Kilpailukykyä edistävä turvallisuus 

Kilpailukyvyn mahdollistava turvallisuus edellyttää kokonaisvaltaista kyvykkyyksien rakentamista ja toiminnan johtamista. Ennakoitavuuden haasteet edellyttävät puolestaan tilannekuvan tarkkuutta, sietokyvyn vahvistamista ja nopean toipumisen kykyä uhkien ja riskien aktivoituessa. Nykyisessä turvallisuuden toimintaympäristössä on huomioitava myös sekä turvallisuuskulttuurin ja viestinnän että tunteiden ja kokemusten merkitys luottamuksen ja kilpailukyvyn rakentamisessa.

Olemme toimineet turvallisuusjohtamisen kouluttajana yli 30 vuotta. Alumniverkostomme koostuu yli 600 turvallisuusalan asiantuntijasta ja johtajasta. Koulutuksiamme arvostetaan alan rekrytoinneissa. Tuotamme myös turvallisuustietoa osana koulutuksiamme. Toimimme yhteistyössä koko turvallisuusalan kanssa varmistaaksemme toimintamme laadun ja vaikuttavuuden.

Millaista osaamisen kehittämistä etsit?

Asiakaskohtaiset osaamisen kehittämisen ratkaisut

Kehitämme yli 50 vuoden kokemuksella korkeatasoisia osaamisen kehittämisen ratkaisuja, jotka hyödyntävät Aalto-yliopiston poikkitieteellistä osaamista ja lähestymistapaa.

Suunnittelemme ja toteutamme yhdessä asiakkaidemme kanssa vaikuttavia ja inspiroivia valmennuksia ja koulutusohjelmia.

 

Autamme organisaatioita kehittymään jatkuvasti ja ratkaisemaan liiketoiminnan nykyisiä ja tulevia haasteita. Yhteissuunnitteluun perustuva mallimme takaa ainutlaatuisen oppimiskokemuksen sekä mitattavan vaikuttavuuden. Ratkaisuidemme kaikki osa-alueet – sisältö, opetushenkilökunta, oppimismenetelmät, paikka ja verkostoitumistilaisuudet – suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Lue lisää

Kyberturvallisuus on prosessi, joka ei koskaan pääty

Kyberturvallisuus on organisaatioiden näkökulmasta yksi aikamme merkittävimmistä haasteista, johon liittyy paitsi taloudellisia myös sosiaalisia ja eettisiä kysymyksiä. Kyberturvallisuus on tärkeä osa joustavaa ja kestävää liiketoimintaa, sanoo Hadi Ghanbari.

Lue artikkeli

Turvallisuusjohtaminen keskiössä – TJK-alumnien näkökulmia -videosarja

Turvallisuusjohtaminen keskiössä – TJK-alumnien näkökulmia -videosarjassa turvallisuusalan asiantuntijat ja Turvallisuusjohdon koulutusohjelman alumnit keskustelevat ohjelmajohtaja Anna-Maija Ahosen kanssa muun muassa turvallisuusjohtamisesta, turvallisuuskulttuurista, muutoksesta, turvallisuusalan ajankohtaisista ilmiöistä sekä turvallisuusammattilaisena ja -johtajana kehittymisestä. Sarja on nyt katsottavissa Youtubessa.

Katso Youtubessa

Tutustu kouluttajiimme

Samuli Järvinen

Samuli Järvinen, KM, toimii vastuukonsulttina ja hallituksen puheenjohtajana NUUH Oy:ssa, jonka päätoimialoina ovat lakipalvelut sekä tiedonhankintaan, -analyysiin ja henkilöiden kognitiiviseen turvallisuuteen liittyvät palvelut.

Työurallaan Järvinen on toiminut yrittäjyyden lisäksi opettajana, sotilaana, konsulttina sekä ammattijohtajana ICT liiketoiminnassa ja kyberturvallisuusalalla kansallisessa ja kansainvälisissä liiketoimintaympäristöissä. Sotilasalalla kokemusta on kertynyt kouluttajan tehtävistä kotimaassa sekä taktisoperatiivisen tason asiantuntija- ja johtotehtävistä eri kriisinhallintaympäristöissä. Kognitiiviseen vaikuttamiseen keskittyvää vuorovaikutuspsykologista osaamiskokonaisuutta Järvinen on kouluttanut avainhenkilöille jo 15 vuoden ajan aihetta samalla empiirisesti tutkien. Järvisen tuottamat kognitiivisen vaikuttamisen sisällöt ja toimintametodit ovat käytössä eri toimintaympäristöissä Suomen lisäksi ympäri maailmaa.

Koulutukseltaan Järvinen on kasvatustieteen maisteri. Työn ohella Järvinen valmistelee väitöskirjaa Maanpuolustuskorkeakouluun ja toimii kirjoittajana sekä tutkijana eri yhteyksissä kognitiiviseen sodankäyntiin liittyen. Väitöstutkimuksessaan Järvinen tutkii luottamussuhteen avulla tapahtuvaa tarkoituksellista kognitiivista vaikuttamista maalitettuun ja profiloituun kohdehenkilöön kasvokkaisissa tilanteissa otsikolla Building Trust as Part of Human Intelligence Collection Process.

Timo Seppälä

TkT Timo Seppälä toimii operaatioiden johtamisen yliopistonlehtorina Aalto-yliopistossa.

Seppälän tutkimus keskittyy globaaleihin arvoketjuihin, toimitusketjun hallintaan, digitalisaatioon ja alustatalouteen teknologia- ja palvelupohjaisissa liiketoiminnoissa.

Timo toimii kouluttajana ja asiantuntijana mm. operaatioiden, toimitusketjun ja digitalisaation kehittämisen ohjelmissa. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu kansainvälisissä lehdissä kuten Journal of Operations Management, Supply Chain Management: An International Journal Industry & Innovation ja California Management Review.

Hänellä on yli 20 vuoden kokemus liiketoiminnasta useista suomalaisista ja kansainvälisistä yrityksistä kuten Metso, OMG Kokkola Chemicals, Oracle, Elcoteq ja viimeaikoina Koja Group missä hän toimii hallituksen puheenjohtajana.

Ota meihin yhteyttä

Anna-Maija Ahonen

Program Director 010 837 3831 anna-maija.ahonen@aaltoee.fi

Taimo Paavola

Senior Relationship Manager 010 837 3801 taimo.paavola@aaltoee.fi

Turvallisuus on yksittäisen organisaation, liiketoimintaverkostojen ja yhteiskunnan yhteinen tehtävä. Ennakoinnin ja riskien ehkäisemisen lisäksi on yhä tärkeämpää kyetä tunnistamaan uhkia ja tapahtumia, hallitsemaan niiden vaikutuksia ja toipumaan niistä.

Turvallisuus synnyttää luottamusta ja kilpailukykyä sekä yksittäiselle organisaatiolle että koko yhteiskunnalle. Turvallisuuden toimintaympäristöä luonnehtii kompleksisuus ja tapahtumien arvaamattomuus. Haasteita ja mahdollisuuksia synnyttävät myös teknologinen muutos sekä digitaalisen ja fyysisen maailman yhteensulautuminen. Turvallisuusympäristön muuttuminen haastaa organisaatiot ja niiden johtamisen muutokseen.

Edellytyksenä kokonaisvaltainen näkemys toimintaympäristöstä

Turvallisuudesta ja riskienhallinnasta huolehtiminen edellyttää kokonaisvaltaista ymmärrystä toimintaympäristöstä ja sen eri puolien tarkastelua: organisaatioilla tulee olla käsitys siitä, mitkä ovat olennaisimmat asiat, joista huolehtia, ja millaisilla toimenpiteillä niistä huolehditaan. Lisäksi on kyettävä huomioimaan lainsäädännön toiminnalle asettamat vaatimukset, jotka ovat keskeisiä erityisesti tietosuojan, työturvallisuuden ja ympäristöturvallisuuden alueilla. Jokaisen organisaation on löydettävä itselleen ja toimintaympäristölleen tarkoituksenmukaisin turvallisuuden ja riskienhallinnan johtamistapa.

Tilannekuvaa on päivitettävä jatkuvasti

Turvallisuustoiminnan ja riskienhallinnan keskiössä on luottamuksen rakentaminen ja jatkuvuuden varmistaminen nopeasti muuttuvassa, monimutkaisessa ympäristössä. Lisäksi olennaista on kyky toimia ja toipua riskien aktivoiduttua sekä oppia tapahtuneesta. Tämä edellyttää jatkuvasti päivittyvän tilannekuvan ja -tietoisuuden rakentamista sekä sietokyvyn (resilience) vahvistamista.

Turvallisuudessa ja riskienhallinnassa on yhä enenevässä määrin kyse toimintaa mahdollistavasta tekemisestä ja ajattelutavasta – ei toimintaa rajaavasta, kustannuksia aiheuttavasta toiminnosta. Toiminta liittyy tiiviisti myös eettisyyteen: mitä pidetään vastuullisena ja hyväksyttävänä toimintana.

Turvallisuusjohtaminen tukee organisaation strategiaa

Turvallisuusjohtamisen tärkein tavoite on taata organisaation toimintavarmuus ja luotettavuus – myös häiriötilanteissa. Suunnitelmallinen turvallisuusjohtaminen ja riskienhallintatyö tukevat organisaation strategiaa ja lisää organisaation tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä kiinnittyy luontevaksi osaksi organisaation toimintaa.

Turvallisuusjohtajan on hallittava sekä lakisääteisen että omaehtoisen turvallisuuden kokonaisuus, missä yhdistyvät sekä asioiden että ihmisten johtaminen. Turvallisuusjohtajan on ymmärrettävä sekä toiminnan lainsäädännölliset ja organisaatiolähtöiset ehdot että inhimilliset näkökulmat. Lisäksi hänen on kyettävä toimimaan vaikuttavasti omissa liiketoiminta- ja yhteistyöverkostoissaan.

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka