Vähähiilisyyden asiantuntija F.E.C
Työllisty vähähiilisen tulevaisuuden tekijäksi
Suomen tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Yritysten on toden teolla panostettava vähähiilisyyden ja hiilineutraaliuden edistämiseen, ja siihen tarvitaan osaajia! Haluatko olla mukana rakentamassa vähähiilistä ja kestävää yhteiskuntaa ja työllistyä tulevaisuuden avaintekijäksi?
Kuuden kuukauden rekrytoivan F.E.C-koulutuksen tärkein tavoite on löytää sinulle työpaikka. Koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena eli työskentelet koulutuksen ajan yhteistyöorganisaatiossa kokemuksesi ja organisaation tarpeiden mukaisissa tehtävissä ja osallistut noin kerran kuussa koulutuspäiviin. Koulutuksen aikana kehität osaamistasi hiilineutraaliuden eri osa-alueilla ja muun muassa ilmastonmuutoksen hillinnän keinoissa. Koulutuksen painopiste on rakennetun ympäristön, kaupunkiympäristön ja rakennusalan hiilineutraaliuden kehittämisessä.
Vähähiilisyyden asiantuntija F.E.C -koulutusohjelman kautta voit työllistyä esimerkiksi vähähiilisyyden ja hiilineutraaliuden asiantuntijaksi omalle toimialallesi tai sitä lähellä oleviin organisaatioihin. Mahdollisuuksia työllistyä kestävän kehittämisen ja vähähiilisyysasiantuntijan tehtäviin voi löytyä myös asiantuntija- tai konsulttipalveluja tarjoavista yrityksistä.
Koulutuspäivistä osa on kaikille yhteisiä ja osa osallistujan ja yhteistyöorganisaation tarpeiden mukaan valittuja erityisteemoja. Jokaiselle osallistujalle muodostuu näin oma koulutuspolku, jossa sekä opiskelijan että yhteistyöorganisaation osaamisen kehittämistarpeet on otettu huomioon.
Sinulla on nyt tilaisuus parantaa iskukykyäsi tulevaisuuden osaamisalalla, joten lähde mukaan kehittymään vähähiilisyyden asiantuntijaksi!



Työvoimakoulutus toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja TE-palvelujen kanssa ja sen ajaksi tehdään koulutussopimus sinun, Aalto EE:n ja organisaation välillä. Lue alta lisää rekrytoivasta koulutuksesta ja miksi kannattaa hakea mukaan.
Rekrytoivan F.E.C-koulutuksen ideana on auttaa sinut kohti kiinnostavia työtehtäviä
F.E.C = Further Educated with Companies koulutusohjelma on noin puolivuotinen yhteistyöjakso potentiaalisen tulevan työnantajan kanssa.
Täydennyskoulutusta ja työskentelyä asiantuntijatehtävissä yhdistävän koulutuksen tavoite on löytää sinulle työpaikka ja uusi startti urallesi. Koulutuspäivien aikana syvennät osaamistasi koulutuksen teemoissa ja hyödynnät oppimaasi käytännössä yhteistyöorganisaatiossasi. Tavoitteemme on löytää sinulle työnantaja, jossa pääset näyttämän ammattitaitosi, ja jonka kanssa yhteistyösi voisi jatkua työsopimussuhteessa koulutuksen jälkeen.
Koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on yhteistyöorganisaatio sovittu koulutuksen alkaessa. Kauttamme uusia osaajia etsivät monet yhteistyökumppanimme, mutta kannustamme myös omaan aktiivisuuteen yhteistyöpaikan etsimisen suhteen. Rekrytoiva koulutus on sinulle mahdollisuus hakea paikkaa sinua aidosti kiinnostavasta yrityksestä tai organisaatiosta ja näin viedä uraasi haluamaasi suuntaan. Asiantuntijamme auttavat sinua yhteistyöpaikan haussa monin tavoin.
Olemme toteuttaneet laadukkaita rekrytoivia työvoimakoulutuksia jo yli 25 vuoden ajan. Tuhannet yritykset ja koulutettavat ovat olleet tyytyväisiä Aalto PRO:n ohjelmiin: yli 70 % osallistujista solmii työsopimuksen koulutuksen päätteeksi.
Työnantaja, löydä uusi työntekijä rekrytoivan koulutuksen kautta
Rekrytoivan koulutusohjelman kautta saat motivoituneen ja omaan osaamiseen panostavan tekijän.
F.E.C-ohjelmat ovat kustannustehokas, joustava ja luotettava väylä löytää uusia osaavia henkilöitä organisaatioonne
- Koulutusohjelmat keskittyvät tietyn osaamisalueen kehittämiseen – yhteistyöorganisaatio päättää kuitenkin työtehtävistä yhdessä koulutukseen osallistuvan kanssa
- Aalto EE tarjoaa organisaatioonne sopivia henkilöitä ja auttaa valinnassa – henkilöiden esivalinnan tekee TE-Palvelut ja Aalto EE
- Valmiiksi suunniteltu yliopistotasoinen täydennyskoulutus, josta koulutettava tuo tuoreen tietotaidon organisaationne käyttöön
Puolen vuoden F.E.C-koulutuksen aikana osallistuja toimii kumppaniorganisaatiossaan sovituissa työtehtävissä, joissa yhteisenä tavoitteena on työssä menestyminen ja myönteinen rekrytointipäätös koulutusohjelman jälkeen – tai jo sen aikana. Työskentelyn rinnalla osallistuja syventää osaamistaan Aalto PRO -koulutusjaksoilla kunkin koulutuksen teeman mukaisesti.
Kauttamme uusia ammattilaisia hakevat muun muassa seuraavat organisaatiot




