Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Sujuvat hoitoketjut sote-palveluissa

Asiakkaan, potilaan ja henkilöstön parhaaksi – yhteisiä resursseja fiksummin käyttäen

Voiko palvelujen tuotannonohjauksen keinoilla saavuttaa veto- ja pitovoimaa sekä tyytyväisempiä ammattilaisia uusilla hyvinvointialueilla? Entä parempaa johtamista? Voiko sote-palvelujen yhteydessä puhua tuotannonohjauksesta?

Sote-palveluiden tuotanto, järjestäminen ja johtaminen tarvitsevat uudistuksia olosuhteissa, joissa resurssit ovat niukat ja palvelujen vaikuttavuuden, laadun ja saatavuuden tavoitteet korkealla. Sote-uudistuksessa on lähtökohtaisesti kyse niukkojen resurssien paremmasta hyödyntämisestä. Miten sote-palvelut siis tuotetaan kustannustehokkaasti ja samalla vaikuttavasti?

Sujuvat hoitoketjut sote-palveluissa -koulutuksessa tarkastelet

 • Sote-palveluiden rakenteita
 • asiakasvirtoja ja prosessien sujuvuutta
 • tietojärjestelmien roolia kokonaisuudessa sekä
 • sote-palvelutuotannon johtamista ja ohjausta.

Lataa infokorttiKysy lisätietoja

Voit myös halutessasi osallistua vain koulutuksen yksittäisille jaksoille.

Ilmoittaudu yksittäisjaksoille 

 

Hyödyt

Palvelujen tuotannonohjauksen keinoin on mahdollista parantaa johtamiskäytäntöjä, sote -ammattilaisten työskentely-ympäristöä ja mahdollisuuksia keskittyä ydinosaamiseen – ehkä jopa tarjota mahdollisuuksia kehittää omaa työtä ja helpottaa kuormitusta.

Koulutuksessa haastat totuttuja rakenteita, jaat ja kuulet kokemuksia hyvistä malleista ja virität uusia tapoja toimia.

Tuotannonohjauksella voidaan

 • tavoitella parempaa kokonaisuuden hallintaa
 • lisätä prosessien virtausta eli sujuvuutta
 • kehittää toimivampia järjestelmiä
 • vähentää tuottamatonta osaoptimointia
 • lisätä ammattilaisten vaikutusmahdollisuuksia ja työtyytyväisyyttä
 • tuottaa sujuvampaa arkea työympäristöön
 • kohdentaa resursseja tarkoituksenmukaisemmin.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu

 • Sote-palvelujen järjestämisestä, organisoinnista ja kehittämisestä vastaaville johtajille, esihenkilöille ja tiimien vetäjille

 • Palvelutuotannon johtajille ja kehittäjille sekä niiden resurssoinnista vastaaville henkilöille

 • Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietojärjestelmistä ja niiden kehittämisestä vastaaville johtajille ja päälliköille

 • Hyvinvointialueiden luottamushenkilöille, aluevaltuutetuille ja -hallitusten jäsenille

Sisältö ja aikataulu

 

Koulutusjaksot

Voit myös halutessasi osallistua vain koulutuksen yksittäisille jaksoille.

Ilmoittaudu yksittäisjaksoille 

Sujuvat asiakasvirrat – paremmat sote-palvelut

Tämä huippuseminaari sote-alan johdolle ja ammattilaisille edeltää Sujuvat hoitoketjut sote-palveluissa -koulutusta. Voit valintasi mukaan osallistua vain tähän seminaariin, jatkaa koko kuuden päivän koulutukseen tai valita yksittäisiä koulutusjaksoja kiinnostuksesi mukaan.
4.10.2023

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan

Kouluttajat

Hannu Vierimaa

Hannu Vierimaa on toiminut vuodesta 1999 liikkeenjohdon ja prosessijohtamisen konsulttina ja kouluttajana perustamassaan Processman Oy:ssä.  Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus prosessien kehittämisestä eri toimialoilla sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Vierimaan erityisosaamisalueita ovat mm. prosessijohtaminen, globaalit poikkitoiminnalliset liiketoimintaprosessit, globaalin kysyntäketjun johtaminen, strateginen johtaminen ja suorituksen mittaamisen menetelmät.

Ennen oman yrityksen perustamista Vierimaa toimi Nokia-yhtymässä eri linjavastuissa 1983-1994, johti Nokia-yhtymän Business Process Development -ryhmää 1995-96, oli jäsen Nokia Mobile Phonesin globaalissa logistiikan ydinryhmässä 1996-1997 sekä vastasi globaalisti Nokia Mobile Phonesin varaosalogistiikasta 1997-1998.

Paulus Torkki

Paulus Torkki toimii terveydenhuollon tuotantotalouden apulaisprofessorina Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hänen erityisosaamisalueitaan ovat mm. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaminen, palveluprosessien kehittäminen, tuotantotaloudelliset menetelmät (esim. Lean, prosessianalyysit), suorituskyvyn mittaaminen ja kustannusvaikutusten analysointi. 

Torkilla on takana monipuolinen työura sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalla vuodesta 2003 lähtien. Aikaisemmin hän on toiminut mm. Datawell Oy:n liiketoimintajohtajana sekä Aalto-yliopistossa tutkimusjohtajana. Torkki on toiminut asiantuntija-, myynti-, sekä projektien ja liiketoiminnan johtamistehtävissä Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Hollannissa, Sveitsissä, Saksassa ja Englannissa. Asiantuntijatehtävät ovat keskittyneet tuotantotalouden menetelmien tutkimiseen ja soveltamiseen terveys- ja sosiaalipalveluissa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta