Edellinen sivu

Introduction to Digital Transformation Technologies

Maailma muuttuu nopeasti ja muutosta ajaa teknologia

Introduction to Digital Transformation Technologies -verkkokurssi esittelee neljä tämän hetken puhutuinta teknologiaa digitaalisen murroksen taustalla: tekoälyn, virtuaalisen ja lisätyn todellisuuden, ohjelmistorobotiikan ja lohkoketjut. Käsittelemme muuan muassa neuverkkoja, konenäköä, älykkäitä sopimuksia sekä erilaisia AR ja VR sovelluksia. Kurssin jälkeen tiedät mitä nämä teknologiat ovat, mistä ne tulivat ja mitä odottaa tulevaisuudelta.

Kurssi käsittää viisi verkkomoduulia, joiden suorittaminen kestää yhteensä noin päivän. Verkkomoduulit koostuvat tehokkaista videoluennoista, jotka käsittelevät teknologioita eri näkökulmista, yrityshaastatteluista sekä jokaiseen moduuliin kuuluvista lisämateriaaleista.

Organisaatiolisenssin mahdollistaa kuuden kuukauden rajattoman käytön organisaation sisällä. Videoluennot on myös mahdollista upottaa tyypillisiin oppimisympäristöihin. Henkilökohtainen lisenssi löytyy Oppia.fi -palvelusta.

Huomioithan että tämä ohjelma toteutetaan englanniksi.

Ohjelmatiedot englanniksi

Aloitus

Milloin vaan

Haku/ilmoittautuminen

Paikka

Hinta:

www.aaltoee.fi

Ota yhteyttä

Hyödyt

Introduction to Digital Transformation Technologies -verkkokurssi tutustuttaa sinut tekoälyyn, lisättyyn ja virtuaaliseen todellisuuteen, lohkoketjuihin sekä ohjelmistorobotiikkaan. Kurssin jälkeen tiedät mitä nämä teknologiat ovat ja ymmärrät niiden potentiaalin.

Ymmärrät mitä ovat tekoäly, lisätty ja virtuaalinen todellisuus, lohkoketjut sekä ohjelmistorobotiikka
Ymmärrät käsiteltyjen teknologioiden historiallisen kontekstin ja miksi niistä puhutaan juuri nyt
Tutustut teknologioiden sovelluksiin ja käyttökohteisiin
Ymmärrät tekoälyn, lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden, lohkoketjujen ja ohjelmistorobotiikan potentiaalin

Kenelle?

Kurssi on suunnattu yrityksille, jotka etsivät uusia tehokkaita digitaalisia tapoja parantaa liiketoimintaa.

Se soveltuu henkilöille, joiden on työssään ymmärrettävä nykyaikaisia digitaalisia teknologioita ja niiden vaikutusta liiketoimintaan.

Sisältö

Verkkomoduulit esittelevät tekoälyn, lisätyn ja virtuaalisen todellisuuden, lohkoketjujen ja ohjelmistorobotiikan. Moduulit koostuvat videoluennoista, lisämateriaaleista ja yrityshaastatteluista.

Verkko-opinnot

Kouluttajat

Riitta Bekkhus

Riitta Bekkhus on kauppatieteiden tohtori Aalto-yliopistosta. Hän on väitellyt tietojärjestelmätieteestä vuonna 2017.

Väitöskirjassaan Bekkhus tutki ohjelmistorobotiikan implementointia ja rakensi digitaalisen murroksen ohjelman, jota perinteiset yritykset voivat käyttää. Hänellä on yli 20 vuotta kokemusta useista IT-alan yrityksistä, joissa hän on toiminut muun muassa projektijohtajana, prosessin omistajana ja liiketoiminta-arkkitehtina. Tällä hetkellä hän työskentelee yrittäjänä ja digitaalisen murroksen neuvonantajana Nordomus Oy:ssä.

Arto Klami

Arto Klami on apulaisprofessori Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksella, minkä lisäksi hän vetää Multi-source Probabilistic Inference -tutkimusryhmää.