Katso Uudenmaan TE-palveluiden TE-live koulutuksesta
Valmennuksen hyödyt

Kenelle?
Koulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille korkeakoulutetuille henkilöille, joilla on aikaisempaa kokemusta rakennus-, ympäristö-, logistiikka- tai muulta alalta, jolla vähähiilisyys ja hiilineutraalisuus on noussut tai nousemassa keskiöön tai muuten vahvaa kiinnostusta oman osaamisen kehittämiseen vähähiilisyyden edistämisen ja hiilineutraalisuuden saavuttamisen parissa.
Rekrytoiva työvoimakoulutus sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan uudelleentyöllistymisen tueksi.
Olet kohderyhmää, mikäli
- sinulla on riittävä pohjakoulutus
- suhtaudut myönteisen uteliaasti uusiin työmahdollisuuksiin
- sinulla on motivaatio oppia uutta.
Sisältö ja aikataulu
Koulutusohjelman kesto on 120 päivää (6 kuukautta) ja se toteutetaan monimuoto-opetuksena . Työvoimakoulutus koostuu koulutuspäivistä ja työskentelystä yhteistyöyrityksessä tai organisaatiossa sovituissa työtehtävissä. Koulutus koostuu kaikille yhteisestä osiosta ja vapaasti valittavista opinnoista, ja räätälöidään osallistujan tarpeiden mukaisesti ottaen huomioon yhteistyöyrityksen tai -organisaation tehtävävaatimukset. Kullekin opiskelijalle muodostuu oma koulutuspolku, jossa sekä opiskelijan että yhteistyöyrityksen osaamisen kehittämistarpeet on otettu huomioon.
Kouluspäivät jakautuvat 1–2 päivän jaksoihin noin kerran kuukaudessa koko ohjelman ajan. Koulutuspäivien lisäksi on itsenäistä opiskelua sekä verkko-opintoja.
- Kaikille yhteisiä opintoja on 8 lähipäivää + 4 ohjattua etäopiskelupäivää
- Vaihtoehtoisia koulutuspolkuja valinnaisista koulutuksista 12 päivää, josta 8 päivää lähiopetusta ja 4 päivää ohjattua etäopiskelua
- 96 päivää työskentelyä yhteistyöorganisaatiossa
Kaikille yhteiset opintojaksot
Orientaatio opiskeluun ja työnhakuvalmennus (1 pv)
Orientaatiopäivään sisältyy Johdatus vähähiiliseen rakentamiseen -verkkokurssi
Hiilineutraalisuuden tavoitteet ja vähähiilisyyden tiekartat (2 + 1 pv)
Hiilijalanjälki ja hiilikädenjälki (2 + 1 pv)
Ilmastonmuutos ja sen hillinnän keinot rakennetussa ympäristössä (1 + 1 pv)
Päästövähennyskeinot kaupungeissa (1 + 1 pv)
Päätöspäivä (1 pv)
Palautekeskustelu ja arviointi
Todistusten jako