Viisi vinkkiä – näin saat maksimaalisen hyödyn verkko-opinnoista

Verkkokurssilla voit päättää oman opintoaikataulusi, työskennellä omassa tahdissasi ja oppia mukavasti kotisohvallasi. Jos kuitenkin haluat oppia opiskelemaan verkossa, sinun on asetettava rajat ja tavoitteet itsellesi. Verkossa kukaan ei kysele perään, jos et täytä tavoitteitasi.

27.04.2020

Olemme keränneet viisi oppimisvinkkiä, joiden avulla voit valmistautua itseohjautuvaan oppimiseen, pitää verkko-opiskelun oikealla tiellä ja saada maksimaalisen hyödyn irti verkko-opinnoista.

1. Tunnista oppimistavoitteesi

Pysyäksesi oikeilla raiteilla verkkokurssilla varmista, että muistat aina, mitä tavoittelet opinnoilla. Verkkokurssin oppimistavoitteet ovat erinomainen etenemissuunnitelma. Lue siis huolellisesti verkkokurssin vaatimukset ja tarkista ne joka kerta, kun aloitat tehtävän, jotta pysyt keskittyneenä tavoitteisiisi.

2. Laadi opintosuunnitelma

Luo oma itsellesi sopiva suunnitelma ja aikataulu opintojen suorittamiseen. Mieti, mikä on sinulle sopiva vuorokaudenaika ja viikonpäivä opiskella. Ehkä opit parhaiten, kun tarkistat materiaaleja aamulla, heti ennen töitä tai kenties oletkin yökyöpeli. Kun olet aikatauluttanut opinnot kalenteriin, ei sinun tarvitse miettiä opintojen etenemistä muina päivinä.

3. Ota oma tila opinnoille

Haluatpa opiskella toimistossasi tai olohuoneessasi, varmista paikan häiriöttömyys. Pyydä ystäviäsi, perhettäsi ja kollegoitasi kunnioittamaan opiskeluaikaasi ja harkitse puhelimen ja viestipalveluiden merkkiäänien sammuttamista opiskelun ajaksi.

4. Tee aktiivisesti muistiinpanoja

Muistiinpanojen avulla edistät aktiivista ajattelua ja lisäät ymmärrystä. Se on hyvä strategia sulatella ja omaksua uutta tietoa riippumatta siitä opiskeletko verkossa tai ohjelman lähipäivällä. Joten tartu muistikirjaan tai etsi sinulle parhaiten sopiva sovellus ja aloita tärkeimpien kohtien yhdistäminen.

5. Toista ja sovella opittua

Jotta äskettäin opitut tietosi ja taitosi pysyvät mielessä, on tärkeätä toistuvasti harjoittaa taitoja, soveltaa tietoa erilaisissa tilanteissa ja pohtia opittua, varsinkin kun harjoittelet uusia asioita.

Näillä yksinkertaisilla opiskeluvinkeillä teet verkko-oppimisestasi hauskan ja nautinnollisen kokemuksen. Tutustu verkkokursseihimme

Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Viisi vinkkiä – näin saat maksimaalisen hyödyn verkko-opinnoista

Tilaa Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeTilaa uutiskirje

Aalto Leaders' Insight -uutiskirjeessä saat ajankohtaisimmat Aalto Leaders' Insight -sisällöt, kutsuja avoimiin tapahtumiimme ja webinaareihin, tiedon tulevista valmennus- ja koulutusohjelmista sekä ennakkoilmoittautujan eduista.

Annan Aalto University Executive Education Oy:lle luvan käyttää yhteystietojani markkinoinnissa, esimerkiksi tiedottaakseen sähköpostitse koulutusohjelmatarjonnasta tai lähettääkseen kutsuja tapahtumiin. Voin päättää milloin tahansa, etten enää halua yhteydenottoja. Katso tietosuojapolitiikka