Artikkelit
Kumpi Aalto PRO:n palvelumuotoilun koulutuksista sopisi sinulle?
22.09.2022, Elisabeth Pesola
Projektinhallinnan perusteet – PM 1 on tiivis ja tehokas koulutus, josta saat tiedot ja työkalut, joiden avulla hallitset projektisi. Koulutus antaa sinulle projektinhallinnan perustiedot ja -taidot projekteihin osallistumisen tueksi.
Projektinhallinnan perusteet – PM 1 -koulutuksessa opit ammattimaisessa projektinhallinnassa tarvittavat tiedot ja hyvät käytännöt. Tutustut esimerkkiprojektin kautta suunnittelun, toteutuksen ja ohjauksen haasteisiin ja käytännössä parhaiksi todettuihin toimintatapoihin. Opit, kuinka etenet sujuvasti projekti-ideasta onnistuneeseen lopputulokseen saakka. Valmennuksen jälkeen osaat käytännössä johtaa omaa projektiasi hallitummin ja ammattimaisemmin ja ymmärrät, miten projektityöskentelyä voidaan kehittää.
Koulutukseen osallistuttuasi sinulla on valmiudet useimpiin PMI:n ja IPMA:n sertifiointiprosesseihin. Koulutus lasketaan hyväksi sekä PMI:n että IPMA:n projektipäällikkösertifikaattien suorittamisessa ja uusimisessa.
Projektilla tarkoitetaan tilapäistä hanketta ainutlaatuisen tuotteen, palvelun tai muun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Projektin tilapäisyydellä tarkoitetaan sitä, että projektissa on selvästi määriteltävissä oleva alku ja loppu. Projektin ainutlaatuisuudella tarkoitetaan sitä, että jokainen projekti on taustojen, olosuhteiden, ja/tai lopputuloksen kannalta ainutkertainen: Vaikka projektien välillä saattaa on tapauksista riippuen merkittäviä samankaltaisuuksia, oleellista on se että kyseessä ei ole sarjatuotantoon verrattavissa oleva toimintatapa.
Projekteille on tyypillistä se, että ne keskittyvät erityisesti määritellyn lopputuloksen saavuttamiseen ja ennen kaikkea se, että lopputuloksen saavuttamiseen tähtäävä toiminta tapahtuu mahdollisimman suunnitelmallisesti, asianmukaisesti ja tehokkaasti. Projekteja pidetään tyypillisesti alimpana organisatorisena tasona projekteista, ohjelmista ja projektisalkuista koostuvissa järjestelmissä.
Projektinhallinnalla tarkoitetaan projekteihin liittyvien tietojen, taitojen, työkalujen ja tekniikoiden soveltamista projektille asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen tähtäävässä toiminnassa. Projektinhallinnan avulla pyritään varmistamaan, että projekti suunnitellaan niin, että sille asetetut tavoitteet täyttyvät mahdollisimman asianmukaisesti, ja että projektin toteutusta seurataan ja ohjataan niin että lopputulos saavutetaan mahdollisimman tehokkaasti.
Koulutus on tarkoitettu kaikille projektimuotoista työtä tekeville:
Haastavaa projektimuotoista työtä tekeville sopii myös Projektinhallinnan parhaat käytännöt – PM 2 -koulutus.
Koulutuksen kesto on kaksi päivää ja se koostuu luennoista, ryhmätöistä ja harjoituksista.
Koulutus kattaa seuraavat osa-alueet:
Päivä 1 | Päivä 2 |
---|---|
Johdanto projekteihin ja projektien hallintaan
Projektinhallinta osa-alueittain
|
Projektinhallinta osa-alueittain
Projektinhallinnan sertifikaatit |
Kai Koskinen, DiscoverIT
Kai Koskisella on yli 10 vuoden kokemus projektijohtamisen koulutusohjelmien ja yrityksille räätälöityjen koulutusten läpiviennistä. Hän on toiminut Teknillisen korkeakoulun projektiliiketoiminnan tutkijana sekä opiskellut projektijohtamisen jatkokoulutusohjelmassa Montrealissa ja omaa monipuolisen kokemuksen erilaisista projektiympäristöistä sekä projektinhallinnan menetelmistä ja projektinhallinnan työkaluista. Koskinen on itse PMP-sertifioitu projektipäällkkö.
"Projektimainen työskentely on yleistynyt ja ammattimainen projektinhallinta ja läpivienti on osoittanut hyötynsä sekä pienissä että suurissa projekteissa toimialasta riippumatta. Ottamalla perusteet haltuun saat itsekin projekteissasi halutut tulokset aikaiseksi.
PM1-koulutuksessa käydään läpi projektinhallinnan oleellisimmat asiat nojautuen SFS-ISO 21500 'Ohjeita projektinhallinnasta' - ja PMI:n (Project Management Institute) PMBOK® Guide (A Guide to the Project Management Body of Knowledge) -oppaisiin. Koulutuksen jälkeen ymmärrät projektien ja projektijohtamisen erityispiirteet, osaat soveltaa opittuja johtamismenetelmiä omiin projekteihisi sekä ymmärrät, miten projektityöskentelyä voi kehittää."