo suosittelevansa Aalto Executive MBA -ohjelmaa lämpimästi.

”Oppimisen määrä ja syvällisyys oli joka tasolla enemmän kuin odotinkaan. Osallistujien taustalla ei ollut väliä, kaikki saivat ohjelmasta kattavan liiketoimintaymmärryksen”, hän sanoo.

”Kielitaidon riittävyys mietitytti joitakin ryhmämme jäseniä, mutta en huolehtisi siitä. Kielitaito kohenee opintojen myötä. Läheisten tuen varmistaminen on ainoa asia, josta on oltava varma. EMBA:n suorittaminen ilman perheeni tukea olisi ollut mahdotonta”, hän tähdentää.

Aalto Executive MBA -ohjelma

Sonja London on myöhemmin siirtynyt uuden työnantajan palvelukseen.