Hän tutkii tilastollista koneoppimista ja tekoälyä.

Janne M. Korhonen

Janne M. Korhonen (DI, FT) on tutkija ja tietokirjailija, jonka tutkimustyö käsittelee erilaisten teknologioiden ominaisuuksia, mahdollisuuksia ja rajoitteita nykyajan yhteiskunnassa.

Tällä hetkellä hän työskentelee Aalto-yliopistolla lohkoketjuteknologian sovelluskohteita tutkivassa Recon-projektissa. Ennen tutkijanuraansa hän oli perustajaosakkaana muotoilu- ja tuotekehityspalveluja tarjoavassa Seos Designissä. 

Mikko Kurimo

Professori Mikko Kurimo (Tkt 1997) johtaa ”Automatic Speech Recognition” -tutkimusryhmää Aalto-yliopistossa.

Hän on erikoistunut koneoppimiseen puheen ja kielen mallintamisessa ja puheentunnistukseen kielen kääntämisessä sekä audiovisuaalisen datan kuvailussa. Kansainvälisesti hänen tutkimusryhmänsä tunnetaan parhaiten morfologisesti rikkaiden kielten mallintamisesta puheentunnistukseen.

Mikko Kytö

Mikko Kytö on tutkinut virtuaalista ja lisättyä todellisuutta monitieteisellä lähestymistavalla yli 10 vuotta.

Kytö on valmistunut diplomi-insinööriksi TKK:lta vuonna 2009 ja tekniikan tohtoriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2014. Kansainvälisten ja kotimaisten tutkimustensa pohjalta hän on muodostanut kattavan yleiskuvan lisätystä ja virtuaalisesta todellisuudesta. Hän on tutkinut erityisesti vuorovaikutus ja visualisointi tekniikoita sekä AR ja VR sovellusalueita kuten lisättyä todellisuutta sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Hän on julkaissut tieteellisiä artikkeleita alan parhaissa lehdissä.

Timo Seppälä

TkT Timo Seppälä toimii digitaalisten operaatioiden työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa sekä tutkijana ETLA:ssa. Seppälän tutkimuskohteita ovat tämän hetken globaalit ilmiöt kuten digitalisaatio, alustatalous sekä globaalit arvoketjut, strateginen johtaminen ja yritysten kansainvälistyminen.

Mats Sjöberg

Mats Sjöberg on tutkijatohtori Aalto-yliopiston tietotekniikan laitoksella. Hän tutkii erityisesti syväoppimista ja konenäkösovelluksia.

Sjöberg on kokenut opettaja ja parhaillaan hän vetää suosittua syväoppimisen kurssia Helsingin yliopistossa. Hän väitteli vuonna 2014 Aalto-yliopistossa ja on siitä asti työskennellyt tutkijana Aalto-yliopistossa, Helsingin yliopistossa ja HIIT:ssä. Hän on julkaissut yli 40 tieteellistä artikkelia.

Liisa Välikangas

Professori Liisa Välikangas opettaa innovaatiojohtamista Aalto-yliopistossa ja Hankenilla.

Prof. Välikankaan erityisosaamisalueita ovat strateginen johtaminen, innovaatiot ja niiden johtaminen, organisaatioiden muutos- ja innovaatiokyvykkyydet sekä yritysten uudistaminen.

Prof. Välikangas on työskennellyt aikaisemmin mm. Stanfordin yliopistossa, London Business School:ssa, Keion yliopistossa Japanissa sekä IMD:ssä Sveitsissä sekä tehnyt paljon yhteistyötä maailman johtavien yritysten kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan tällä hetkellä ovat lohkoketju, strateginen resilienssi sekä johtamisen innovointi. Välikangas on kansainvälisesti tunnettu mm. kirjoistaan The Resilient Organization (McGraw-Hill, 2010) ja Strategic Innovation (Pearson/Financial Times Press, 2015). 

Tohtorin tutkinnon Välikangas on suorittanut Tampereen yliopistossa.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Verkkokurssi on ostettavissa englanninkielisillä sivuilla.

Englanninkieliset sivut